Visfilets met garnalen-wijnsaus

Ingrediënten

  • ? visbouillontablet
  • 2 ? deciliter droge witte wijn
  • 500 gram koolvisfilets
  • 25 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 100 gram verse grote garnalen
  • 1 deciliter slagroom
  • 1 bakje tuinkers
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Breng het visbouillontablet met 2 ? deciliter water en de wijn tegen de kook aan. Pocheer de koolvisfilets ongeveer 3 minuten in deze bouillon. Schep de filets uit de bouillon en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de bouillon in ongeveer 8 minuten op een hoog vuur tot de helft inkoken. Smelt de boter, voeg de bloem in een keer toe en roer tot een gladde bal ontstaat. Voeg al roerend steeds een beetje bouillon bij tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de garnalen toe aan de saus en laat ze ongeveer drie minuten koken. Zet het vuur laag. Schenk de slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 751x

Jouw laatst bekeken recepten