Zigeunersoep

Ingrediënten


Bereidingswijze

** Spoel de kikkererwten af en week ze minimaal 8 uur in ruim water. Een a twee keer het water verversen. ** Breng het water in een zeer grote pan (snelkookpan) aan de kook. ** Snijd het rundvlees in kleine blokjes en voeg dit toe zodra het water kookt. Kook dit 1 uur op een laag vuur. ** Voeg de afgegoten kikkererwten toe en kook deze op laag vuur 30 minuten mee. ** Snijd ondertussen de zuurkoolspek en de chorizo in kleine stukjes, evenals de ui, de rode paprika (zonder zaadlijsten), de wortel en selderijknol.** Doe de zuurkoolspek en de chorizoworst erbij, en laat alles op een laag vuur in 15 minuten koken. ** Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes en de witte kool in grove repen. Hak de knoflook fijn. ** Doe de olijfolie in een pan/wadjan en fruit de ui, paprika, wortel, selderijknol hierin totdat ze glazig zien. ** Voeg de groenten toe aan de soep, samen met de aardappelen, de tomaten, de witte kool, de knoflook, de kruidnagels en het plukje saffraan. ** Laat de soep in een gesloten pan, op een laag vuur nog 45 minuten koken/pruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper. ** De soep is heel goed op een later tijdstip weer op te warmen.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

1 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 894x

Jouw laatst bekeken recepten