Zoetzure wortelen met rammenas en pruimen
Ingrediënten
- 8 gedroogde pruimen
- 500 gr. winterwortelen
- 1 groene paprika
- 100 gr. rammenas
- 2 dunne preien
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 dl. kippe- of groentebouillon
- 5 eetlepels rode wijn
- 5 eetlepels weekwater van pruimen
- 1 eetlepel rietsuiker
- 2 eetlepels ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup
- paprikapoeder
- zout
- zwarte peper
Bereidingswijze
De pruimen 1 nacht weken in ruim water, vervolens afgieten en het weekwater bewaren. Uit de winterwortel bolletjes steken met een meloen-uitsteker. De paprika's wassen, van zaad en zaadlijsten ontdoen en in smalle reepjes snijden. De rammenas met een dunschiller schillen, bovenkant en punt afsnijden en de knol in luciferdunne reepjes snijden. De prei schoonmaken, wassen en fijnsnipperen.De olie verhitten in een wadjan of ruime braadpan en hierin de prei goudgeel bakken. De bolletjes wortel en de rammenas toevoegen en al omscheppende 5 minuten roerbakken. De gehalveerde ontpitte pruimen toevoegen met de verwarmde bouillon, tevoren vermengd met wijn, weekwater van de pruimen, suiker en tomatenketchup. Een deksel op de wadjan leggen en 10 minuten zachtjes stoven. Op smaak brengen met paprikapoeder, zout en versgemalen zwarte peper.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
3 1Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 614x
Myra
20 feb 2021 om 09:22Lekker recept. In de instructies ontbreekt wanneer je de paprika toe moet voegen. En ik heb gewoon blokjes gesneden van de wortel. Minder afval zo, en sneller