zuurkool met ananas en banaan

Ingrediënten

  • 1 zakje zuurkool
  • naturel of wijnzuurkool
  • 1 zakje kerriepoeder (mild of hot
  • naar smaak)
  • 300-500 gram gehakt (ligt eraan of je van veel of weinig gehakt houd)
  • 2-3 bananen
  • 6 ananasschijven

Bereidingswijze

evt. aardappels schillen om te koken voor bij de zuurkool.Rul het gehakt in een wok, voeg daar het zakje kerriepoeder aan toe en hussel dat er lekker doorheen. Laat de zuurkool uitlekken en mix die door het gehakt heen. Maak alvast het blikje ananasschijven open en voeg het sap toe met ook een half kopje water, dit kun je later als jus gebruiken en op deze manier bakt er niets aan. Laat ongeveer 10-15 op een laag vuurtje sudderen, bananen in kleine schijfjes snijden en die op het zuurkool/gehaktmengsel leggen. Hierover de ananasschijven verdelen, en dit nog even 10 minuten met een deksel erop nog steeds op een laag vuurtje laten staan, zodat het fruit wat warm wordt en de smaken lekker door elkaar trekken. Eet het lekker met gekookte aardappels waar je dan het vocht waarin het zuurkoolmengsel in hebt bereid over heen kunt scheppen bij wijze van jus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha