Zuurkoolovenschotel-rookworst met krokant dakje.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 50 gram abrikozen
  • 1 magere rookworst (250 gram)
  • 75 gram gemengde ongezouten noten
  • 50 gram geraspte belegen komijnekaas
  • 25 gram cornflakes
  • 1 zakje aardappelpureepoeder
  • 3 dl melk
  • wat zout
  • 30 gram boter en wat extra boter om in te vetten
  • 500 gram zuurkool
  • 4 eetlepels rozijnen
  • ? eetlepel komijnzaadjes .

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Snijd de abrikozen in reepjes en de worst in dunne plakjes. Hak de noten grof en meng ze met de komijnekaas en de cornflakes. Bereid hierna de aardappelpuree met de melk, 4 dl water en wat zout naar smaak volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Verhit nu de boter en fruit de uisnippers op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de zuurkool, de abrikozen, de rozijnen en de komijnzaadjes toe en bak alles gedurende 5 minuten al omscheppend op een hoog vuur. Verdeel de puree over de bodem van een ingevette ovenschaal.Verdeel dan de zuurkool en de worst erover en dek een en ander af met het notenmengsel. Laat het gerecht in zo?n 20 minuten in de voorverwarmde oven door en door warm worden en gratineren (of als het nog warm is in ongeveer 10 minuten).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha