Zuurkoolpastei met fruit

Ingrediënten


Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. Appels schillen klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. In zeef rozijnen afspoelen. In koekepan boter verhitten. Ui ca. 3 min. zachtjes bakken. Toevoegen: appel, wijn, rozijnen, gemberpoeder en paprikapoeder. Ca. 5 min. zachtjes sudderen. In zeef bonen afspoelen. Laten uitlekken. Bonen door appelmengsel scheppen. In zeef ananas uitlekken, 3 eetl. ananassap opvangen. In vergiet zuurkool met vork uit elkaar halen en laten uitlekken. Achtereenvolgens in ovenschaal doen (inh. ca. 2,5 ltr.) doen: bonenmengsel, schijven ananas, worst en zuurkool. Achtergehouden sap erover sprenkelen. Oven voorverwarmen op 175 graden. Intussen bladerdeeg laten ontdooien. 3 Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen, met deegroller uitrollen tot lap van ca. 3 cm groter dan de ovenschaal. Buitenrand van de ovenschaal met water bestrijken. Ovenschaal bedekken met deeglap. Rand van deeg op natgemaakte rand drukken. Overtollig deeg eraf snijden. Met appelboor in midden van deeg gaatje snijden. Uit 1 plakje bladerdeeg met glaasje en mes versieringen snijden. Versieringen met water op deeg plakken. Deeg bestrijken met koffiemelk. In ca. 30 min. de zuurkoolpastei goudbruin bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha