Zuurkoolstamppot met appeltjes

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen (EKO)
  • zout
  • 500 g zuurkool (EKO)
  • 100 g gerookte spekreepjes (EKO)
  • 45 g gepelde walnoot.html" itemprop="name">walnoten (Baukje)
  • grof gehakt
  • 2 frisse
  • harde appels (EKO)
  • 2 el citroensap
  • 50 g boter
  • 1 dl warme melk
  • peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de zuurkool ? 10 min. in weinig water gaar en giet hem af. Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit en schep de walnoten erdoor. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de rest in dunne partjes. Besprenkel ze met citroensap. Verhit 35 g van de boter in een hapjespan of wok. Bak de zuurkool ? 10 min. en voeg op het laatst de appelpartjes toe. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de rest van de boter fijn. Spatel het zuurkoolmengsel met peper naar smaak door de aardappelen. Bestrooi met het spekmengsel. Lekker met een biologische saucijs. Variatietip: vervang de appelpartjes door gehalveerde partjes van 1 sinaasappel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 738x

Jouw laatst bekeken recepten