Asperge-ijs & gegrilde amandelen/tomatenconfiture

Ingrediënten

  • 4 dl aspergecoulis
  • gemaakt van gepocheerde aspergevoeten
  • 1 dl melk
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 250 gr suiker
  • 6 eidooiers
  • Voor de tomatenconfiture:
  • 1 dl water
  • 150 gr suiker
  • 1 eetlepel roze pepers
  • 8 gehalveerde tomaten
  • 1/2 theelepel Worcestershiresauce
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum
  • 100 gr amandelschilfers (gebruineerd op 180°C)

Bereidingswijze

Kook de melk met de slagroom en de suiker. Sla de eidooiers met een mixer schuimig. Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers. Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetière te gieten, waarin hij tot een smeuïg ijs wordt gedraaid. Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op. Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten. Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe. Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs. Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 870x