Champagnesorbet 2

Ingrediënten

  • * 160 g suiker
  • * 1
  • 25 dl water
  • * 1
  • 25 dl sinaasappelsap
  • * 3 dl droge champagne of een mousserende kwaliteitswijn
  • * 1 eiwit
  • geklopt
  • * druiven ter garnering

Bereidingswijze

Bereidingswijze: 1. Roer suiker en water op laag vuur zonder te koken door elkaar tot de suiker is opgelost. Van het vuur halen en in de koelkast laten afkoelen. Sinaasappelsap en champagne of wijn toevoegen. Eiwit erdoor kloppen. 2. In ijslaatjes gieten en 2 uur invriezen, tot het mengsel papperig is. Mengsel in een kom doen en met een mixer gladkloppen. 5-6 Uur in de diepvries zetten, tot het ijs stevig is. 3. Schraap sorbet in champagneglazen of bekertjes. 4. MET EEN IJSMACHINE: giet het mengsel in de machine nadat u de champagne hebt toegevoegd en laat het draaien tot het begint te bevriezen. Geklopt eiwit toevoegen en het ijs laten draaien tot sorbet klaar is. Vanwege de suiker en de alcohol duurt het lang voordat deze sorbet bevriest. LET OP: smaakt lekker tussen gangen door of als verfijnd dessert. Een mooie garnering krijgt u door een paar druiven in te vriezen met een laagje geklopt eiwit en basterdsuiker. Leg deze met een klein druivenblad in de ijsschaaltjes.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha