Magnetron recepten

Over magnetron

magnetron recepten

Een magnetron(oven) of microgolf(oven) is een soort oven waarin met microgolfstraling voedsel verwarmd of gekookt kan worden. Sinds de jaren 80 wordt een magnetron steeds meer aangetroffen in de keuken. Diepvriesgerechten zijn vaak voorbereid om in de magnetron te ontdooien en de laatste garing te krijgen. Door sommigen wordt de magnetron gezien als een exponent van het jachtige bestaan in de huidige samenleving, waar mensen weinig tijd besteden aan het bereiden van een maaltijd.


Overzicht van recepten uit de categorie magnetron

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie magnetron.

Toon 76-100 van 223 recepten
Hemelse modder
Uit de categorie magnetron: met Room en Chocolade

Laat de stukjes chocolade met 1 eetlepels slagroom in een schenkkan, onafgedekt, op ± 500 Watt in de magnetron in ± 2 minuten zacht wor...

Ierse appelcake
Uit de categorie magnetron: met Bloem, Whisky en Suiker

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Smelt de boter en meng, goed roerend, er de bloem, de suiker, de...

Indiase curry met vis
Uit de categorie magnetron: met Vis, Yoghurt en Koriander

Snijd de kabeljauwfilet in blokjes. doe de wortel en de bleekselderij met 1 eetlepel water in een schaal en verhit ze, afgedekt, ± 3 minu...

Indische groenteschotel
Uit de categorie magnetron: met Zout, Olie en Gember

Maak de boontjes, de worteltjes, de bloemkool en de courgette schoon. Halveer de boontjes, snijd de worteltjes in plakjes, verdeel de bloem...

Inktvis gevuld met tuinkruiden
Uit de categorie magnetron: met Vis, Zout en Kaas

Meng voor de vulling het broodkruim, de tuinkruiden, de kaas en zout en peper in een kom. Voeg het losgeklopte ei toe om het mengsel te bi...

Italiaanse gehaktrol
Uit de categorie magnetron: met Zout, Kaas en Oregano

Vermeng alle ingrediënten, behalve het ontbijtspek, goed. Schik de plakken ontbijtspek in een rechthoek op een groot stuk plasticfolie en...

Italiaanse eieren in 't potje
Uit de categorie magnetron: met Zout, Kaas en Room

Verdeel de pesto, de salami en de Parmezaanse kaas over 2 schaaltjes. Breek boven elk potje 1 ei en prik de dooier in. Verwarm de potjes 1...

Jambalaya 6 uit de magnetron
Uit de categorie magnetron: met Rijst, Paprika en Ketchup

Doe paprika, pizzareepjes, rijst, tomato frito en cajunkruiden in de magnetronschaal en zet afgedekt 5 minuten op 700 watt. Roer door en sc...

Janhagel 3 uit de magnetron
Uit de categorie magnetron: met Zout, Bloem en Kaneel

Meng bakmeel, vanille- en basterdsuiker, zout en kaneel en snij de boter hierin met 2 messen klein. Kneed met één koele hand tot een soepe...

Kaasfondue 03 uit de magnetron
Uit de categorie magnetron: met Kaas en Knoflook

Rasp de kaas. Snij de knoflook door en wrijf de schaal ermee in. Doe de wijn erin. Zet in de magnetron 2 minuten op 700 watt. Roer de kaas...

Kaasfondue, Italiaanse 3 uit de magnetron
Uit de categorie magnetron: met Kaas, Knoflook en Bosuitjes

In glazen schaal: wijn, knoflook, bosuitjes en kruiden. Half uurtje op kamertemperatuur laten staan. Aan de kook brengen zonder deksel. Kaa...

Kaasterrine 1, Hollands, uit de magnetron
Uit de categorie magnetron: met Kaas, Room en Room

Bekleed de vorm met alufolie. Snij geiten- en brandnetelkaas in brede repen en Kernhem in blokjes. Leg op de bodem repen geitenkaas. Week d...

Kaasterrine met vijgen en Gorgonzola (magnetron)
Uit de categorie magnetron: met Port, Zout en Kaas

Zet de vijgen onder genoeg witte port om ze net onder te zetten en zet 2 minuten afgedekt op 700 watt, laat afgedekt staan. Laat de vijgen u...

Kabeljauw met mosterd-roomsaus
Uit de categorie magnetron: met Room, Melk en Bloem

Voor de saus: 25 gr boter 1 theelepel bouillonpoeder 25 gr bloem 1 eetlepel Dijon-mosterd 1 eetlepel Limburgse mosterd 1 dl melk 2 dl...

Kabeljauw met venkel en bacon
Uit de categorie magnetron: met Zout, Kaas en Citroen

Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper, besprenkel ze met citroensap en zet ze 15 minuten weg. Maak de venkelknollen schoon, knip d...

Kabeljauwschotel met venkel
Uit de categorie magnetron: met Vis, Zout en Kaas

Verwijder, zo nodig, de buitenste bladeren en de bovenste holle stengels van de venkels. Bewaar het fijne groen voor de garnering. Halveer...

Kalfsvlees in madera-roomsaus
Uit de categorie magnetron: met Prei, Zout en Room

Maak de groenten schoon, snijd ze in grove stukken en breng ze met 6 dl licht gezouten water, het kruidenbuiltje en de peperbolletjes in 8...

Kambing Soerabaja
Uit de categorie magnetron: met Asem, Laos en Olie

Snijd het vlees in blokjes van ± 21/2 x 21/2 cm. Pel de sjalotten en de knoflook en maak ze met de lomboks, de djahé, de laos, de kentjo...

Kastanjes pellen in de magnetron (700 watt)
Uit de categorie magnetron

50 g/1-2 minuten. Kerf de schillen in om uit elkaar spatten te voorkomen! Leg op een platte schaal en schud halverwege de tijd. Als de s...

Keizersbaarsfilet met tomatensaus
Uit de categorie magnetron: met Zout, Room en Bloem

2 sjalotjes 1 teentje knoflook 6 tomaten boter 1 theelepel bloem 1 eetlepel tomatenpuree 11/2 dl visbouillon 2 laurierblaadjes 250 g...

Kerriekip met bloemkool
Uit de categorie magnetron: met Zout, Room en Bloem

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ± 2 cm. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Pel en snipper de ui. Snijd de ki...

Kip in kerriesaus
Uit de categorie magnetron: met Zout, Room en Rijst

Verhit de kipfilet, afgedekt, 4 minuten op 500 Watt op een bordje in de magnetron. doe de boter in een magnetronschaal en verhit die 30 se...

Kip met peultjes
Uit de categorie magnetron: met Zout, Olie en Sherry

Haal de peultjes af en zet ze enige tijd in ijswater, zodat ze bij de bereiding lekker knapperig en mooi van kleur blijven. Laat ze uitlek...

Kip met hoisinsaus en cashewnoten
Uit de categorie magnetron: met Olie, Noten en Knoflook

Verhit de olie in een koekenpan en rooster de cashewnoten licht aan. Blijf omscheppen tot ze beginnen te kleuren. Spreid ze uit op een stu...

Kip met tomaat en rijst
Uit de categorie magnetron: met Rijst, Maïs en Tomaat

Verwarm de rijst met 41/2 dl water in een diepe magnetronschaal 5 minuten op 600 Watt. Roer de rijst dan om en verwarm hem op half vermoge...

Laatste reacties binnen deze categorie

Bouillon met Chinese paddestoelen en doperwten

to provide their designate and email on the web based form so that the...

Door *nactionaction*
Bouillon met Chinese paddestoelen en doperwten

, chaps, including a good set of two cowboy boots.What else do you nee...

Door *nactionaction*
Bouillon met Chinese paddestoelen en doperwten

laim you can be making. For instance, if your blog provides search eng...

Door *edressessatin*

Veel voorkomende ingrediënten bij magnetron