Artisjokken met kruidendip
Ingrediënten
- 1 hardgekookt ei
- 1/2 zakje verse Provençaalse kruiden
- fijngehakt
- 1 mespunt chilipoeder
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 2 artisjokken
Bereidingswijze
Prak het ei fijn en roer het met de kruiden, het chilipoeder, de azijn en
de olie tot een fijne dressing.
Breng op smaak met peper en zout en verdeel de dressing over 2
schaaltjes.
Was de artisjokken, snijd de stelen eraf, knip de punten van de buitenste
blaadjes en verpak elke artisjok afzonderlijk in magnetronfolie.
Verwarm de artisjokken afgedekt 5 minuten per stuk op vol vermogen (750
Watt) in de magnetron en laat ze afgedekt nog 5 minuten nagaren.
Zet de artisjokken op 2 borden en zet de schaaltjes met de kruidendip
ernaast.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1170x