Atjar tjampoer

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kemirienootje
  • 2 theelepels koenjit
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl azijn
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 75 gr panklare witte kool of spitskool
  • 75 gr winterwortel in luciferdunne reepjes
  • 50 gr kleine bloemkoolroosjes
  • 1 kleine rode Spaanse peper

Bereidingswijze

Hak het sjalotje, het teentje knoflook en het kemirienootje met de koenjit en het gemberpoeder met een staafmixer of in het kleine bakje van de keukenmachine fijn. Doe dit mengsel samen met de olie in een magnetronschaal en verwarm het 1 minuut op vol vermogen. Roer de azijn, de suiker en het zout erdoor en schep er dan de groenten door. Verwarm het geheel, afgedekt, ± 4 minuten op vol vermogen. Schep de groenten tussentijds tweemaal om.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1086x

Jouw laatst bekeken recepten