Atjar tjampoer
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 kemirienootje
- 2 theelepels koenjit
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel olie
- 1 dl azijn
- 75 gr witte basterdsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 75 gr panklare witte kool of spitskool
- 75 gr winterwortel in luciferdunne reepjes
- 50 gr kleine bloemkoolroosjes
- 1 kleine rode Spaanse peper
Bereidingswijze
Hak het sjalotje, het teentje knoflook en het kemirienootje met de
koenjit en het gemberpoeder met een staafmixer of in het kleine bakje van
de keukenmachine fijn.
Doe dit mengsel samen met de olie in een magnetronschaal en verwarm het 1
minuut op vol vermogen.
Roer de azijn, de suiker en het zout erdoor en schep er dan de groenten
door.
Verwarm het geheel, afgedekt, ± 4 minuten op vol vermogen.
Schep de groenten tussentijds tweemaal om.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1326x