Bitterkoekjesijs met aardbeien

Ingrediënten

  • 4 bitterkoekjes
  • 2 eetlepels Amaretto
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1/2 liter vanilleroomijs
  • 250 gr aardbeien
  • slagroom uit spuitbus
  • een magnetronschaal
  • inhoud 1/2 liter
  • een magnetronschaal
  • inhoud 1 liter
  • een ijsbolletjeslepel
  • 4 wijde ijscoupes á 3 dl

Bereidingswijze

Knip de bitterkoekjes boven een kleine schaal in stukjes en schep er de Amaretto en het sinaasappelsap door. Verwarm dit mengsel 1 minuut op vol vermogen (700 Watt), schep het opnieuw door en laat het iets afkoelen. Laat in een andere schaal het ijs, onafgedekt, op half vermogen (350 Watt) in 1-2 minuten zacht worden en schep het bitterkoekjesmengsel erdoor. Laat het ijs in de diepvries in 1-2 uur bevriezen. Was intussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Schep het bitterkoekjesijs met de bolletjeslepel in de coupes en verdeel er de aardbeien over. Garneer met een flinke toef slagroom.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 857x

Jouw laatst bekeken recepten