Boerenkippâté uit de magnetron
Ingrediënten
Bereidingswijze
Laat de spinazie afgedekt in 1 minuut op 700 watt slap worden, dan onder koud water afspoelen, uitlekken en de boden en zijkanten van de vorm bedekken. Houd 4-5 bladeren over.
Snij niertjes, kippenlevertjes en hamlappen zeer klein, meng al het vlees met de port, sap en rasp vermengen en afgedekt ½ uur in de koelkast zetten.
Snipper ui, knoflook en bacon. Doe de boter in een klein schaaltje en zet onafgedekt 1 minuut op 700 watt, roer ui, knoflook en bacon erdoor en verwarm onafgedekt in 3-4 minuten op 700 watt.
Meng het vlees met de overige ingrediënten en doe in de schaal, goed aandrukken en bedekken met de resterende spinaziebladen. Afdekken met magnetronfolie en 20-22 minuten op 350 watt zetten. Eruit halen, magnetronfolie door alufolie vervangen en onder een gewicht laten afkoelen.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1098x