Boerenkippâté uit de magnetron

Ingrediënten

  • 20 grote bladen spinazie
  • 10 lamsniertjes
  • 250 g kippenlevertjes
  • 250 g mager varkensvlees
  • 1 lepel port
  • 1 lepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g bacon
  • 30 g boter
  • basilicum
  • tijm
  • 50 g paneermeel
  • 1 lepel geconserveerde groene pepertjes
  • 1 ei
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Laat de spinazie afgedekt in 1 minuut op 700 watt slap worden, dan onder koud water afspoelen, uitlekken en de boden en zijkanten van de vorm bedekken. Houd 4-5 bladeren over. Snij niertjes, kippenlevertjes en hamlappen zeer klein, meng al het vlees met de port, sap en rasp vermengen en afgedekt ½ uur in de koelkast zetten. Snipper ui, knoflook en bacon. Doe de boter in een klein schaaltje en zet onafgedekt 1 minuut op 700 watt, roer ui, knoflook en bacon erdoor en verwarm onafgedekt in 3-4 minuten op 700 watt. Meng het vlees met de overige ingrediënten en doe in de schaal, goed aandrukken en bedekken met de resterende spinaziebladen. Afdekken met magnetronfolie en 20-22 minuten op 350 watt zetten. Eruit halen, magnetronfolie door alufolie vervangen en onder een gewicht laten afkoelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 872x

Jouw laatst bekeken recepten