Vispâté met gerookte forel en zalm

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 theelepel viskruiden
  • zout
  • peper
  • 1 eiwit
  • 25 g gepelde pistachenoten
  • 1 dl slagroom
  • 4 gerookte forelfilets
  • 100 g gerookte zalm
  • dille uit de diepvries

Bereidingswijze

Bedek de vorm met magnetronfolie en laat aan de randen een stukje overhangen. Pureer de kabeljauw met de viskruiden, zout en peper. Roer het eiwit erdoor. Hak de nootjes fijn en meng met de slagroom door de vis. Wikkel elke forelfilet met een plakje zalm en bestrooi met dille. Leg 1½ cm vispuree in de vorm, dan 2 forellen, dan puree, forellen en weer puree. Tegen het aanrecht stoten om luchtbellen eruit te krijgen. Bedek met de overhangende folie en zet op een omgekeerde soufflépot 16-18 minuten op 490 watt. Controleer met een houten prikker of de pâté gaar is. Zet onder een gewicht en koel af. Voor het opdienen in plakken snijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Heerlijk als voorgerechtje

Reageer zelf op dit recept

kaptcha