Recepten met Ansjovis

Over Ansjovis

Recepten met Ansjovis

Een zoutwatervis die verwant is aan de haring. Evenals haring moet ansjovis onder toevoeging van (veel) zout rijpen. In de landen rond de Middellandse Zee wordt ansjovis ook vers aangeboden, maar in ons land meestal als visconserven. Ansjovis wordt veelal gebruikt als versiering in salades en kan vooral goed met olijven worden gecombineeerd. Ook als borrelhapje met een stukje tomaat, augurk, met kappertjes of op een pizza is ansjovis lekker.

Verwante ingrediënten van Ansjovis


Overzicht van recepten met Ansjovis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Ansjovis. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Ansjovis en waar Ansjovis het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 654 recepten
Makkelijkke Pastasalade.
Uit de categorie salades: met Rucola, Eieren en Tomaat

Verdeel de salade over 2 borden. verdeel daarover de rucola, eieren, tomaatjes, paprika olijven en als laatste de anjovis...

Mediterrane salade met rauwe ham, mortadella en s
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Olie

1. Haal de sperziebonen af en kook ze in een flinke laag kokend water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten, onder de koude k...

Steak tartare
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Ansjovis en Peterselie

1. Verdeel het vlees over 4 borden. Maak een kuiltje in het midden van het vlees en zet hierin een goed schoongemaakte lege eierdop met daar...

(WW) Tonijnsalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

1. Kook de aardappels in 12 minuten. Daarna afgieten. 2. Kook de boontjes 8 minuten in water met zout. Daarna afgieten en laten schrikken m...

0lijventapenade
Uit de categorie bijgerechten: met Brood, Tomaat en Olijven

Pel de knoflook. Laat de ansjovis en tomaten uitlekken. Doe de olijven met de knoflook, basilicumblaadjes, ansjovis en tomaten in de keukenm...

1mei-pizza
Uit de categorie hoofdgerechten: met Gist, Zout en Kaas

Doe de helft van het water in de BBM Roer de (olijf)olie hierdoorheen Giet de bloem hier voorzichtig op Los de honing op in de rest van h...

4 zomerse smeerseltjes
Uit de categorie bijgerechten: met Tijm, Limoen en Zeezout

kneed met koele handen alle ingredienten goed door elkaar. Maak er een rol van en wikkel deze in plasticfolie. Leg hem tot gebruik in de koe...

Vitello tonnato
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Citroen en Citroen

? Vul de braadpan met het vlees, bleekselderij, wortel, ui, ansjovis, 80 gr tonijn en witte wijn, voeg zoveel water toe tot dat het geheel o...

Warme salade Nicoise
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Azijn

? Kook de eieren hard in 10 minuten en snij ze in parten voor de garnering. ? > Snijd de tomaten en olijven in partjes. ? > Laat de...

Zeetongfilet op een vlotje van toast
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Olie

? De gehakte peterselie en stukjes ansjovis even aanstoven in 1 el olijfolie, witte wijn toevoegen en tot de helft inkoken. ? > De stukj...

Aardappel pizza
Uit de categorie hoofdgerechten: met Rucola, Tomaat en Tomaat

Schep de broodmix in een kom. Maak er een kuiltje in en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Schenk al roerend 150ml handwarm water bij het deeg....

Aardappel-ansjovisschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Snijd de aardappelen in plakken van ca 1 cm. Laat 25 g boter bruin worden en fruit daarin de uien goudgeel. Snijd de ansjovis in stukjes en...

Aardappel-vistaart
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Room

oven voorverwarmen op 200 gr.,aardappelen schillen en in dunne plakken snijden. Peterselie fijnhakken, bosuitjes schoonmaken en in ringen sn...

aardappelen met olijven
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Olijven

Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Snijd de olijven in plakjes. Hak de kappertjes en ansjovis fijn.Verhit de olie in de hapjespan e...

Aardappelsalade met ansjovisdressing
Uit de categorie salades: met Yoghurt, Ansjovis en Knoflook

Aardappelpartjes volgens{wand ik neem meest partjes die in de magnetron kan klaar maken}dus volgens gebruiks aanwijzing klaar maken en af la...

Aardappelsalade met reepjes ansjovis
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Eieren

Zoek aardappelen van gelijke grootte uit. Was de aardappelen en kook ze in de schil in ? 15-20 minuten gaar. Maak in de kooktijd de saus. Me...

Aardappelsalade met zalm en ansjovissaus
Uit de categorie salades: met Zalm, Zout en Room

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Prak de ansjovis met een vork fijn en meng die met de room, kappertjes, honing en citroensap tot e...

aardappelsalade salsa verde
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Salsa

Pel de knoflook.Voor de salsa verde: stamp eerst de knoflook met en snufje zout fijn. Stamp de kruidenblaadjes erdoor en dan de ansjovis en...

Amerikaanse Sla
Uit de categorie salades: met Sla, Kerrie en Tomaat

Snijd de tomaat in blokjes en het kalkoenvlees in grove stukken. Laat de maiskorrels uitlekken. Doe alle ingredienten in slakom, spatel ze...

Anchoïade 2 (ansjovispasta)
Uit de categorie sauzen: met Vis, Tijm en Olie

Dep de vis met keukenpapier droog. Hak sjalot en knoflook in de keukenmachine. Meng de vis met de azijn en de olie Verwarm alles al roerend...

Anchoïade 3 (ansjovispasta)
Uit de categorie sauzen: met Olie, Azijn en Ansjovis

Giet de ansjovisfilets af en leg ze 15 minuten in een kom met ruim koud water om de zoute smaak iets te verzachten. Laat de ansjovis in een...

Anitra in salmi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Oregano en Olijven

-wrijf de eend goed droog buiten en van binnen met huishoudpapier -in 4 delen verdelen en in een kom leggen -giet wijn in een kom met de v...

Ansjovis boter.
Uit de categorie bijgerechten: met Room, Melk en Ansjovis

Op 100 gram boter gebruikt men ? 50 gram ansjovis (? 6 stuks). De ansjovissen worden ontzout door ze te weeken in water met melk, daarna ont...

Ansjovis in de oven
Uit de categorie borrelhapjes: met Melk, Olie en Brood

Verwarm de oven voor op 190 graden . Spoel de ansjovis af en verwijder zichtbare graatjes. Dep ze droog en hak ze fijn. Doe ze met de melk i...

Ansjovis koekjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Bloem

snij de koude boter in blokjes en vermeng deze met de bloem zout en de cayennepeper (niet kneden )voeg nu het water toe en maak er een deegb...

Veel voorkomende ingrediënten met Ansjovis