Recepten met Asem

Over Asem

Recepten met Asem

Het samengeperste vruchtvlees (met pit) van de tamarinde. Het heeft een mild zure smaak en wordt in de oosterse keuken gebruikt om er het vlees mee in te wrijven, waardoor dat malser wordt. Toepassing: los een stukje asem van ± 2 centimeter op in enkele lepels heet water. Laat dit enige uren staan en zeef het daarna. Het asemwater is dan klaar voor gebruik. Asem kan ook (in plakjes) worden gedroogd en is in potten verkrijgbaar onder de naam: keukentamarinde. Asem wordt ook gebruikt in de gevallen waarin enigszins zure toepassingen worden gewenst. De mild zure smaak maakt asem bijzonder geschikt als smaakmaker in gebak en vruchtensiropen. Meestal staat in de recepten wel omschreven hoe u het moet gebruiken (gedroogd of anderszins). Asemwater: Week 1/4 pakje asem in 1,5 deciliter lauw water. Wrijf met de vingers de vezels van de pitten en zeef daarna het vocht.

Verwante ingrediënten van Asem


Overzicht van recepten met Asem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Asem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Asem en waar Asem het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 312 recepten
*** Sambal hot sambal ***
Uit de categorie sauzen: met Asem, Zout en Laos

Pof de kemiries en snijd ze met de ui en de knoflook zeer fijn. Vermeng ze met de goela djawa en de overige kruiden, behalve lomboks en de...

Abon 1 van kip
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Stamp het kippevlees met een oelek-oelek plat en scheur het dan in fijne reepjes. Stamp de laos fijn met de ketumbar, knoflook en suiker. Vo...

Abon 2 (Indische kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Djinten

Meng en stamp ketumbar, djinten, sjalot, knoflook, asem en gula djawa. Rafel het vlees van een gare (soep)kip, meng met de kruiden en laat...

Abon ajam (gerafelde kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Kook de kip tot het vlees van de botten loslaat. Rafel het vlees met een vork uit, meng er de fijngestampte kruiden door en laat die intre...

Abon van rundvlees (abon-abon)
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Olie

Kook het vlees met het water, asem en een beetje zout gaar. Wrijf uien, knoflook, ketoembar, djinten en suiker tot een brij. Rafel het vlees...

Ajam besengèk 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Bak de kip halfgaar. Maak de uien, knoflook, djintan, kuncit, trassie en sambal fijn en fruit het mengsel in de olie. Voeg de sereh, laos, s...

Ajam besengèk 3 (kip in gele saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Maak de kip schoon en in snijd hem stukken. Wrijf de kemirie noten, ui en knoflook fijn en fruit ze samen met de andere kruiden in 3 lepels...

Ajam besengèk 4/ajam kuning, eventueel barbecue
Uit de categorie bbq: met Asem, Zout en Laos

Kip insmeren met zout en asem, bumbu fruiten, santen erbij en kip gaarsudderen, eventueel nagrillen of barbecue-en....

Ajam besengèk of Ajam koening (kip in gele saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en keus ze met de trassie en kemiries. Fruit ze m...

Ajam boemboe Bali
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingr...

Ajam boemboe Bali 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingred...

Ajam boemboe besengèk pedis
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Maak de kruiden fijn en fruit ze in de olie. Doe de kip, daon djeruk purut, sereh, asemwater, santen en het water hierbij en kook de kip gaa...

Ajam boemboe roedjak 1 (kip in zoetzure saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en...

Ajam Boemboe Roedjak 3 - Kip in pikante saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Olie

Snijd of hak de kip in ca. 10 stukken. Wrijf de stukken kip in met het poeder van gedroogd citroengras en wat zout. (Gebruik je een verse st...

Ajam boemboe roedjak, kip in pittige, zoetzure sau
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks e...

Ajam Goreng Teri.
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Olie

Wrijf in een vijzel de fijngesneden ui, knoflook, de kemiri's, de trassi, de ketoembar, de asem en wat zout en suiker fijn. Doe de sante...

Ajam masak mosterd
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Uien

Maak de kip schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lomboks, de uien en de knoflook fijn en wrijf ze in de tjobèk tot een boemboe. Ve...

Ajam masak mosterd 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Snijd de kip in stukken. Snijd de uien en pepers fijn en fruit ze in de olie. Voeg hier de kip, wat water, de asem en mosterd aan toe. Laat...

Ajam masak mosterd 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Uien

Maak de kip schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lomboks, de uien en de knoflook fijn en wrijf ze in de tjobèk tot een boemboe. Verhi...

Ajam opor (kruidige, gestoofde kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze met de kemiries, ketumbar en trassie en smeer de kip hie...

Ajam panggang boemboe besengèk
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Maak de kip schoon en snijd ze in twee stukken. Snijd de kemirienoten, uien, peper en de kruiden (behalve de sereh) fijn en fruit dit in de...

Ajam rica-rica 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Fruit in wat olie: knoflook, rode Spaanse peper, tomaat, air asam, trassi en zout. Doe hierin stukjes kip en een kopje water en kook gaar....

Ajam roedjak 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Prei en Zout

Was de kip, ook inwendig, en snijd hem overlangs en overdwars in 4 stukken. Droog deze met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper. Ver...

Ajam Semoer Djawa
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Laos

Sjalotjes en knoflook pellen en de sjalotjes snipperen.De kip met het asempapje insmeren. In een braadpan wat olie verhitten en de kip rond...

AJAM SETAN SMOOR PEDIS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Olie en Uien

Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en snipper deze fijn..Verhit de olie in de braadpan of wok en bak de kippenpote...

Laatste reacties met dit ingredient

Lomboks Berisi Rempah Daging

Prima recept, al vaker gemaakt, maar met rode puntpaprika's. Een ...

Door *margreeth*
Sajoer Asem van Tomaat, Tahoe en Garnalen

Bron: Bep Vuyk Groot Indonesisch Kookboek 1973 Uitgeverij Luitingh B...

Door *Hans*
Sajoer Asem van Tomaat, Tahoe en Garnalen

Bron: Bep Vuyk Groot Indonesisch Kookboek 1973 Uitgeverij Luitingh B...

Door *Hans*

Veel voorkomende ingrediënten met Asem