Recepten met Azijn

Over Azijn

Recepten met Azijn

Niet geconserveerd vruchtesap gaat gisten. Na verloop van tijd wordt de alcohol onder invloed van azijnzuurbacteriën uit de lucht vanzelf in azijn omgezet. De op deze wijze natuurlijk verkregen appel- of wijnazijn bevat nog de mineralen en spore-elementen van het oorspronkelijke product: de appel of de druif. De meeste azijn uit de gangbare handel wordt gemaakt op basis van industrieel vervaardigd azijnzuur. Ongeopende flessen kunt u tot de 'tenminste-houdbaar-tot'-datum op de verpakking goed houden. Geopende flessen zijn, mits goed afgesloten en op een koele, donkere plaats bewaard, ± een halfjaar houdbaar. Wijnazijn en vruchtenazijn blijven in de koelkast 3-4 maanden goed. Vruchtenazijnen hebben de duidelijke smaak van fruit en smaken vaak iets zoet. Wat azijn bij de botten in de soep, helpt de kalk eraan te onttrekken.

Verwante ingrediënten van Azijn


Overzicht van recepten met Azijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Azijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Azijn en waar Azijn het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 6133 recepten
Pakistaanse gember kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

braad de kip in boter,ontbeen de kip als het gaar is. Haal met twee vorken het kipvlees uit elkaar. Was intussen de verse kruiden en maal z...

Salad for Saliq
Uit de categorie salades: met Olie, Uien en Azijn

Mix de tomaten, komkommer, pepers, peterselie en uien door elkaar. Voeg daarna knoflook, citroensap, azijn en olie toe....

Paprikasalade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Was de paprika's snijd ze in de lengte doormidden en verwijder al het binnenste. Snijd ze in smalle reepjes en leg ze in een slakom. Sch...

De drie gezusters
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 12-15 minuten gaar. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd d...

Warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten
Uit de categorie salades: met Sla, Olie en Azijn

Wrijf (masseer) de biefstukken in met een lepeltje van de tomatenolie en de peper. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Maak de champi...

FRANSE COURGETTESALADE
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Snijd elke schoongewassen courgette overlangs in 4 plakken. De Fransen zetten ze hooguit 8 minuten in kokend water met een tikje zout. De ui...

Zoetzure sperciebonen salade
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Suiker

Maak de sperciebonen schoon. Was ze goed en snij de puntjes er af. Breng het water met azijn, suiker en zout aan de kook. Hak de knoflook fi...

Aardappel-ui-gehaktballetjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Aardappel en ui grof raspen en in een schaal doen. Gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden en peper en zout toevoegen. 3 minute...

aardappelsalade met truffelvinaigrette
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Aardappels onder stromend water schoon boenen en in plakken van ca. 3/4 cm snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca....

Aardappelsandwich met zalm
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Olie en Azijn

De aardappels afboenen onder de koude kraan. Drogen met keukenpapier. In de lengte in plakjes van 3 millimeter dik snijden. Steeds 3 plakjes...

Aardbeien - bladerdeegtaartjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Room

De bloem, zout, azijn en water met een mixer met deeghaken tot een glad deeg kneden De margarine kort door het deeg kneden (let op: er moete...

Andijvie-stamppot met katenspek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Azijn

1. Fruit in olie de katenspek krokant. Neem met de schuimspaan uit de pan. 2. Fruit in het achtergebleven bakvet de uien goudbruin. Roer ba...

Aspergers op zijn Italiaans
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Snijd de uiteinden van de asperges (circa twee centimeter). Schil ze met een dunschiller of speciale aspergeschiller, leg de asperges hiervo...

Asperges met Coburger rauwe ham
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Dun plakje van de onderkant van aspergepunten afsnijden. In pan met kokend water en zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. In vergiet uit l...

Bessenslaatje met krab
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Azijn en Honing

Hak de schoongemaakte peterselie, kervel en spinazie zeer fijn in de keukenmachine.Voeg de olie, azijn, honing en pijnboompitten toe en laat...

Bosvruchtensalade met balsamicoazijn
Uit de categorie desserts: met Room, Munt en Azijn

Maak al het fruit schoon. Roer de azijn en de suiker in een schaal door elkaar en schep de aardbeien en de bosvruchten erdoor. Verdeel de vr...

Countrystyle spareribs met TexMex-saus
Uit de categorie bbq: met Azijn, Ketjap en Suiker

1. Breng het water met de azijn, de suiker, 3 eetl. TexMexkruiden en de spareribs aan de kook. Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtj...

Een sause over eenen gebraden hase, conijn, calfs
Uit de categorie sauzen: met Azijn

Neemt een schijve boters, eenen halven roomer azijn, eenen roomer wijn, peper, nagelpoeder ende suycker. Laet dit samen sieden totdat het bi...

Gegrilde lamskoteletjes met balsamico en oregano
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Honing

1. Roer in een mengkom de oregano, balsamico azijn, knoflook, honing, mosterd, witte wijn en olijfolie tot een marinade. Bestrijk de lamsk...

gemarineerde springbokbiefstuk
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Azijn en Somen

Meng de gember,knoflook,azijn,poedersuiker en sojasaus, leg de bief erin en laat het 1 uur intrekken. Snij de lenteuitjes in schuine dunne...

Hapje voor de gewone man
Uit de categorie borrelhapjes: met Azijn, Oesters en Bieslook

Maak de oesters open en vang het sap en de oesters op in een pannetje. Voeg de gehakte sjalot toe en maak lauw. Haal de oesters uit het sa...

ikan atjar
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Sjalot en knoflook pellen en snipperen, pepertje in stukjes snijden. Serehstengel halveren en kneuzen. Gember schillen en raspen.Saus: In sa...

Kerstham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Neem een verse achterham en bestrooi deze met zout leg de ham in een grote kom.Maak een marinade van half azijn/half water met een paar...

Krieltjes in de schil met sperziebonen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

1. Kook de krieltjes in de schil en sperziebonen in ruim water met iets zout ? 10 min. voor, en giet ze af. 2. Verhit de olie in een wok...

Lasagna alla Parmigiani con Melanzane
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 C. Bak het rundergehakt rul, voeg peper en zout toe. Snijd de aubergines in kleine dobbelsteentjes, de portabel...

Laatste reacties met dit ingredient

Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*
Rodebietenstamppot

Als je alles goed leest is het niet moeilijk dit klaar te maken en het...

Door *van Iddekinge A*
Bacoven chips (Surinaamse gebakken banaan)

recept bloedworst...

Door *bloedworst*

Veel voorkomende ingrediënten met Azijn