Recepten met Azijn

Over Azijn

Recepten met Azijn

Niet geconserveerd vruchtesap gaat gisten. Na verloop van tijd wordt de alcohol onder invloed van azijnzuurbacteriën uit de lucht vanzelf in azijn omgezet. De op deze wijze natuurlijk verkregen appel- of wijnazijn bevat nog de mineralen en spore-elementen van het oorspronkelijke product: de appel of de druif. De meeste azijn uit de gangbare handel wordt gemaakt op basis van industrieel vervaardigd azijnzuur. Ongeopende flessen kunt u tot de 'tenminste-houdbaar-tot'-datum op de verpakking goed houden. Geopende flessen zijn, mits goed afgesloten en op een koele, donkere plaats bewaard, ± een halfjaar houdbaar. Wijnazijn en vruchtenazijn blijven in de koelkast 3-4 maanden goed. Vruchtenazijnen hebben de duidelijke smaak van fruit en smaken vaak iets zoet. Wat azijn bij de botten in de soep, helpt de kalk eraan te onttrekken.

Verwante ingrediënten van Azijn


Overzicht van recepten met Azijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Azijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Azijn en waar Azijn het hoofdingrediënt is.

Toon 251-275 van 6133 recepten
Ansjovis - slasaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Azijn

Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en hak ze fi...

Ansjovis in Catalaanse stijl
Uit de categorie voorgerechten: met Azijn, Eieren en Paprika

Verwarm de grill voor. Leg de paprika?s op de bakplaat en plaats ze onder de grill tot ze gelijkmatig donker kleuren, waarbij ze af en toe d...

Ansjovis met Bosuitjes
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Azijn en Rode ui

Bosuitjes wassen en in ringetjes snijden. Rode ui in dunne ringetjes snijden. Rode pepertjes wassen en snijden. Ansjovisjes doormidden snij...

ANTILLIAANSE RIJSTSCHOTEL
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zout en Olie

* Breng een halve liter water met de piment (kook de korrels gewoon heel mee, vis ze later uit de rijst vandaan) en de bouillontablet a...

ANTILLIAANSE SPARERIBS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Azijn en Honing

Bestrooi de spareribs met peper.Verwarm de olie en de boter en bak de krabbetjes rondom bruin.Voeg citroensap en bouillon toe en stoof zacht...

Antilliaanse Stoofpot
Uit de categorie vegetarisch: met Soja, Olie en Uien

Kook eerst de sojabrokjes zo'n 20 minuten in kruiden-bouillon. - Snij de paprika's in reepjes en hak de uien in grove stukjes. Bak...

Antipasta met groentesticks
Uit de categorie pasta: met Zout, Azijn en Honing

Laat de artisjokken, mozarellabolletjes en paprika goed uitlekken. Snij de artisjokken en paprika's in stukken en steek ze afwisselend m...

antipasta-salade
Uit de categorie voorgerechten: met Pesto, Azijn en Basilicum

tomaatjes wassen en halveren. min-mozzarella laten uitlekken en halveren. steeltjes van basilicum plukken . tomaatjes mozzarella basilicum e...

Antipasti deel 2
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 1 groot stokbrood in schuine sneetjes van 2 cm dikte. Hak 3 tenen knoflook fijn en roer er 2 dl groen...

Antipasto gemarineerde champignons
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Azijn en Knoflook

Maak de champignons schoon en snijd een stukje van de steeltjes af. Doe ze in een kom. Meng de olijfolie, azijn, rozemarijn en basterdsuiker...

Antroea
Uit de categorie bijgerechten: met Azijn, Citroen en Aardappelen

Snijd van de antroea`s alleen de kelk af. Laat ze voorlopig heel, omdat ze onmiddelijk bruin worden als u ze snijdt. Smeer de antroea`s voor...

Antwerpse salade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Breng water met een weinig zout aan de kook en laat hierin de worsten zachtjes gaar koken.Borstel de aardappelen even en kook ze ongeschild...

Aparte lekkere knoflooksaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

Rooster de hele knoflookbol kompleet met velletje eromheen,samen met de gewassen tomaten en de spaanse paper in de warme oven week. Verwijd...

Apfelstrudel 1
Uit de categorie desserts: met Zout, Olie en Azijn

Zeef de bloem boven een kom, maak in het midden een kuiltje en breek het ei erover. Voeg de olie en de azijn toe en meng het vanuit het midd...

Appel en Bacon Salade met Boerenkaas.
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Kaas

verhit de koekenpan en bak de appel en bacon in een beetje olijfolie.verwarm de zure room, cider, kaas en azijn in de sauspan en roer tot ee...

Appel en rozijnenchutney
Uit de categorie bijgerechten: met Uien, Azijn en Gember

Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd de appel in blokjes. De uien snipperen. De azijn en de suiker al roerend verwarmen. Als...

Appel en Tomaten Chutney
Uit de categorie sauzen: met Zout, Uien en Azijn

doe de appels en het water in de kookpan. breng aan de kook zet het vuur laag en laat 25 min. sudderen of tot de appels zacht zijn.roer af e...

Appel met geitenkaasjes, gebakken
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Roer een dressing van azijn, honing, olie, zout en peper. Schil de appel, boor ze en snij uit elke appel 2 dikke schijven. Bak ze in de bot...

Appel spinazie salade uit Californie
Uit de categorie salades: met Sla, Kaas en Feta

Meng alle ingredienten vor de dressing in een kommetje of fles en schud deze goed dor elkaar. Laat deze enkele uren in de koelkast door trek...

appel wortel salade
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Sambal

Snijd de appel in kleine blokjes, maak met de kaasschaaf lange linten van de wortel en snijd ze daarna in stukjes. Doe dit in een grote kom....

appel-aardappelsalade met bieslook
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Suiker

Boen de aardappels schoon. Kook ze in de schil ca. 20 minuten beetgaar. Pel ze direct en snijd ze in stukjes . Schil de appel, verwijder h...

Appel-kip salade
Uit de categorie salades: met Kaas, Olie en Azijn

Maak een dressing van de olie, azijn, knoflook, suiker, peper en oregano. Giet de citroensap over de appel om kleuren te voorkomen.Doe de g...

Appel-komkommersalade met sint-jakobschelpen en ke
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Azijn

Vinaigrette: sjalotje in 1 eetlepel olijfolie 3 minuten bakken. Knoflook en kerriepoeder toevoegen en 2 minuten meebakken. Bouillon, gembers...

Appel-koolsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Kool en Olie

Was de kool en snijd in dunne reepjes. Doe de kool in een slakom. Maak de vinaigrette: verwarm de azijn, suiker, jeneverbessen, peper en zou...

APPEL-PRUIMENCHUTNEY
Uit de categorie sauzen: met Azijn, Gember en Gember

Ontpit de pruimen en snij ze in kleine stukjes. Haal het klokhuis uit de appel, maar schil hem niet. Snij hem ook in kleine stukjes. Haal de...

Laatste reacties met dit ingredient

'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

oney... This particular blog post is designed to educate you to the fe...

Door *neersinkcarl*
'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

al, the artwork of glowing shoes is that it is lost.Neighborhood retai...

Door *neersinkcarl*
'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

nd Salad If everything in the menu looks complex not to mention high e...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Azijn