Recepten met Azijn

Over Azijn

Recepten met Azijn

Niet geconserveerd vruchtesap gaat gisten. Na verloop van tijd wordt de alcohol onder invloed van azijnzuurbacteriën uit de lucht vanzelf in azijn omgezet. De op deze wijze natuurlijk verkregen appel- of wijnazijn bevat nog de mineralen en spore-elementen van het oorspronkelijke product: de appel of de druif. De meeste azijn uit de gangbare handel wordt gemaakt op basis van industrieel vervaardigd azijnzuur. Ongeopende flessen kunt u tot de 'tenminste-houdbaar-tot'-datum op de verpakking goed houden. Geopende flessen zijn, mits goed afgesloten en op een koele, donkere plaats bewaard, ± een halfjaar houdbaar. Wijnazijn en vruchtenazijn blijven in de koelkast 3-4 maanden goed. Vruchtenazijnen hebben de duidelijke smaak van fruit en smaken vaak iets zoet. Wat azijn bij de botten in de soep, helpt de kalk eraan te onttrekken.

Verwante ingrediënten van Azijn


Overzicht van recepten met Azijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Azijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Azijn en waar Azijn het hoofdingrediënt is.

Toon 26-50 van 6133 recepten
Linzensalade met feta
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Munt

Kook de linzen in ruim water in 30-45 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitlekken. Roer een dressing van de mosterd, azijn, gembers...

Maaltijdsalade van paprika`s en rode kidneybonen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

1. Maak de paprika`s schoon en snij ze in stukjes 2. Meng ze met de uitgelekte bonen en de in blokjes gesneden ham 3. Klop een dressing va...

mayonaise
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

Als je niet bang bent voor rauwe eidooier, loont het de moeite om voor sommige gerechten zelf mayonaise te maken. Als je slechts een eetlepe...

Mayonnaise wanneer de eieren
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

Doet in een kommetje, in plaatst van een eierdooier een koffielepel oxo bouillon. Doet er druppelgewijze olie bij, terwijl ge roert tot de s...

ROERGEBAKKEN WITLOF MET PAPRIKA
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Witlof schoonmaken, kern eruit snijden en stronken in repen snijden van ongeveer 1,5 cm breed. De wok verhitten en olie erin doen en heet la...

Romige runderreepjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Uien

1. Bak de bieflapjes, met zout en peper bestrooid, in boter op hoog vuur bruin. Houd ze apart. 2. Bak in het bakvet de in ringen gesneden u...

Savooiekoolsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Kool en Olie

Snipper de paprika en het uitje en meng die door de gesnipperde kool. Maak het sausje door de eierdooier los te roeren en er dan langzaam en...

Soep van geroosterde knoflook
Uit de categorie soep: met Zout, Melk en Azijn

Soep van geroosterde knoflook Voor dit gerecht heb je nodig: (Voor 4 personen:) 15 ml olijfolie 1 bol knoflook, ongepeld en in tee...

Stampot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Azijn

Kook de klapstuk met een beetje zout in 2 uur gaar. Haal het vlees uit de pan en vervang het door de in stukken gesneden aardappelen en de i...

Stoofvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Braadboter

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui.Verhit de boter in een braadpan. Braad het vlees rondom aan en bestrooi met wat zout...

Tzatziki, Komkommersaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Kwark

Komkommer wassen, schillen, raspen en met zout bestrooien. 15 minuten laten staan om het water te onttrekken.Na 15 minuten de komkommer goed...

Vleesreepjessalade met hazelnoten
Uit de categorie salades: met Sla, Azijn en Suiker

1. Kruid het vlees met 2? eetl. van de kruiden.Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd de tomaten in reepjes 2. Was de sla en verw...

Zalm teryaki
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Klop in een kom de azijn met de olie en de sesamolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers ervoven. Sc...

Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.
Uit de categorie sauzen: met Prei, Zout en Kaas

Als komkommer gebruikt wordt ruim van te voren laten uitlekken in zeef.KNOFLOOKSAUS Voor 2 dl. 2 dl magere yoghurt. 1/4 dessertlepel Dijo...

'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn | 10 reacties

Breng een grote kom water met een flinke scheut azijn aan de kook en zet dan onmiddellijk lager. Breek de eieren voorzichtig in 4 lege koffi...

'Lychee varkensvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Azijn en Paneer

Snij eerst het varkensvlees in grote plakken van 1cm dikte;snij een rasterpatroon in elke plak,snij het vlees dan in ruitvormige stukjes;pan...

'n Verukkelijk spareribje! (ATKINS recept!)
Uit de categorie bbq: met Zout, Olie en Azijn

De ui in de olie 4 minuten zachtjes bakken. Siroop, mosterd, azijn en chilipoeder toevoegen. Zachtjes doorkoken (15 à 20 minuten)....

"Carpaccio Van Rosbief"
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Azijn

Verdeel de plakjes rosbief dakpansgewijs over vier borden. Ontpit de olijven en snijd ze in dunnen ringetjes. Bestrooi de rosbief met de...

"home made" mayonaise
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Mosterd

Meng de eidooier, mosterd, azijn en zout door elkaar. Klop eerst druppelsgewijs de olijfolie erdoor, en vervolgens met een dun straaltje. Ne...

"INGELE KERRIEVIS"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

-dompel vis in melk en erna in meel -bak vis in olie en dreineer -fruit uien glazig in 30ml olie en voeg kruiden toe en fruit verder voor 3...

"Pasta con sepietas y calabacin"
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Olie

Maak de inktvisjes voorzichtig schoon. Snij met de kaasschaaf mooie plakjes van de kaas. Kook de pasta laat afkoelen en goed drogen. Kook...

"Sopa de ajo y pan integral"
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Gepocheerd ei. Kook water met wat zout en azijn.Doe het ei in een kopje en kook dit in het water gedurende 4 minuten.doe dit met de volgend...

"SOUSBONE"
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Suiker

-maal 150g van de bonen fijn -meng azijn, eieren, suiker, mosterd, zout en maismeel samen tot gladde klontvrij mengsel -kook 4 min. terwijl...

"Zomerse pastasalade"
Uit de categorie pasta: met Ham, Sla en Zout

1:Pasta koken 2:neem een grote kom en meng alle ingredienten samen met de gekookte(uitgelekte)pasta,laat afkoelen 3:en giet er op het bord n...

(Veg) Boerenkoollasagne met nagelkaas (M)
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Kool

Verwarm de oven voor op 180 graden C.Verhit in braadpan of wok de olie en bak daarin de knoflook en de ui glazig. Voeg de boerenkool toe en...

Laatste reacties met dit ingredient

'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

oney... This particular blog post is designed to educate you to the fe...

Door *neersinkcarl*
'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

al, the artwork of glowing shoes is that it is lost.Neighborhood retai...

Door *neersinkcarl*
'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

nd Salad If everything in the menu looks complex not to mention high e...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Azijn