Recepten met Azijn

Over Azijn

Recepten met Azijn

Niet geconserveerd vruchtesap gaat gisten. Na verloop van tijd wordt de alcohol onder invloed van azijnzuurbacteriën uit de lucht vanzelf in azijn omgezet. De op deze wijze natuurlijk verkregen appel- of wijnazijn bevat nog de mineralen en spore-elementen van het oorspronkelijke product: de appel of de druif. De meeste azijn uit de gangbare handel wordt gemaakt op basis van industrieel vervaardigd azijnzuur. Ongeopende flessen kunt u tot de 'tenminste-houdbaar-tot'-datum op de verpakking goed houden. Geopende flessen zijn, mits goed afgesloten en op een koele, donkere plaats bewaard, ± een halfjaar houdbaar. Wijnazijn en vruchtenazijn blijven in de koelkast 3-4 maanden goed. Vruchtenazijnen hebben de duidelijke smaak van fruit en smaken vaak iets zoet. Wat azijn bij de botten in de soep, helpt de kalk eraan te onttrekken.

Verwante ingrediënten van Azijn


Overzicht van recepten met Azijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Azijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Azijn en waar Azijn het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 6133 recepten
* Duiveltjespot *
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Azijn

Vlees met gesnipperde uien aanbraden. De nasikruiden bereiden zoals op de verpakking staat. Champignons aan plakjes snijden en perzikken a...

*Jamie Oliver's lekkerste pastasalade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Gooi de pasta en teentjes knoflook erin, laat 5 minuutjes zachtjes koken tot de pasta al d...

*Jamie Oliver's Noord-Afrikaanse lamsstoofscho
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Gember

Snijd aubergine in stukken, doe er veel zout over en was het zout er na een half uurtje vanaf en dep ze droog. Ontvel de tomaten (en snijd...

*Jamie Oliver's stracci met aubergines en toma
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Azijn

Bak de aubergine, de korianderzaadjes en de rode pepertjes in een flinke scheut olijfolie in een grote hete pan tot ze mooi goud van kleur z...

*Jamie Oliver's warme broodsalade
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

Verwarm de oven voor op 200C. Verwijder de korsten van de ciabatta en scheur het brood in vingergrote stukken. Leg deze op de bakplaat e...

*Jamie Oliver's zeeduivel met pancetta en broo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Azijn

Verwarm de oven voor op 220?C. Snijd de zeeduivel in blokjes van 2.5 cm en doe die in een kom, samen met stukjes ciabatta van dezelfde groo...

1 liter tomatenketchup
Uit de categorie sauzen: met Vis, Zout en Azijn

Kruidenazijn maken: kook alle kruiden in een scheutje azijn gedurende 2 a 3 minuten. Giet de rest van de azijn erbij en zorg dat je 1 eetle...

11-Stedenbliksem
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Azijn

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de bosuitjes in ringen en de stoofperen in kleine blokjes.Kook de aardappels en koolrabi in...

Chorizo salade
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Azijn

? Aardappelen in de schil koken, pellen, in schijfjes snijden en marineren in de knoflookmayonaise. ? > Kook de boontjes in zout water i...

Court-bouillon, basisrecept
Uit de categorie sauzen: met Prei, Zout en Tijm

Doe de schoongemaakte groenten en kruiden in een pan, voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. >> Laat de bouillon ca. 15 m...

Gebakje van verse vijgen
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Kaas

? Vijgen kruislings insnijden (niet doorsnijden) als een bloem. ? > Kaas in 8 stukjes verdelen. ? > Dressing : Olie en azijn mengen....

Gebakken Lamsfilet met aspergesalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

 Ontdoe de lamsrugfilet van alle ongerechtigheden.  De asperges wassen schillen, 2 cm van de onderkant snijden en het de asperges in...

Gecaramelliseerd witlof
Uit de categorie bijgerechten: met Azijn, Witlof en Sherry

witlof, stronk verwijderen en blaadjes losmaken.boter verwarmen, witlofblaadjes in de pan flink bestrooien met poedersuiker en al omscheppen...

Gegrilde dorade met mosterdsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

? Vis onder stromend water schoonspoelen en droogdeppen, insmeren met mosterd en vers gemalen peper 5 minuten laten rusten en instrijken met...

Gigot d'Agneau a l'Italienne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Azijn

? Schil een avond tevoren de knoflook, snij de tenen in lengte in vieren en piqueer hiermee de lamsbout. ( piqueren = inkeping maken en opvu...

Makreel met kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

? Oven verwarmen op 200 ?C. ? > Leg de filets met de huid naar beneden in de ovenschaal, verspreid de sjalotjes over de filets, peper en...

Marcassin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

? Een a twee dagen van tevoren: ? > Vlees, ui, wortel, selderij, knoflook, bouquet garni, jeneverbessen, zout, peper en azijn in een gro...

Mayonaise met de staafmixer
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

2 dooiers, 1 eetlepel franse mosterd, 1/2 tl. suiker, snufje zout, evt. witte vers gemalen peper in de mengbeker doen, voeg voorzichtig lang...

Warme salade Nicoise
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Azijn

? Kook de eieren hard in 10 minuten en snij ze in parten voor de garnering. ? > Snijd de tomaten en olijven in partjes. ? > Laat de...

A1 Saus
Uit de categorie sauzen: met Azijn, Mosterd en Ketchup

Bring to a boil for 2 minutes stirring. Remove from heat. Allow to cool to lukewarm. Put mixture in a blender till it is pureed. Pour in bot...

Aalbessenazijn
Uit de categorie sauzen: met Azijn en Wijnazijn

: De vruchten goed afspoelen en laten drogen, eventueel ontpitten en halveren; vervolgens in een glazen pot met schroefdeksel(zonder rubber...

Aalsuppe, Hamburger
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

Sudder een kilo aal gaar in wat water met zout, laurier, 8 peperkorrels en 1½ dl witte wijn. Kook gedurende een uur 250 g mager spek in 2...

Aaradppelen a la Puckler
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Knoflook

-pel de aardappelen en snij ze in plakjes-in een koekenpan de boter smelten en de ui mooi fruiten -aardappel schijfjes toevoegen en kruiden...

aarappel-koolkoekjes met camembert
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

In koekepan met anti-aanbaklaag ui in 1 el olie fruiten, spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Kool door aardappelpuree me...

Aardappel - eisalade
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Azijn

In een pan de aardappelen met zout in ongeveer 10 min. bijna gaarkoken, afgieten en dan 2 uur koud laten worden. eieren in 10 min. hardkoken...

Laatste reacties met dit ingredient

Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*
Rodebietenstamppot

Als je alles goed leest is het niet moeilijk dit klaar te maken en het...

Door *van Iddekinge A*
Bacoven chips (Surinaamse gebakken banaan)

recept bloedworst...

Door *bloedworst*

Veel voorkomende ingrediënten met Azijn