Recepten met Azijn

Over Azijn

Recepten met Azijn

Niet geconserveerd vruchtesap gaat gisten. Na verloop van tijd wordt de alcohol onder invloed van azijnzuurbacteriën uit de lucht vanzelf in azijn omgezet. De op deze wijze natuurlijk verkregen appel- of wijnazijn bevat nog de mineralen en spore-elementen van het oorspronkelijke product: de appel of de druif. De meeste azijn uit de gangbare handel wordt gemaakt op basis van industrieel vervaardigd azijnzuur. Ongeopende flessen kunt u tot de 'tenminste-houdbaar-tot'-datum op de verpakking goed houden. Geopende flessen zijn, mits goed afgesloten en op een koele, donkere plaats bewaard, ± een halfjaar houdbaar. Wijnazijn en vruchtenazijn blijven in de koelkast 3-4 maanden goed. Vruchtenazijnen hebben de duidelijke smaak van fruit en smaken vaak iets zoet. Wat azijn bij de botten in de soep, helpt de kalk eraan te onttrekken.

Verwante ingrediënten van Azijn


Overzicht van recepten met Azijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Azijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Azijn en waar Azijn het hoofdingrediënt is.

Toon 76-100 van 6133 recepten
Aardappel / Zalm salade met waterkers en tomaten
Uit de categorie salades: met Zalm, Zout en Olie

Maak de waterkers schoon en neem worteltjes en de dikke stelen weg. Maak de waterkers droog. Kook de aardappels in ruim koken water met wat...

aardappel avocado salade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Azijn, Tomaat en Avocado

- schil de aardappelen en kook deze net aan gaar. - rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin- snij de afgekoelde aardappelen...

Aardappel – bietensalade
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Room

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet ze dan af en laat ze afkoelen. Snijd da...

Aardappel-aspergesalade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Aardappels wassen en in de schil koken. Asperges wasssen, houtige delen verwijderen. Asperges in stukken van 2 cm snijden, in 1/4 liter ko...

Aardappel-bietenstamppot met gebakken appel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Bieten

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Rasp de bieten grof. Verwarm de bieten met 2 el water, de azij...

Aardappel-camembert schotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Kaas

1 eetlepel olie in koekenpan verhitten en hierin aardappeltjes met spekreepjes, knoflook en tijm 10 minuten bakken tot aardappeltjes lichtb...

Aardappel-kaassalade
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Azijn

Verwarm de oven voor op 220 graden. Borstel de aardappelen schoon onder water, snij ze in partjes en leg ze in een ovenschaal. Was de eiken...

Aardappel-Kipsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

haal het vlees van de kip en gooi botjes weg. snijd of scheur kip in stukjes. kook aardappels in een grote pan kokend water gaar. laat ze ui...

Aardappel-komkommersalade
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Azijn

Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in blokjes. Doe de blokjes in een zeef, bestrooi ze met w...

Aardappel-sperciebonensalade
Uit de categorie salades: met Azijn, Tomaat en Tomaat

Aardappelen indien nodig schillen, anders schoonboenen, en in blokjes snijden. sperciebonen doppen en wassen. Beide beetgaar koken met een b...

Aardappelcarpaccio met truffelolie en kruidensalad
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Azijn

Schil de aardappelen, snij ze in schijven en was ze. Bak ze dan goudgeel in druivenpitolie. Laat de aardappelschijfjes uitlekken op een stuk...

Aardappelchutney, Surinaams
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Azijn en Pepers

Doe de aardappels in een grote zeef, druk flink uit, trek dan 10 minuten in azijn en druk weer uit. Maal de peper/sambal, ui en knoflook en...

Aardappelcouscous met grijze garnalen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Dragon

Rasp de geschilde aardappelen met een rasp tot luciferstaafjes. Leg ze even in licht gezouten water en laat ze uitlekken. Droog ze vervolgen...

Aardappelen in een glinsterend jasje
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Olie

Borstel de aardappelen onder stromend water schoon. Dep de aardappels met keukenpapier droog en snijd ze op de brede vlakte kruisgewijs in....

Aardappelen in knoflookmayonaise
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Citroen

Breng de aardappelen aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat d...

Aardappelen in roomsaus
Uit de categorie bijgerechten: met Room, Tijm en Azijn

Aardappels met schil in partjes snijden.De room, knoflook, zeezout en verse tijm erbij doen. Op het vuur aan de kook brengen. Deksel op de...

aardappelen met knoflookmayonaise
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Azijn

- Verwarm de oven voor op 200 graden C. - Leg de bol knoflook in een klein ovenschaaltje en besprenkel hem met een mengsel van 1 eetlepel o...

Aardappelen met pepertjessaus
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Suiker

Was de aardappelen en kook ze gaar in (wat)gezouten water. Snij het pepertje in de lengte doormidden en verwijder zaadjes. Snij het vruchtvl...

Aardappelen met savooienkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Maak de aardappelpuree op de gebruikelijke manier en houd warm. Controleer de gesneden kool op dikke nerven en verwijder die. Snijd de ham z...

Aardappelen met walnoten vinaigrette
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

De aardappelen schillen, wassen en in 15 minuyen koken. Afgieten, af laten koelen en in plakjes snijden. Ontbijtspek blokjes uitbak- ken...

Aardappelen met zalm, prei en komkommersalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Prei en Zout

Schil de aardappelen en halveer ze. Halveer het lichtgekleurde deel van de prei in de lengte. Spoel hem schoon onder de koude kraan en snijd...

Aardappelkoekjes met camembert
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

In de koekenpan met ui in 1 el. olie fruiten. Spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Kool door aardappelpuree mengen, op sm...

Aardappelkruim met carpaccio nicoise
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Azijn

Rasp de geschilde aardappelen met een grove rasp. Spoel ze af met water en dep ze droog.Frituur de geraspte aardappelen gedurende 15 min op...

Aardappelmayonaise
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Mosterd

*Een gekookte aardappel tot fijne moes pletten. *Een klontje boter en een eierdooier er doorheen roeren. *Afsmaken met mosterd ,azijn en l...

Aardappelnestjes met Maredsous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Olie en Azijn

?De aardappelen schillen, wassen en raspen. ?Nestjes maken van zo'n 12 cm diameter. ?De vinaigrette berijden.?De aardappelnestjes in w...

Laatste reacties met dit ingredient

Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*
Rodebietenstamppot

Als je alles goed leest is het niet moeilijk dit klaar te maken en het...

Door *van Iddekinge A*
Bacoven chips (Surinaamse gebakken banaan)

recept bloedworst...

Door *bloedworst*

Veel voorkomende ingrediënten met Azijn