Recepten met Azijn

Over Azijn

Recepten met Azijn

Niet geconserveerd vruchtesap gaat gisten. Na verloop van tijd wordt de alcohol onder invloed van azijnzuurbacteriën uit de lucht vanzelf in azijn omgezet. De op deze wijze natuurlijk verkregen appel- of wijnazijn bevat nog de mineralen en spore-elementen van het oorspronkelijke product: de appel of de druif. De meeste azijn uit de gangbare handel wordt gemaakt op basis van industrieel vervaardigd azijnzuur. Ongeopende flessen kunt u tot de 'tenminste-houdbaar-tot'-datum op de verpakking goed houden. Geopende flessen zijn, mits goed afgesloten en op een koele, donkere plaats bewaard, ± een halfjaar houdbaar. Wijnazijn en vruchtenazijn blijven in de koelkast 3-4 maanden goed. Vruchtenazijnen hebben de duidelijke smaak van fruit en smaken vaak iets zoet. Wat azijn bij de botten in de soep, helpt de kalk eraan te onttrekken.

Verwante ingrediënten van Azijn


Overzicht van recepten met Azijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Azijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Azijn en waar Azijn het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 6133 recepten
Abrikozenrelish
Uit de categorie bbq: met Zout, Uien en Azijn

Ontpit de abrikozen en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de uien fijn. Snijd de gember in stukjes. Ontzaad de pepers en hak ze fijn. Doe d...

Abrikozensaus voor bij wild, met serveertips
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

De ui snipperen. In pan 1 eetl olie verhitten en ui al omscheppend in ca 5 minuten zacht fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerr...

acar kuning van vis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Meng de tamarinde met 2tl zout en meng dit door de vis.Laat de vis ca 20min staan zodat de smaak goed kan intrekken.Maal de gember, geelwort...

acar nanas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

schil de ananas, verwijder de harde stukjes en de kern en snij hem dan in blokjes van 1 cm.verhit de olie in een pan en roerbak de gember en...

Acar Segar Campur
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Suiker

snij de komkommer, worteltjes en mais in reepjes ter grootte van een luciferstokje. Meng alles in een schaal door elkaar tezamen met het zou...

acar timun
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst, snij dan de komkommer in stukken van 3 1/2 cm. vermeng de komkommer met de theel. zout en l...

Aceitunas machacadas.
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Tijm

-Was de olijven grondig. -Sla de olijven stuk met een houten hamertje of een steen,zonder de pit te beschadigen. -Leg de olijven in een po...

Acht etage salade.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Azijn

Kook de krieltjes in weinig water in ongeveer 6 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snij de broccoliroosjes doormidden. Kook ze...

Acht etages salade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Azijn

1. Kook de krieltjes in weinig water in ongeveer 6 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. 2. Snij de broccoliroosjes doormidden. Ko...

Adobo de salmuera
Uit de categorie sauzen: met Azijn en Zeezout

Meng alle ingredienten door elkaar....

Adobo Marinade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Pepers

Leg de ingredienten in een schaal en pureer alles tot moes.Genoeg voor het marineren van een kilo vlees naar keuze en er 24 uur in laten li...

Adobong Gulay
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Azijn en Ketjap

-Verhit de olie en voeg daarin de peperkorrels en de laurierblaadjes. -Op het moment dat de blaadjes te beginnen te verkleuren voeg je de...

Advocadomousse met zalmblokjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Azijn en Kervel

Vruchtvlees uit advocado pellen. Knoflook pellen, halveren en fijnhakken. In keukenmachine advocado, knoflook, azijn en creme fraiche tot sa...

Agurkesalat (Zweedse komkommersalade)
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Dille

Schaaf de komkommer boven een vergiet in uiterst dunne plakjes. Laat uitlekken. Roer azijn en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost,...

Aiole
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Doe de gepelde en in stukken gesneden knoflook, de eierdooiers, de azijn of het citroensap en wat zout en peper in de foodprocessor en laat...

aioli sladressing
Uit de categorie sauzen: met Azijn, Suiker en Olijfolie

Alles mengen en klaar is kees!...

Ajam bawang (kip met ui)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Braad de stukken kip in wat olie knapperig bruin en doe er dan de rest van de ingrediënten bij. Laat het geheel met de deksel op de pan g...

Ajam goreng koening
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Stamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine. Doe alle ingrediënten, behal...

Ajam masak mosterd
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Uien

Maak de kip schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lomboks, de uien en de knoflook fijn en wrijf ze in de tjobèk tot een boemboe. Ve...

Ajam masak mosterd 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Uien

Maak de kip schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lomboks, de uien en de knoflook fijn en wrijf ze in de tjobèk tot een boemboe. Verhi...

AJAM O
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Azijn

Fruit in wat slaolie de trassi, ui en knoflook. Zijn de uien wat bruin, dan de stukken kip erin en goed doorbakken. Meng 2 kopjes warm wate...

Ajam pedis (hete kip)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Snijd de kip in stukken.Frituur deze stukken in ruim olie. Neem enkele eetl. (4) uit de pan en fruit in deze olie de knoflook. Voeg de samb...

Ajam smoor djawa
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Maak de kip schoon, snijd hem in stukjes, marineer die een half uur in asemwater en zout en bak ze in boter of olie lichtbruin. Snijd de k...

Ajam smoor djawa 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Maak de kip schoon, snijd hem in stukjes, marineer die een half uur in asemwater en zout en bak ze in boter of olie lichtbruin. Snijd de kru...

Ajam Sumba
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Olie en Azijn

Verdeel de kip in vieren en bak de stukken in hete olie rondom bruin. Haal de stukken uit de pan en zet het vuur laag. Maak de sjalotjes sch...

Laatste reacties met dit ingredient

Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*
Rodebietenstamppot

Als je alles goed leest is het niet moeilijk dit klaar te maken en het...

Door *van Iddekinge A*
Bacoven chips (Surinaamse gebakken banaan)

recept bloedworst...

Door *bloedworst*

Veel voorkomende ingrediënten met Azijn