Recepten met Azijn

Over Azijn

Recepten met Azijn

Niet geconserveerd vruchtesap gaat gisten. Na verloop van tijd wordt de alcohol onder invloed van azijnzuurbacteriën uit de lucht vanzelf in azijn omgezet. De op deze wijze natuurlijk verkregen appel- of wijnazijn bevat nog de mineralen en spore-elementen van het oorspronkelijke product: de appel of de druif. De meeste azijn uit de gangbare handel wordt gemaakt op basis van industrieel vervaardigd azijnzuur. Ongeopende flessen kunt u tot de 'tenminste-houdbaar-tot'-datum op de verpakking goed houden. Geopende flessen zijn, mits goed afgesloten en op een koele, donkere plaats bewaard, ± een halfjaar houdbaar. Wijnazijn en vruchtenazijn blijven in de koelkast 3-4 maanden goed. Vruchtenazijnen hebben de duidelijke smaak van fruit en smaken vaak iets zoet. Wat azijn bij de botten in de soep, helpt de kalk eraan te onttrekken.

Verwante ingrediënten van Azijn


Overzicht van recepten met Azijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Azijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Azijn en waar Azijn het hoofdingrediënt is.

Toon 201-225 van 6133 recepten
Ajam Sumba (kip uit Sumba)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Azijn

Verdeel de kip in vieren en bak de stukken in hete olie rondom bruin. Haal de stukken uit de pan en zet het vuur laag. Maak de sjalotjes sch...

Aji-li-mojili-saus (Puerto Rico)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Knoflook

Stamp de knoflook fijn in een vijzel en voeg geleidelijk stukjes spaanse peper en olijfolie toe, roer tot een gladde saus. Schenk alles met...

all-i-oli
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

rooster de hele knoflookbol kompleet met velletje eromheen,samen met de gewassen tomaten en de spaanse peper in de warme oven week. verwi...

Allemondekes ("zure" gehaktjes)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Azijn en Suiker

Kneed het gehakt met de beschuiten, zout en (ietsje!) water tot een soepele massa en vorm hier balletjes van (? 2 keer zo groot als soepball...

Amanida de bolets i formatge
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Kaas

Snijd paddestoelen in grove stukken* maak de sla schoon* Hak de knoflook fijn* Knip de peterselie fijn.Bak de paddestoelen al omscheppend g...

Amelandse visschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Azijn, Citroen en Mosselen

De oven voorverwarmen op 175 graden.Rol de visfilets op en steek ze met een prikker vast.Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.Snijd d...

Amerikaans gemarineerde ribeye
Uit de categorie bbq: met Tijm, Olie en Azijn

Meng de olie, azijn, tijm en wrijf het vlees hier goed mee in. Laat het 30 min. buiten de koelkast afgedekt intrekken. Leg de ribeye op he...

Amerikaanse 'countrystyle' gehaktschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Verhit de olie in een pan en fruit de uien goudgeel en het gehakt rul. Roer er de stroop, tomatopuree, azijn, mosterd, Worcestershire saus,...

Amerikaanse BBQ-saus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Uien

Verhit de olie en sauteer de uien in 10 minuten tot goudbruin. Voeg nu alle andere ingredienten toe en breng aan de kook. laat op een zo laa...

Amerikaanse Bonenpot met Koolsla
Uit de categorie vegetarisch: met Sla, Zout en Kool

Salade: Snijd de kool fijn en de paprika in stukjes en rasp de wortel fijn . Meng de kool, de paprika en de wortel in een kom. Klop de o...

Amerikaanse eiersaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Azijn

-doe de gehakte eidooiers bij de azijn, de mosterd, suiker en peper -voeg dan al kloppend de ander ingredienten erbij...

Amerikaanse kalkoen California
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Azijn

-zet de romertopf 10 min in water -wrijf de kalkoen in met de olijfolie, zout en peper -leg de bouten in de romertopf, afdekken en in de k...

Amerikaanse kippevleugeltjes met pikante barbeques
Uit de categorie bbq: met Tijm, Azijn en Honing

Roer alle ingredienten voor de saus door elkaar. Bestrijk de kippenvleugeltjes met een beetje saus. Rooster ze 15 tot 20 min op de barbequ...

Amerikaanse Koolsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Kool

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in vieren; schaaf of snijd de stukken in ragfijne sliertjes. Schil de wortel met ee...

Amerikaanse witte koolsla
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Kool

-de wortels schoon maken en grof raspen -de ui fijn raspen -kool , wortel, ui en karwijzaad mengen en in een schaal doen-doe de bloem en d...

Amjijoas na Cataplagna (Mosselen a la Cataplagna.)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Azijn

Maak zelf de tomatensaus. Voor de tomatensaus benodigd: Kwart kopje olijfolie, 2 normale uien, dungesneden, 2 uitgeperste grote tenen k...

Amuse van Tarte Tatin van ui en sinaasappel
Uit de categorie borrelhapjes: met Azijn, Suiker en Bladerdeeg

Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Karameliseer de suiker in een pan en boeg de kruid...

Ananas-cocosrelish.
Uit de categorie bijgerechten: met Azijn, Kokos en Ananas

Laat de ananas goed uitlekken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui e...

Anchoïade 2 (ansjovispasta)
Uit de categorie sauzen: met Vis, Tijm en Olie

Dep de vis met keukenpapier droog. Hak sjalot en knoflook in de keukenmachine. Meng de vis met de azijn en de olie Verwarm alles al roerend...

Anchoïade 3 (ansjovispasta)
Uit de categorie sauzen: met Olie, Azijn en Ansjovis

Giet de ansjovisfilets af en leg ze 15 minuten in een kom met ruim koud water om de zoute smaak iets te verzachten. Laat de ansjovis in een...

andere tonijnsalade
Uit de categorie salades: met Olie, Azijn en Tomaat

de tonijn en kidneyboontjes laten uitlekken bleekseldery schoonmaken en in kleine boogjes snijden de tomaten in kleine blokjesalle ingredie...

Anders dan andere knoflookmayonaise
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tijm en Azijn

Verwarm de oven voor op 200?C. Leg de bol knoflook in een klein vuurvaste schaaltje en besprenkel hem met een mengsel van 1 eetlepel olijfol...

Andijvie - wraps.
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Azijn

Maak de andijvie schoon, snijdt ze in hele dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Doe de andijvie dan in een schaal. Roer in...

ANDIJVIE GESMOORD MET CAMEMBERT
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Azijn

De andijvie schoonmaken, goed wassen en in reepjes snijden van ? 2 cm breed. De ui schoonmaken en snipperen. De bieslook wassen en in fijne...

Andijvie met kwark, kaas en kummel
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Azijn

Oven voorverwarmen op 180 graden.Snij, was en blancheer de andijvie (ruim water koken, andijvie erin totdat het water weer kookt, dan meteen...

Laatste reacties met dit ingredient

Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*
Rodebietenstamppot

Als je alles goed leest is het niet moeilijk dit klaar te maken en het...

Door *van Iddekinge A*
Bacoven chips (Surinaamse gebakken banaan)

recept bloedworst...

Door *bloedworst*

Veel voorkomende ingrediënten met Azijn