Recepten met Balsamicoazijn

Over Balsamicoazijn

Recepten met Balsamicoazijn

Een bijzonder geurige en intens smakende donker gekleurde, bijna stroperige azijn, afkomstig uit Modena. Balsamicoazijn ontstaat uit het sap (most) van druiven. Die most dampt in verschillende fasen tot de helft of soms zelfs tot eenderde van de oorspronkelijke hoeveelheid in. Hierna moet het sap fermenteren (gisten) en op verschillende vaten van bijzondere houtsoorten rijpen. Een rijpingsproces dat minstens vijf jaar, maar niet zelden tot wel 12 jaar duurt. Voor het eindproduct wordt azijn uit verschillende vaten gemengd. Dit alles geeft balsamicoazijn een krachtige, zoetzure en vooral heel pure smaak. Balsamicoazijn (aceto balsamico) is veelzijdig in gebruik. Als onderdeel van een dressing, als smaakmaker in jus en sauzen, in marinades, puur gedruppeld op bijvoorbeeld tomaatjes en als 'dipje' voor bijvoorbeeld een stukje overjarige of Parmezaanse kaas.

Verwante ingrediënten van Balsamicoazijn


Overzicht van recepten met Balsamicoazijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Balsamicoazijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Balsamicoazijn en waar Balsamicoazijn het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 631 recepten
Asperges met Coburger rauwe ham
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Dun plakje van de onderkant van aspergepunten afsnijden. In pan met kokend water en zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. In vergiet uit l...

Bosvruchtensalade met balsamicoazijn
Uit de categorie desserts: met Room, Munt en Azijn

Maak al het fruit schoon. Roer de azijn en de suiker in een schaal door elkaar en schep de aardbeien en de bosvruchten erdoor. Verdeel de vr...

Groene lasagna met sprotfilet
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Dille en Kervel

Kook een blad lasagne, afkoelen en in zeshoekvorm uitsnijden. Tomaat pellen en in blokjes snijden. Roomse kervel plukken en in ijswater legg...

Italiaanse ciabatta met gorgonzola en rode ui
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Rucola en Rode ui

Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. Rooster de partjes ui in de grillpan in ca. 3-5 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig....

Karbonades met gekonfijte uitjes en een romige mo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Honing en Dragon

Bereiding: Bak de uitjes rondom bruin in zo?n 30 gram boter. Voeg hier ongeveer 2 dl bouillon, balsamicoazijn en honing aan toe en laat di...

Linzensalade met geroosterde groenten
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Verwarm de grill voor op de hoogste standMeng in een ovenschaaltje de uien, knoflook, helft van de marjolein, paprika, grasasperges, olie en...

Pasta met garnalen, doperwten en muntpesto
Uit de categorie pasta: met Prei, Zout en Kaas

Voor de muntpesto pureert u alle ingredienten in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper en zet...

Zalm ragout shii-take
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Zout en Room

Shii-take steeltjes uithalen en hoedjes in plakjes snijden en samen met gesnipperde sjalot en blokjes tomaat kort aanstoven in boter, afsmak...

"Carpaccio Van Rosbief"
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Azijn

Verdeel de plakjes rosbief dakpansgewijs over vier borden. Ontpit de olijven en snijd ze in dunnen ringetjes. Bestrooi de rosbief met de...

*Jamie Oliver's dressing met pijnboompitten en
Uit de categorie sauzen: met Zout, Zeezout en Knoflook

Alle ingredienten goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout....

*Jamie Oliver's zeeduivel met pancetta en broo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Azijn

Verwarm de oven voor op 220?C. Snijd de zeeduivel in blokjes van 2.5 cm en doe die in een kom, samen met stukjes ciabatta van dezelfde groo...

Gemarineerde paprika's
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Salie

? De olie met de wijnazijn verhitten, de helft van de gesnipperde knoflook, de paprika?s en salie blaadjes toevoegen. ? > Kruiden met pe...

Aardappelkruim met carpaccio nicoise
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Azijn

Rasp de geschilde aardappelen met een grove rasp. Spoel ze af met water en dep ze droog.Frituur de geraspte aardappelen gedurende 15 min op...

Aardappelpartjes met (hete!) chilisaus
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Azijn

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.Voor de aardappelpartjes: De aardappels halveren en elke helft in 8 partjes snijden. De aardappe...

Aardappelsalade met kervelvinaigrette en gerookte
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

-snij de aardappelen in plakjes van 5 mm dik -doe de sjalot bij de bouillon -stoom de aardappelplakjes in 10 min gaar boven de sjalot boui...

Aardbeien a Iitalienne
Uit de categorie desserts: met Kwark, Aardbei en Mascarpone

Wrijf de aardbeien schoon met een vochtige doek.(spoel ze liever niet af,want dan zuigen ze zich vol)Verwijder met een scherp mesje alle on...

AARDBEIEN EN FRAMBOZEN MET BALSAMICO
Uit de categorie desserts: met Munt, Aardbei en Frambozen

Maak de aardbeien en frambozen schoon; halveer de grote aardbeien of snijd ze in vieren. Doe het fruit in een kom en meng de poedersuiker er...

Aardbeien in Parmaham
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Olie

De aardbeien afspoelen en droog deppen.De plakken ham in de lengte halveren en in elke halve plak een aarbei rollen.Vaststeken met een pri...

Aardbeien in rode-wijnsiroop
Uit de categorie desserts: met Munt, Suiker en Aardbei

Sinaasappel schoonboenen en helft van schil (zonder wit) heel dun afsnijden. In steelpan wijn, suiker en sinaasappelschil langzaam al roeren...

Aardbeien met balsamicoazijn en zure room
Uit de categorie desserts: met Room, Azijn en Suiker

Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de zure room met de suiker, azijn en peper. Strooi de bloemsuiker over de aardbeien en serve...

Aardbeien met creme fraiche
Uit de categorie desserts: met Aardbei, Creme fraiche en Vanillesuiker

Aardbeien wassen. 2 Aardbeien achterhouden voor garnering, van rest kroontjes verwijderen en in vieren snijden. 1/3 Deel van aardbeien met...

Aardbeien met pistachenoten
Uit de categorie desserts: met Aardbei en Balsamicoazijn

Spoel de aardbeien in een zeef af en dep ze droog. Verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren. Verdeel ze over 4 borden. Besprenkel de bor...

Aardbeienpavlova
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Azijn

Verwarm de oven voor op 140 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eiwitten met een snufje zout in een grote, schone, vetvrije...

Aardbeiensalade met geitenkaas
Uit de categorie borrelhapjes: met Azijn, Aardbei en Veldsla

Aardbeien wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Vermengen met azijn en peper en ca. 1 uur in de koelkast laten intrekken.Veldsla over v...

Aardbeiensap met balsamicoazijn
Uit de categorie desserts: met Honing, Aardbei en Aardbei

Houd een paar aardbeien apart ter garnering. Doe de resterende ingredienten, behalve de balsamicoazijn, in een blender. Pureer goed en voeg...

Veel voorkomende ingrediënten met Balsamicoazijn