Recepten met Bamboescheuten

Over Bamboescheuten

Recepten met Bamboescheuten

Speervormige, gele spruiten van de bamboeplant, in reepjes verwerkt. De verse scheuten van de jonge bamboe zijn zacht en een beetje zoet van smaak. In Nederland zijn bamboescheuten meestal in blik te koop. Lekker in roerbak-, vlees- en groentegerechten. Voeg bamboescheuten altijd pas op het laatste moment toe en warm ze alleen even door; dan blijven ze knapperig.

Verwante ingrediënten van Bamboescheuten


Overzicht van recepten met Bamboescheuten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bamboescheuten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bamboescheuten en waar Bamboescheuten het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 213 recepten
Exotische roerbakschotel met sesamaardappeltjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Schil de aardappels. Snijd ze in vieren en verdeel in partjes. Gaar ze voor in de magnetron. Leg ze met aanhangend vocht in een afgedekte ma...

Mie met kalkoen, bamboescheuten en champignons
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de bamboescheuten uitlekken. Maak de prei schoon en sni...

'Casia'Krab
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Sherry en Eieren

Snij het krabvlees,de waterkastanjes,bamboescheuten,champignons,sjalotten en het vette spek in fijne reepjes;voeg ze met zout aan de opgeklo...

"As you wish" wokpot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Olie en Peultjes

Doe het vlees of de garnalen in een ondiepe schaal en schenk er zoveel teriyakisaus over dat het vlees onderstaat. Laat dit tenminste 2 uur...

"Drie badende feeen"
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Champignons en Bamboescheuten

Maak de kip,de eend en het varkensvlees goed schoon;kook ze samen voor in de bouillon(die gemaakt is van kip en eend en varkensvlees,vandaar...

Acht schattensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Tahoe en Eieren

Maak de paddestoelen schoon en week ze. Vul de pot gevogeltefond aan tot 1 liter en breng dit aan de kook. Voeg de in dunne repen gesneden k...

Ajam Rebung Udang
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Laat de garnalen ontdooien, pel ze en snijd ze daarna in grove stukken.Snijd de kipfilet in blokjes van circa 1 centimeter, de prei in dun...

Amandelkip
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Gember en Gember

Snij de kipfilet in blokjes van circa 2 1/2 centimeter.Meng de marinade-ingredienten, doe er de kip bij en roer het goed door elkaar.Laat...

Aspergesoep met krab, Vietnamese
Uit de categorie soep: met Ham, Gember en Asperges

Snij 300 g asperges in stukjes van 2 cm. Snij een plak ham, 50 g bamboescheuten en een ui in snippers en een stuk gemberwortel in plakjes....

Aziatische wokschotel met biefstuk en bamboe
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Ketjap

Snijd de biefstuk in reepjes, net als de paprika. Snipper de knoflook en de peper, en snijd de champignons in kwarten.Verhit de olie in een...

Bamboesalade met zeewier
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Mirin en Bamboe

Spoel het zeewier en de bamboescheuten af onder koud water en snij in stukjes. Kook de bamboe en de dashi met de mirin, sake en sojasaus. Vo...

Bamboescheuten met pinda's
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Pinda en Gember

Was en week de paddestoelen 30 minuten in warm water. Snijd de bamboescheuten in plakjes. Was de broccoli en snijd in roosjes. Breng in een...

Bamboescheuten, gesmoorde
Uit de categorie vegetarisch: met Kool, Gember en Suiker

Haal de schil van de bamboescheuten, gooi de taaie delen van de wortel weg. Snij in 5 mm dikke plakjes en dan in reepjes van 3,5 mm lang. Ha...

Bami met varkensvlees.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gember

1. Kook de bamie in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. 2. Maak de papri...

Biefstuk op z'n Chinees met rijst
Uit de categorie vlees: met Olie, Rijst en Gember

Was de rijst verschillende keren tot het water min of meer helder wordt. Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer he...

Biefstuksalade m/ Limoensaus
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Nam Pla

Leg de biefstuk ? 1 uur in de vriezer tot hij half bevroren is. Snijd hem daarna in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de bam...

Biefstuksalade met limoensaus, Thais
Uit de categorie salades: met Zout, Munt en Olie

Leg de biefstuk ± 1 uur in de vriezer tot hij half bevroren is en snijd hem daarna in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de b...

Boeddha groenten
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Olie

-giet kokend water over de gedroogde paddestoelen en laat ze 30 min weken -roer intussen de sojasaus, rijstwijn, groentebouillon en suiker...

Canh chua ca (Vietnamese pikante vissoep)
Uit de categorie soep: met Munt, Olie en Sereh

Meng 2 teentjes knoflook, 1 lepel nuoc mam en wat peper. Schep er 250 g kabeljauwfilet in blokjes door en marineer ½ uur. Week 50 g tamari...

Champignonsoep met bamboescheuten
Uit de categorie soep: met Zout, Bamboe en Ketjap

Deze soep kost weinig voorbereidingstijd, maar hij moet wel 2 uur staan pruttelen. Snipper de sjalot en snijd de champignons in stukjes...

CHAO FUYI - SJANGHAI
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Suiker en Ve-tsin

Kook de groente beetgaar en snijd ze in reepjes van 1? bij 6 cm.Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes van 1? bij 3 cm.Week de paddestoele...

Chao Qing Cai
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Blancheer de peultjes 5 seconden in kokend water. Giet ze af. Verhit de olie en roerbak de peultjes een halve minuut met zout en suike...

Chao qing cai, roergebakken groenten.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Blancheer de peultjes 5 seconden in kokend water. Giet ze af.Verhit de olie en roerbak de peultjes een halve minuut met zout en suiker....

Chao Qing Cai.(Roergebakken groenten).
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Blancheer de peultjes 5 seconden in kokend water. Giet ze af.Verhit de olie en roerbak de peultjes een halve minuut met zout en suiker. Sc...

Chikuzen-ni
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mirin

Snijd het kippenvlees in blokjes van 2 centimeter. Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in kleine stukjes. Kneed de konnyaku met wat...

Laatste reacties met dit ingredient

Roergebakken zoetzure kabeljauw met paprika

zeer onduidelike ingrediënten lijst ...

Door *hans*
ROODGEKOOKTE ELFT

Heb het gemaakt, uiteraard met zeebaars, eft mag je niet eten, de ...

Door *Gerard van der Leeuw*

Veel voorkomende ingrediënten met Bamboescheuten