Recepten met Barbecue

Over Barbecue

Recepten met Barbecue

Het woord barbecue is afkomstig van het Spaanse woord babacoa. In het Spaanssprekende deel van Amerika betekende het: bereiding in een kuil. Die kuil werd bekleed met stenen en er werd een vuur in aangelegd. Op de gloeiende houtskool werd het vlees gelegd, verpakt in geurige bladeren. De kuil werd afgedekt met stenen en aarde. Het vlees werd op die manier gaar. Met de barbecues die nu in allerlei soorten en maten te koop zijn, kunnen we heel wat sneller genieten van de smaak van geroosterd vlees. Let er bij aankoop op dat de barbecue een trekgat (of luchttoevoer) heeft. Dat maakt het mogelijk om meer zuurstof door het vuur te laten trekken, zodat het sneller op temperatuur komt. Ook belangrijk is dat de barbecue een verstelbaar rooster heeft; daarmee kunt u de roostertemperatuur beïnvloeden. Let er bij aankoop ook op dat de tussenruimte tussen de spijltjes van het rooster niet te groot is, want dan vallen kleine gerechtjes, zoals worstjes er makkelijk doorheen. Er zijn dubbele roosters te koop, die aan één kant scharnierend aan elkaar zijn bevestigd. U kunt hiermee alles in één keer omkeren. Handig bij het roosteren van vis of hamburgers! Als u vaak grote stukken vlees of een hele kip wilt roosteren, is een draaiend braadspit onmisbaar. Er is maar één goede brandstof: houtskool. Aanmaken gaat erg goed met een beetje krantepapier, houtsplinters of speciale aanmaakblokjes. Als hulpmiddel kunt u het krantepapier of de houtsplinters met wat spiritus besprenkelen, maar giet nooit spiritus op het brandende vuur. Aanmaken gaat nog makkelijker als u speciale barbecue-lucifers gebruikt. Begin met roosteren als het houtskool gloeit en geen vlammen meer vormt. Als u tijdens het roosteren gedroogde kruiden, bijvoorbeeld Provençaalse kruiden, op de gloeiende houtskool strooit, krijgen uw gerechten een lekkere geur en smaak. Bestrijk het rooster voor het grillen dun met olie, zodat de gerechten niet aan het rooster kleven. Omdat er bij het roosteren van gerechten weinig vetstoffen worden gebruikt, is de barbecue zeer geschikt voor slanke bereidingen.

Verwante ingrediënten van Barbecue


Overzicht van recepten met Barbecue

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Barbecue. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Barbecue en waar Barbecue het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1073 recepten
Barbecue spareribs
Uit de categorie bbq: met Olie, Uien en Suiker

Meng in een kom de olie, suiker, citroensap, sojasaus, worcestershire saus, whiskey en cajunkruiden door elkaar. Pel en snipper de uien en k...

Countrystyle spareribs met TexMex-saus
Uit de categorie bbq: met Azijn, Ketjap en Suiker

1. Breng het water met de azijn, de suiker, 3 eetl. TexMexkruiden en de spareribs aan de kook. Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtj...

ikan Bakar
Uit de categorie bbq: met Vis, Zout en Olie

- vis schoonmaken en besprenkelen met citroensap -pel de knoflook -schil de kunyit -(maak hiervan in de blender een pasta en meng zout en...

karbonade gevuld met tomatenpesto en mozzarella
Uit de categorie hoofdgerechten: met Pesto, Zeezout en Barbecue

Snijd de mozarella in 4 plakken. Snijd de karbonades met een scherp mes als een envelop in en vul deze met de pesto en een plak mozzarella....

Kebabs met honing, gember en sinaasappel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Rijst, Brood en Gember

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Roer het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus, de geraspte gemberwortel en de cayennepeper in ee...

Kerriesateetjes met een koude ananasmuntsaus
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Munt

Snijd het vlees in 24 stukjes, meng ze met de olie, het citroensap en ? eetl. Kerriepoeder. Laat ze 30 minuten marineren (als ze niet direct...

Mediterrane garnaalspiesjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Garnaal en Barbecue

Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel...

Mediterrane garnalenspiesjes
Uit de categorie bbq: met Zout, Gamba en Barbecue

1. Laat de garnalen ontdooien. Pel ze en maak ze schoon. 2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranjeschil eraf. Pers de sinaasappel uit...

Paprika-vleesspies
Uit de categorie hoofdgerechten: met Paprika, Barbecue en Olijfolie

Rijd afwisselend een stukje paprika en een stukje biefstuk aan barbecuepennen Bestrooi de speizen met Provencaalse kruiden en peper en best...

Pita Soevlaki (Vlees stokjes met Griekse pita bro
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Uien

Bereiding van de Pita: Zeef de bloem in een kom, schep er de gistkorrels en het zout door. Voeg de olie toe en schenk er ruim 4 dl. lauw wa...

Spiesen met zeewolf en chorizo
Uit de categorie bbq: met Vis, Zout en Olie

1. Rijg de stukjes vis, de halve plakjes chorizo en de blaadjes salie aan de spiezen 2. Bestrooi de spiezen met een beetje zout en bestrijk...

(WW) Gemarineerde steaks
Uit de categorie bbq: met Olie, Mosterd en Barbecue

1. Leg de steaks in een platte schaal. 2. Meng de overige ingredienten en giet dit mengsel over de steaks en wentel de steaks door de marin...

Kip paketje (bbq)
Uit de categorie bbq: met Zout, Tomaat en Paprika

? De kip laten kleuren in olijfolie, uit de pan scheppen en laten uitdruipen op keukenpapier. ? > Het rookspek, ui, knoflook, champignon...

Ribstuksandwich (barbecue)
Uit de categorie bbq: met Zout, Brood en Limoen

? Meng knoflook, chilisaus, 3 el olijfolie, limoen,- en tomatensap, en zwarte peper in een grote hersluitbare plastic zak. > Leg de zak...

Aardappel spiezen
Uit de categorie bbq: met Barbecue en Krieltjes

Kook de krielaardappeltje net gaar. Rol de krieltjes in dunne plakjes mager gerookt spek. Rijg ze aan houten stokjes en rooster ze ca 5 t...

Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Barbecue en Aardappelen

Snij een voorgekookte aardappel in de schil in de lengte door. Snij beide helften in partjes. Tussen elk partje sorteert u een sneetje kaas...

Aardappelen in folie met geroosterde eieren en kaviaar
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Eieren

Borstel de aardappelen onder stromend water goed schoon en droog ze met keukenpapier. Prik elke aardappel 3 keer met een vork in. Besmeer...

Aardappelen in folie met geroosterde eieren en kav
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Eieren

Borstel de aardappelen onder stromend water goed schoon en droog ze met keukenpapier. Prik elke aardappel 3 keer met een vork in. Besmeer de...

aardappels in hun jasje, gevuld, van de barbecue
Uit de categorie bbq: met Barbecue en Aardappelen

Wrijf de aardappelen schoon en kook ze ± 20 minuten in licht gezouten water. Doorboor de afgekoelde aardappels in de lengte Met een appelbo...

Aardappels met raclettekaas en
Uit de categorie bbq: met Kaas, Barbecue en Knoflook

Wikkel iedere aardappel en hele bol knoflook apart in alufolie.Leg ze in een aluminium bakschaal.Laat ze in dertig min gaar worden op de bar...

Aardappelsalade met gerookte kip
Uit de categorie bbq: met Ham, Zout en Barbecue

Aardappelen schillen, wassen en gaar koken. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Aardappels na afkoelen in kleine blokjes snijden. In een k...

Ainsley's gekruide mosselen (Zuid-Afrika)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Gember en Citroen

Neem 2 vierkanten stevige folie en vouw er een bakje van van ca. 25 cm lang, met randen van 4 cm hoog, en maak zo totaal 4 bakjes. Controle...

ainsley's gekruide mosselen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Gember en Citroen

Neem 2 vierkanten stevige folie en vouw er een bakje van van ca. 25 cm lang, met randen van 4 cm hoog, en maak zo totaal 4 bakjes. Controle...

Ajam besengèk 4/ajam kuning, eventueel barbecue
Uit de categorie bbq: met Asem, Zout en Laos

Kip insmeren met zout en asem, bumbu fruiten, santen erbij en kip gaarsudderen, eventueel nagrillen of barbecue-en....

Ajam cincane (Borneo)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Sereh

Sudder stukken kip gaar in santen die is gekruid met kemiri, laos, gemberwortel, knoflook, Spaanse peper, sjalot, trassi, gula djawa, zout,...

Veel voorkomende ingrediënten met Barbecue