Recepten met Bawang

Over Bawang

Recepten met Bawang

Bawang is er in Indonesische gerechten meestal in 2 soorten, de bawang merah ofwel de rode ui die ook mag worden vervangen door de witte ui en de bawang putih die voor knoflook staat.

Verwante ingrediënten van Bawang


Overzicht van recepten met Bawang

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bawang. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bawang en waar Bawang het hoofdingrediënt is.


Toon 1-20 van 20 recepten
AJAM BESENGEH
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

De fijngemaakte bumbu met de sereh en laos in olie tumis tot die goed gaar is, dan de fijngemalen ketumbar en djinten er doorheen roeren en...

AJAM BESENGEK
Uit de categorie bijgerechten: met Laos, Olie en Bawang

Alles fijn stampen en dan fruiten. Dit alles met kip of rundvlees - dat eerst gepanggangd is - mengen.Opkoken met daon salam, laos en santen...

Ajam panggang met santen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bawang

De kip openspalken, daarna bruin roosteren. De gepofte witte uien,lombok rawit en zout maakt men fijn. Fruit deze boemboes in de boter, voeg...

Atjar bamboe( Bamboe met gedroogde garnalen en kru
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Breng het water aan de kook en doe hierin de bamboe. Laat deze 15 minuten koken en haal hem vervolgens uit het water. Snij ondertussen de sj...

Babi ketjap 3/babi cin
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Gember

Sudder varkensvlees gaar in wat water met een bumbu van gemberwortel, knoflook, ketjap manis, citroensap, peper en zout en eventueel serbuk...

Babi roedjak (gestoofd varkensvlees in pittige kla
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snij het vlees in blokjes (1? cm) of in vingerbrede repen. Bestrooi ze met zout en peper. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Wrijf he...

Balinese kippenlevertjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bawang

Spoel de kippenlevers onder stromend koud water af.Verwijder alle ongerechtigheden. Maak hierna de levers droog met keukenpapier.Verhit in...

Berbere saus (Ethiopische hete saus)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Piment en Bawang

Rooster 2 theelepels komijnzaad, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel kardemom, 1/4 theelepel piment, 1/2 theelepel fenegriek en enkele gedroogde ch...

BUMBU BALI
Uit de categorie bijgerechten: met Azijn, Bawang en Ketjap

Na het bovenstaande ge-ulekt te hebben, bij de gebraden en gare kip doen om samen te koken.Een beetje ketjap en citroensap of azijn toevoege...

Droog gebakken varkensvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Bawang

Neem een bowl, meng azijn, zout en sjalot (eerst fijnstampen). Het is voor het wassen van het varkensvlees en het velletje, ook dat het vell...

Gado Gado met witte rijst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Rijst en Tahoe

Kook de eieren in ca 10 minuten hard, pel ze en snijd ze in plakjes. Halveer de sperziebonen. Breng in een grote pan ruim water met 1 eetlep...

Gado-gado betawi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Kool en Olie

Blancheer de groenten. Voor de saus neemt u pinda's met de lomboks en de trassie en fruit dit in olie. Doe er de santen en het asemwat...

Kippenlevertjes, Balinees
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Bawang

Spoel de kippelevers onder stromend koud water af. Verwijder alle ongerechtigheden (galsporen). Maak hierna de levers droog met keukenpapier...

Konro Makassar - Maaltijdsoep uit Sulawesi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kokos

Riblappen met sereh, kentjoer en djeroek peroet in een ruime pan doen. 2 liter koud water erbij schenken, aan de kook brengen en bouillont...

Oseeh Oseeh
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Laos

-stamp ui,look,kemirie,ketoembar,djinten,kentjoor,laos,trassi,sambal,asem en zout tesamen fijn -doe de massa bij het vlees en meng goed -l...

Panada
Uit de categorie brood: met Vis, Gist en Zout

Meng het gist met melk, daarna strooi 200 gram meel en dan kneden, daarna 10 minuten laten staan. Strooi het restant van 300 gram meel, bote...

Sambal Goreng Ati Ayam
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Laos

De kippelevertjes worden met zout ingewreven. De bumbus (kruiden) maakt men fijn en fruit ze in wat klapperolie. Doe daarna de kippelevertje...

SB.G. BASAH VAN TAHU&GROENTE
Uit de categorie bijgerechten: met Laos, Bawang en Santen

Dit alles met elkaar smoren....

Soto Babat (Pens)
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Uien

De 6 eerste boemboes fijn maken en in 1 1/2 lpl olie fruiten. Doe nu een paar glazen water bij en kook hierin de kip zacht met bijvoeging va...

Speklappen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Bawang en Ketjap

Halveer de speklappen en wrijf deze licht in met speklapkruiden. Leg de speklappen in een hapjespan met anti-aanbaklaag op laag vuur. Door...


Veel voorkomende ingrediënten met Bawang