Recepten met Bieten

Over Bieten

Recepten met Bieten

Ook al is een biet kogelrond, toch behoort hij tot de wortelgroenten. Het is namelijk een vlezige wortelknol. De Romeinen aten alleen de bladeren. Bieten wekken de eetlust op en zijn licht verteerbaar. Er zijn 2 soorten bieten. Zomerbietjes zijn klein, rond en zacht van smaak. Ze worden van juni t/m september ongekookt verkocht. Winterbieten zijn rond of ovaal en een stuk groter. Deze zijn van oktober t/m april in de winkel te vinden. Zomerbieten moeten ± 20 minuten koken. Ze zijn gaar als het velletje makkelijk loslaat. Snijd het loof niet te dicht bij het bietgedeelte af, anders verliezen de bietjes tijdens het koken te veel sap. Winterbieten worden gekookt verkocht. Dat is wel zo gemakkelijk, want ze hebben een lange kooktijd: 1-3 uur. Verse zomerbietjes voelen stevig aan en hebben heldergroen loof. Bewaar verse bietjes niet langer dan een paar dagen in de groentelade van de koelkast. Invriezen kan. Snijd de gare bietjes voor het invriezen in blokjes of plakjes. Gekookte winterbieten moeten bij aankoop helderrood van kleur zijn. Ze kunnen zonder plastic 2 dagen in de koelkast worden bewaard. De zoete smaak van bietjes is op veel manieren combineren. Bietjes zijn erg gezond. Ze bevatten ijzer en vitamine B en C. Per 100 gram leveren ze ± 36 kcal. Gekookte bietjes kunnen op allerlei manieren worden verwerkt. U kunt ze bakken, stoven of als salade eten. U heeft ± 250 gram per persoon nodig als u de bietjes als warme groente serveert. Voor een salade is ± 150 gram voldoende.


Overzicht van recepten met Bieten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bieten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bieten en waar Bieten het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 463 recepten
Haringsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Uien

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in ca. 20 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de eieren in 10 mi...

Felrode groenten met maanzaadsaus uit Rajasthan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

1. Rooster het fenegriekzaad in een droge pan tot het bruin kleurt en haal dan de pan van het vuur. Maal het fenegriekzaad en maanzaad of wr...

Haringtartaar
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Haring en Bieten

Verwijder de staart en de graten van de haring. Snij de haring in blokjes. Was het bosuitje en snij het in ringetjes. Was en hak de koriande...

"Op de kast" met twee sauzen
Uit de categorie bbq: met Zout, Room en Bieten

Kook de bieten in water mat wat zout net gaar. Laat ze uitlekken. Pel de bieten en rasp ze fijn. Schep een berg bieten op een schaal. Roer d...

*Bietenpuree*
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Melk

Kook de aardappelen en maak er met boter, room/melk en kruiden naar smaak puree van.Stamp alle ingredienten goed door elkaar zodat er een st...

Aardappel – bietensalade
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Room

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet ze dan af en laat ze afkoelen. Snijd da...

Aardappel-bietenstamppot met gebakken appel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Bieten

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Rasp de bieten grof. Verwarm de bieten met 2 el water, de azij...

aardappelen rode bieten salade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bieten en Mosterd

- schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Snij de aardappel in blokjes als ze gaar zijn. - schil de rode bieten en kook deze...

Aardappelsalade met bieten en kip
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Aardappels schoonboenen en met schil in partjes snijden. In weinig water met zout partjes in 10-12 min. gaarkoken. Bieten schillen en in sma...

Amuse met coquilles
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Room

Voorbereiding 15 minuten Kooktijd 2 minutenGiet de room in een kom en plaats deze met de gardes van de mixer 5 minuten in de diepvries. Pu...

Appelgroente met bieten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Uien en Bloem

Stoof de blokjes ui en spek in de hete boter, strooi er wat bloem over, roer alles om en vul het aan met vleesbouillon. Aan de kook brengen...

atjar biet
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Bieten

De bieten in dunne plakken snijden.De suiker met het zout, kruidnaelen en peperkorrels in 3 koppen water koken. Zodra het water kookt de ges...

ATJAR BIET-1
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bieten en Bieten

De gekookte bieten schillen en in kleine stukken snijden. Opzetten met het water, tafelazijn (schat zelf de hoeveelheid naar de hoeveelhei...

ATJAR BIET-2
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Gember

Kook de bieten op de gewone manier, pel ze en snijd ze in blokjes van ? 2 cm. Kook de azijn op met de gemberwortel, kruidnagel, peperkorre...

ATJAR BIET-3
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Bieten

Biet in niet te dunne plakjes snijden. Water opzetten met azijn, suiker, gekneusde peper korrels, kruidnagel en wat zout. Als het kookt,...

ATJAR BIET-5
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Bieten

De bieten in niet te dunne plakken snijden. De suiker met het zout, kruidnageltjes en peperkorrels in 3 koppen water koken. Zodra het water...

Barszcz
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Bieten

Kippebouillon maken en de rode bieten schillen en wassenDe rodebieten in de kippebouillon zachtjes laten koken met de uitgeperste knoflook,...

Bazarosalata
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Bieten

Schil de bieten met de dunschiller en snijd er blokjes van. Pel de knoflooktenen en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakjes. Meng dit doo...

biefstukjes van Texels lam met courgettes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bieten

Tourneer 300gram courgettes gelijkmatig en blancheer ze in ruim kokend water,totdat ze beetgaar zijn,spoel ze koud,tourneer eveneens de biet...

Bieten a la creme
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Room

Maak de bieten schoon en snijd ze in smalle reepjes of blokjes. Smelt een klontje boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en roer tot...

Bieten maaltijdsalade
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Augurk

Kook de bietenblokjes samen met de krieltjes in ?8 minuten beetgaar, afgieten en laten afkoelen. Als de bietjes en de krieltjes zijn afgekoe...

Bieten met mierikswortel
Uit de categorie salades: met Zout, Azijn en Bieten

Schep in een kom de bieten, de appel, het karwijzaad en de mierikswortel door elkaar. Breng in een pannetje de azijn aan de kook met de suik...

Bieten Venkel Salade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Honing

Schaaf de bietjes met behulp van een rasp of schaafplaat van de keukenmachine in plakjes. Maak de venkel schoon door de voet, de stengels e...

Bieten-aardappelsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Bieten

Borstel 4 nieuwe aardappels schoon onder stromend water en snij ze in partjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak 100g gerookte spekreepjes...

Bieten-appel-aardappelsalade
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Dille en Bieten

bieten koken, pellen en stampen aardappels schillen, koken en stampen eieren hard koken, pellen en in stukjes snijdenDe bieten en aardappe...

Laatste reacties met dit ingredient

Rodebietenstamppot

Als je alles goed leest is het niet moeilijk dit klaar te maken en het...

Door *van Iddekinge A*
Selderijbavarois met bietentartaar

Leuk, maar wat doe je nu met de crème fraîche ?...

Door *Peter*

Veel voorkomende ingrediënten met Bieten