Recepten met Bladerdeeg

Over Bladerdeeg

Recepten met Bladerdeeg

Bestaat uit vele laagjes deeg met daartussen heel fijn verdeelde boter. In het Frans heet het 'millefeuilles' (letterlijk duizend blaadjes). Tijdens het bakken rijzen al die afzonderlijke deeglaagjes los van elkaar en zo ontstaat een krokant en luchtig deeg: het deeg gaat 'bladeren'. Voor het eindresultaat is belangrijk dat bladerdeeg zo koel mogelijk wordt verwerkt. Wordt het deeg te warm, dan smelt de boter te vroeg en kan het tijdens het bakken niet meer zo mooi luchtig worden. Bladerdeeg wordt meestal in het midden van een op 200 °C voorverwarmde oven gebakken. U kunt bladerdeeg het beste op een met water omgespoelde bakplaat bakken, de vochtige atmosfeer geeft een mooi bakresultaat, maar dan komt het nog wel eens voor, dat het deeg aan de bakplaat vastplakt. Bak het daarom op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel wat water om het deeg heen. Om bladerdeeg een mooie glans te geven, wordt het voor het bakken bestreken met losgeklopt ei. Bestrooit u het deeg met kruiden of zaadjes, bestrijk het dan eerst met losgeklopt ei en strooi er daarna de kruiden over. Laat bij gebruik van diepvriesbladerdeeg de plakjes altijd naast elkaar op een werkblad ontdooien.


Overzicht van recepten met Bladerdeeg

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bladerdeeg. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bladerdeeg en waar Bladerdeeg het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 2039 recepten
Mini quichepuntjes met garnalen
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Basilicum

Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1 ei los met 3 eetlepels creme fraiche, 50 g geraspte belegen kaas, zout, pepe...

AARDAPPELTAART
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

- Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Borstel de nieuwe aardappelen schoon onder stromend water en snij ze in blokjes van 1 b...

Aardbeien - bladerdeegtaartjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Room

De bloem, zout, azijn en water met een mixer met deeghaken tot een glad deeg kneden De margarine kort door het deeg kneden (let op: er moete...

Asperge-quiche
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Eieren

Verwarm de oven voor op 200 graden C, laat de bakplaat in de oven. Schil de asperges, snijd ze in schuine stukjes van 3 cm en kook ze zonder...

fantasie ovenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Kaas en Paprika

Oven voorverwarmen op 173 graden. Bak de ui, doe het gehakt erbij, daarna het groentemengsel en de kaas. Prepareer de saus, laat bladerdeeg...

Kersthaasje met bacon en bladerdeeg
Uit de categorie feestdagen: met Room, Mosterd en Bladerdeeg | 1 reactie

De varkenshaasjes rondom aanbraden, Vooral niet zouten want de bacon maakt het pittig genoeg. De varkenshaasjes laten afkoelen. Insmeren met...

Mexicano's
Uit de categorie borrelhapjes: met Ketchup , Ketchup en Komkommer

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Klop in een kom het ei los met 1 eetlepel water. Snijdt de salami in piepkleine blokjes en d...

Quiche
Uit de categorie ovenschotels: met Ham, Zout en Kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.Beboter de vorm en bekleed ze met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bl...

Ragoutbroodjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Bladerdeeg

1. Verwarm de oven voor op 220?C. Laat het bladerdeeg en de kroketten ontdooien. 2. Leg op elk plakje bladerdeeg een kroket en vouw het...

SHOARMATAART
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Oven voorverwarmen op 225 graden. Bladerdeeg laten ontdooien. Uien pellen en snipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en snipperen. In b...

Spanakopita (spinazietaart)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Feta

De spinazie wassen en snijden. De boter in de pan laten smelten en de ui fruiten en even later de spinazie toevoegen. Goed doorroeren. Peter...

Taart met geroosterde vijgen, honing en cointreau
Uit de categorie desserts: met Vijgen, Honing en Roomboter

Verwarm de over voor op 200? C. Rol het bladerdeeg uit en bekleed er de vorm mee. Stort er oude peulvruchten in en bak de taart blind in in...

vegetarische groentetaart
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Kaas en Olie

Zet de oven op 200 graden ontdooi de bladerdeeg plakjes. Vet de springvorm in.Was alle groente en snij het in eetbare stukken.Doe de bladerd...

Worstpakketjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Mosterd en Bladerdeeg

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren en leg op elk stu...

Zuurkoolpastei met fruit
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Ananas en Zuurkool

Ui pellen en snipperen. Appels schillen klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. In zeef rozijnen afspoelen. In koekepan boter verhitten...

"Bladerdeegbakjes met Ragout en Tomatensaus&q
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Room

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Van 4 deegplakjes randen met water bestrijken. Uit 4 andere deegplakjes met vormpje rondje steken (word...

"Waterbul"
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Kaneel

Laat het bladerdeeg ontdooien.Verwarm de oven voor op 250 graden.Rol het deeg op een, met bloem bestoven plank, 3 millimeter dik uit en snij...

.Kiymali Cep Boregi
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Bloem en Knoflook

De plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad leggen. Een beetje olijfolie in een koekenpan verhitten en het rundergehakt daarin...

Camembert chorizotaartje
Uit de categorie borrelhapjes: met Tomaat, Basilicum en Camembert

deegvormpje bekleden met bladerdeeg, chorizo in kleine blokjes en cherry tomaatje in plakjes snijden. bodem bestrooien met choriso, beklede...

Krabtaartje Thermidor
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Bloem

? fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuur in een klontje boter, als ze licht gaan kleuren ? el bloem toevoegen en even laten meega...

Mediterrane tompouce
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tomaat en Tomaat

? Oven voorverwarmen op 200 ?C. ? > Bladerdeeg met eigeel borstelen en in 12-15 minuten bruin bakken in de oven. ? > Af laten koelen...

Ui-prei-taart
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Kaas en Room

? Bakvorm(pjes) invetten, bestrooien met een beetje bloem, bekleden, een met een vork op diverse plekken gaatjes prikken. ? > Spekjes i...

Warm perentaartje met zabaione
Uit de categorie desserts: met Kaneel, Suiker en Bladerdeeg

deegvormpjes licht invetten en met bladerdeeg bekleden. In vierengedeelde peer in schijfjes snijden, als een waaier in de vormpjes uitspreid...

Aalbessen-feuilletetaart
Uit de categorie desserts: met Room, Melk en Suiker

Bodem: Plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 C. Bakplaat invetten. 1 ei loskloppen. Van plakjes bl...

aarbeienroomtaart
Uit de categorie desserts: met Room, Aardbei en Margarine

verwarm de oven voor op 180 graden. laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.stapel de plakjes bladerdeeg door steeds een plakje 2 cm met de kl...

Laatste reacties met dit ingredient

Kersthaasje met bacon en bladerdeeg

ik wordt een beetje gestoord van die k.. reclame rondom de recepten du...

Door *jan maat*

Veel voorkomende ingrediënten met Bladerdeeg