Recepten met Bleekselderij

Over Bleekselderij

Recepten met Bleekselderij

Een groente met een pittige smaak, die nog niet zo lang geleden voornamelijk populair was in Engeland en de Verenigde Staten. Nu heeft elke groenteman of supermarkt bleekselderij in het assortiment. In september en oktober is er ook veel aanvoer van Hollandse bleekselderij. Let er bij aankoop op dat de struik fris ruikt, stevig aanvoelt en geen bruine plekken heeft. De bladeren moeten heldergroen zijn. De ribbelige buitenste stengels van de bleekselderijstruik zijn vaak wat draderig. Deze draden zijn met een scherp mesje of dunschiller makkelijk te verwijderen. Bleekselderij is een ideaal ingrediënt voor de slanke keuken. Het werkt vochtafdrijvend en levert slechts 12 kcal per 100 gram. De groente bevat vitamine B, ijzer en mineralen. Bleekselderij kan zowel rauw als gekookt, gestoofd of roergebakken worden gegeten. Rauw verwerkt smaakt het lekker in een salade. De kooktijd is 15-20 minuten. Bleekselderij kan in de koelkast ± 5 dagen worden bewaard, maar kan ook goed worden ingevroren. Blancheer de bleekselderij voor het invriezen 3 minuten in kokend water. Omdat het een specifieke frisse selderijsmaak heeft, combineert bleekselderij goed met pittige kaassoorten. U kunt de stengels ook vullen, bijvoorbeeld met geraspte rookkaas.


Overzicht van recepten met Bleekselderij

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bleekselderij. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bleekselderij en waar Bleekselderij het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1927 recepten
Jambalaya op de Camping
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Olie en Uien

Pel en snipper de uien. Maak de paprika?s schoon en snijd ze in stukjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd het in stukjes. Was de tomate...

"Quorn met paprika"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Quorn

Verwarm de oven voor op 175c. Halveer de paprika's en verwijder de zaadbol en lijsten. Leg de paprikahelften, met het snijvlak naar be...

Bleekselderijsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Paprika

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Verhit de boter in een pan e...

Een Cappuccino van Garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Tijm

Zet de garnalen in olijfolie aan met de in plakjes gesneden wortel, bleekselderij en ui en voeg daaarna de tomatenpuree toe. Voeg dan de in...

gemarineerde springbokbiefstuk
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Azijn en Somen

Meng de gember,knoflook,azijn,poedersuiker en sojasaus, leg de bief erin en laat het 1 uur intrekken. Snij de lenteuitjes in schuine dunne...

Gevulde champignonsoep
Uit de categorie soep: met Bieslook, Knoflook en Champignons

1. Smelt de boter in een ruime soeppan 2. Bak de ui tot hij er glazig uitziet, voeg de champignons, knoflook, bleekselderij en wortel toe e...

Kip met groenten en gember
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Olie

snij de kip in reepjes. Was de bleekselderij en snij de stengels in dunne reepjes. Was de paprika?s, snij ze doormidden, verwijder de zaadli...

Marokkaanse lamsstoofpot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Snijd het vlees in blokjes van circa 2x2 cm. Doe de kruiden in een kom en roer er de twee eetlepels olijfolie door. Schep er de blokjes lams...

minestronesoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui, bleekselderij en courgette ong 5 min. voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en...

Pancit
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Olie en Knoflook

1. Maak de mie gaar zoals op de verpakking staat aangegeven 2. Laat de gare mie goed uitlekken 3. Schil de teentjes knoflook maar laat ze...

Roergebakken kipfiletreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ketjap en Paprika

1. Snijd de kip in reepjes en meng de kip daarna met het kruidenmengsel 2. Verwarm de boter met de olie in de wok en roerbak hierin de kip...

Tomatensoep met Italiaanse balletjes
Uit de categorie soep: met Pesto, Bieslook en Bleekselderij

1. Bereid de Maggi Basis voor Tomatensoep zoals op het flesje staat aangegeven 2. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en rasp de worte...

Varkensrollade op z'n paasbest
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Knoflook en Olijfolie

1. Wrijf de rollade rondom in met de olijfolie vermengd met de groene kruiden. 2. Leg de rollade op het groentemengsel in de braadzak. Slui...

'Faraona al Mascarpone'
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Maak de parelhoen schoon en dep droog met keukenpapier. Vul de parelhoen met de mascarpone en zout en peper. Doe in een pan waar de parelhoe...

'kip die honderd bloemen laat bloeien'
Uit de categorie feestdagen: met Vis, Prei en Zout

Maak de kip schoon en kook hem 30 a 40 minuten in water:haal hem eruit en verwijder het vel en de botten.Pel de garnalen(steurkrabben),hak (...

"Pittige Quorn met Avocado"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Quorn

Avocado met citroensap besprenkelen. Olie verhitten en ui, bleekselderij en paprika +- 5 minuten bakken. Knoflook, chilipoeder en Quorn to...

"Toscaanse aardappelsoep"
Uit de categorie soep: met Zout, Kaas en Pesto

Was en snij de aardappels in kleine blokjes. Bak de spekjes in olijfolie en fruit een uitje mee. Voeg de aardappelblokjes, fijngesneden cour...

(Pita)broodje met eisalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Relish

prak de eieren met een vork fijn in een kom. Roer er de roomkaas, paprika, bleekselderij, bosuitje, mayonaise en chutney door. Bestrooi met...

*Jamie Oliver's gebraden ham met marmelade
Uit de categorie ovenschotels: met Ham, Prei en Zout

Leg om te beginnen de ham in een grote pan waar hij precies in past. Giet er zoveel water bij dat hij onderstaat en doe de groenten, laurier...

*Linzen uit le Puy met spekjes*
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

Laat alle ingredienten behalve peper en zout in een pan met ruim water 35 minuten zachtjes koken. Doe dan zout & peper erbij en laat nog e...

Court-bouillon, basisrecept
Uit de categorie sauzen: met Prei, Zout en Tijm

Doe de schoongemaakte groenten en kruiden in een pan, voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. >> Laat de bouillon ca. 15 m...

Gigot d'Agneau a l'Italienne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Azijn

? Schil een avond tevoren de knoflook, snij de tenen in lengte in vieren en piqueer hiermee de lamsbout. ( piqueren = inkeping maken en opvu...

Kalfsfond Basisrecept
Uit de categorie sauzen: met Prei, Tijm en Tomaat

Blancheer de beenderen ca. 2 minuten in kokend water en spoel ze af met koud water. >> Doe de beenderen met de schoongemaakte groente...

Kippenbouillon, basisrecept
Uit de categorie sauzen: met Prei, Tijm en Uien

Doe de soepkip in een braadslee in een hete oven en laat deze bruin worden zonder toevoeging van vet. >> Maak de groenten schoon en w...

Marcassin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

? Een a twee dagen van tevoren: ? > Vlees, ui, wortel, selderij, knoflook, bouquet garni, jeneverbessen, zout, peper en azijn in een gro...

Laatste reacties met dit ingredient

Kruidige wortelsoep met gerookte kip

Had er meer van verwacht. Tikkeltje 'gewoon'...

Door *D. J.*
Bleekselderij-kaassoep

Wat moet er gebeuren mer de andere helft van de kaas?...

Door *Anneke*
Californische rijstschotel

Lekker recept heb ik wel eens gemaakt. Gauw weer een keer maken. Liefs...

Door *anne*

Veel voorkomende ingrediënten met Bleekselderij