Recepten met Bloem

Over Bloem

Recepten met Bloem

Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Want bloem kunt u gebruiken voor het (bij)binden van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem ┬▒ 1 jaar goed blijven.

Verwante ingrediënten van Bloem


Overzicht van recepten met Bloem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bloem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bloem en waar Bloem het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 12893 recepten
Gevulde champignonhoeden
Uit de categorie brood: met Zout, Kaas en Room

Was de grote of reuze champignons, dep ze droog en snijd voorzichtig de stelen weg, houd ze apart. Dompel de champignonhoeden 3 min in koke...

langos
Uit de categorie borrelhapjes: met Gist, Zout en Melk

Meng de gist, beetje lauwe melk en een handje bloem. Het deeg 10 minuten afgedekt laten rusten op een warme plek. Meng nu de rest van de b...

Sinaasappelmousse.
Uit de categorie desserts: met Bloem, Suiker en Eieren

De sinaasappelen wassen. Een kapje ervan afsnijden, de vruchten uithollen zonder de schillen te beschadigen en deze op een koele plaats zett...

Aardappelgnocchi
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Bloem en Margarine

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Giet de aadrappelen af, pureer ze en doe dit in een kom. Zeef de bloem boven de...

Anadamabrood
Uit de categorie brood: met Sla, Gist en Zout

Verwarm de melk bijna tot het kookpunt. Roer het maismeel, de boter, melasse en zout erdoor. Laat afkoelen. Strooi de gedroogde gist bij het...

Chocoladetaart
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Suiker

De chocolade en de boter smelten au bain-marie. Melk en rum bijvoegen. De eieren schuimig kloppen met de suiker. De chocoladepasta voorzicht...

Dundee Cake
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Vijgen

Krenten en rozijnen met cognac aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen. Daarna laten uitlekken (cognac opvangen). Vorm met b...

Hamur Icinde Sebze
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Olie

Wortelen, bloemkoolroosjes en broccoliroosjes in kleine stukjes snijden. Het water in een pan verhitten. Het laurierblad, de kruidnagels, d...

Jambalaya op de Camping
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Olie en Uien

Pel en snipper de uien. Maak de paprika?s schoon en snijd ze in stukjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd het in stukjes. Was de tomate...

Kaasgebakje
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Room

Een homogene massa maken met de bloem, de verkruimelde oude kaas, de boter, de helft van de room, het amandelpoeder en een snuifje zout. De...

Kedgeree
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Melk

Kook de rijst ongeveer 12 minuten. Smelt de boter in een grote pan, voeg de ui toe en fruit die goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze...

Schaakbordcake .
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Elektrische oven: 180 ?C (voorverwarmd). Heteluchtoven: 165 ?C (voorverwarmd). Gasoven: stand 3 Baktijd: 40 - 45 min.De boter met de s...

Sneeuwster
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem

Na het bakken van de cake, de taart halveren. Insmeren met de stijfgeklopte slagroom. In de bovenkant van de taart maakt u zes inkepingen va...

TARTAAR MET HAM EN KAAS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

-verdeel tartaar in acht porties en maak er 8 afgeplatte ballen van -beleg 4 stukken tartaar met kaas(bewaar overige kaas voor granering) en...

(8) Scones
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Melk

* Bakblik met bakpapier bekleden. * Oven op 225 graden voorverwarmen. *Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suike...

Aardappel-ui-gehaktballetjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Aardappel en ui grof raspen en in een schaal doen. Gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden en peper en zout toevoegen. 3 minute...

AARDAPPELTAART
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

- Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Borstel de nieuwe aardappelen schoon onder stromend water en snij ze in blokjes van 1 b...

Aardappeltulband
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Uien

1.Verwarm de oven voor op 200?C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de ham in blokjes. Schil de aardappels, rasp ze grof en druk h...

Aardbeien - bladerdeegtaartjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Room

De bloem, zout, azijn en water met een mixer met deeghaken tot een glad deeg kneden De margarine kort door het deeg kneden (let op: er moete...

Aardbeienmolentjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Voor het deeg de bloem met de Backin mengen en zeven. Doe het mengsel in een beslagkom. De kwark, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, poede...

Aardbeimolentjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Kaas en Melk

Oventemperatuur en baktijd:Elektrische oven: 180 graden C Heteluchtoven: 160 graden C Gasoven: 2 ? 3. Baktijd: 20 minuten. Verwarm de oven v...

Abrikozen Paashaas
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Suiker

Op een stuk bakpapier (40x30 cm) een hazenkop (ongeveer 38 cm lang en 23 cm breed) uittekenen en uitknippen en deze vorm op het bakblik legg...

Amandeltaart
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Suiker

De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen. De oven voorverwa...

Appelquiche
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Melk en Bloem

In de keukenmachine de bloem met de boter, het zout en de suiker kort laten draaien. In beetjes 1/2 dl ijskoud water toevoegen, zodat een ba...

Appeltaart
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Kaneel

Het bakmeel in een kom zeven.De boter met twee messen in de bloem in kleine stukjes snijden. De suiker, vanillesuiker, het ei en een snufje...

Laatste reacties met dit ingredient

Magere Jus

hallo.. ik heb last van me darmen en ernstige maag problemen .. i...

Door *petra*
bananenvlaai

hoe heet moet de oven???...

Door *sander*

Veel voorkomende ingrediënten met Bloem