Recepten met Bloem

Over Bloem

Recepten met Bloem

Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Want bloem kunt u gebruiken voor het (bij)binden van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem ± 1 jaar goed blijven.

Verwante ingrediënten van Bloem


Overzicht van recepten met Bloem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bloem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bloem en waar Bloem het hoofdingrediënt is.

Toon 26-50 van 12889 recepten
Bacon, Onion & Pinapple flan recept van Ted Bar
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Zout en Kaas

Oven voorverwarmen op 225?C. DEEG MET DE HAND MAKEN: ▸ Doe in een kom de bloem, (bloem in een zeef en hoog houden zodat er lucht in de...

BAKA BANA
Uit de categorie borrelhapjes: met Melk, Olie en Bloem

De bananen moeten zacht zijn. Schil de bananen en snijd ze in plakken. Maak van de bloem, bakpoeder en melk een glad beslag. Verhit de olie...

Bisschopsbrood
Uit de categorie brood: met Zout, Bloem en Brood

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een geribbelde broodvorm (of cakevorm) in. Haal de vruchten en noten door de bloem. Zeef de resteren...

Boeuf Stroganoff
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

* Snijd het vlees in dunne reepjes * Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder * Verhit de helft van de olie in de koekenpan en v...

Bourgondisch stoofvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif met bloem Verhit in een braadpan boter en olie, bak hierin de spekreepjes 5 min. Voeg het v...

BRABANTSE BALKENBRIJ
Uit de categorie bijgerechten: met Bloem en Boekweit

Lever, hart en nier in het kookwater in 30 min gaarmaken. In de vleesmolen malen. Kooknat aanvullen met water tot 1 1/4 liter. De helf...

Championes a la pimienta verde
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Knoflook

Snijd de schone champignons in dikke plakjes. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes, of pers ze.Doe de olijfolie in de koekpan, laat...

Chocolade Taart
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Noten

Oven voorverwarmen op 180 graden. Klein bakblik invetten. En maatje kleiner dan de standaard. Bloem kun je ook vervangen door zelfrijzend b...

Chocolade-slagroomhart met noga
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem

Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180 graden celcius Heteluchtoven: 160 graden celcius Gasoven:stand 2 ? 3 Baktijd: 45 minuten....

Clafoutis van kersen
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Bereiding: De oven voorverwarmen op 190 C. De ovenvaste schaal licht beboteren, de kersen van de pitten ontdoen en in de schaal leggen....

Courgettekoekjes.
Uit de categorie desserts: met Bloem, Kokos en Kaneel

1. De oven voorverwarmen op 200 ?C. Twee bakplaten met bakpapier bedekken. 2. De boter met de suiker, het ei en de vanillesuiker tot een s...

de allerlekkerste boterkoek
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

kneed een soepel deeg van de bloem,boter ,basterdsuiker,vanille-suiker,en zout.Druk het deeg uit in een boterkoekvorm. Strijk de bovenkant...

Eendeborstfilet met bospaddestoelen-
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Room

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout. Wanneer de aardappels gaar zijn, met een pureeknijper tot puree maken. Daarna de eie...

flensjes met wijn
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Bloem

Klop de eieren los, voeg bloem, wijn, water, zout en zoetstof naar smaak toe. Mix alles tot een glad beslag. Verhit enkele druppels olie in...

Gebakken scholfilet met tomaatjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

1. Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog 2. Roer op een bord de bloem, chilipoeder, Italiaa...

GEFRITUURDE APPEL
Uit de categorie desserts: met Zout, Bier en Anijs

-Maal de blokjes anijs fijn. -Zeef de bloem en meng deze met de anijs, 1 ei, zonnebloemolie en wat zout. -Voeg geleidelijk en al kloppend...

Gefrituurde spruiten
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

het ei klutsen met enkele delen melk of water, mengen met iets komijnzaad (djintan)en enkele lepels gezeefde bloem en eventueel snufje zout;...

Geitenkaasspiesen met auberginesandwich
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Zaden

1. Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat in een vergiet ? 10 min. uitlekken. 2. Kook de tuinbonen volgens de beschrijving op het...

Gember-sinaasappelsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tijm en Bloem

Schil de gemberwortel en rasp fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn.Houd het groen en het wit gescheiden.Smelt de boter in een...

Gestoofd rundvlees (Manzo brassato)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder. Wentel het vlees dan door de bloem en bak het in een stoofpan rondom goudbruin in een meng...

Gevuld Paasbrood .
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Bloem en Eieren

Oven voorverwarmen op 200 graden , deeg bereiden volgens instructie op het pak. Eieren 10 minuten koken. Het deeg uitrollen op een vlakke,...

Godardsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Bloem en Rozemarijn

Maak vleesballetjes met het gehakt dat niet opgemaakt is. Laat ze in kokende bouillon of water gaar worden. Laat de champignons in 20 gram v...

Gombas rostelyos (Hongarije)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

De vleeslappen licht behameren en met peper en zout inwrijven. De olie in een pan op grote pit heet maken en het vlees daarin aan de ene ka...

Goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Bloem en Sambal

snij het vlees in redelijk grote blokken 3x3 cm,snij de ui in ringen,paprika in reepjes, bak het vlees in de margarine net zolang tot het dr...

Goulashsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Uien

Laat het vlees in ca. 15 minuten op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Snij ondertussen de groenten Verhit de boter in ee...

Laatste reacties met dit ingredient

Canadese appel karamel

kipkiokipojbgjhyg...

Door *kip*
Basis zanddeeg koekjes

Helaas is dit recept niet volledig. Hoelang en met welke temperatuur...

Door *C.Weerts*
Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*

Veel voorkomende ingrediënten met Bloem