Recepten met Bloem

Over Bloem

Recepten met Bloem

Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Want bloem kunt u gebruiken voor het (bij)binden van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem ± 1 jaar goed blijven.

Verwante ingrediënten van Bloem


Overzicht van recepten met Bloem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bloem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bloem en waar Bloem het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 12889 recepten
griekse auberginetaart
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

snij de aubergine in plakken, en bestrooi ze met zout, om de bittere smaak tegen te gaan, laat ze een uur staan.snij de ui fijn.veeg het ove...

Groninger mosterdsoep
Uit de categorie soep: met Room, Room en Bloem

Smelt de boter en roer de bloem en het kerriepoeder erdoor. Blijf roeren tot een glad mengsel is verkregen. Schenk er langzaam, onder voortd...

ham-kaasbrood
Uit de categorie brood: met Ham, Gist en Zout

Vul elke beker met de ingredienten voor het deeg. Stel in op deeg maken en zet de machine aan.Warm de oven 10 minuten voor. Snijd de ham fij...

ikan atjar
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Sjalot en knoflook pellen en snipperen, pepertje in stukjes snijden. Serehstengel halveren en kneuzen. Gember schillen en raspen.Saus: In sa...

kaasbiscuittaartje met rozijnen in rode portsaus
Uit de categorie desserts: met Port, Zout en Kaas

Zeef de bloem met de maizena en het zout in een ruime kom. Voeg vervolgens de eieren hier aan toe en roer het geheel goed glad. Meng dan de...

Kalkoenfilet met Chinese kool
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Kool

Haal acht bladeren van de Chinese kool. Was ze en blancheer ze een paar seconden in kokend water. Spoel ze onmiddellijk af onder...

Kaneelwafeltjes .
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Kaneel

Van de ingredienten een dik deeg bereiden, zoals een cakebeslag bereid wordt. Het deeg zonodig kneden.Van het deeg balletjes van 3 cm doorsn...

Kerst kransjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Voeg alle deegingredienten bij elkaar en kneed er een deeg van.Laat het zonodig even rusten op een koele plaats.Rol het deeg uit en stee...

Kerstcake
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Suiker

Verwarm de oven voor op 175?C. Beboter de springvorm Baktemperatuur en tijd: Boven ? onderhitte: 200?C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 17...

Kerstham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Neem een verse achterham en bestrooi deze met zout leg de ham in een grote kom.Maak een marinade van half azijn/half water met een paar...

Kip in chocoladesaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Olie en Bloem

Verwarm de oven voor op 180?C. Meng de kaneelpoeder door de bloem. Haal de kipfilets door de gekruide bloem. Bewaar 1 theel. van het bloemme...

Kipfilet in een tropisch jasje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

1. Snijd de kip in reepjes. Meng de santen, bloem en de kruiden 2. Wentel de kip hierdoor en laat uitlekken 3. Verwarm de olie in de wok e...

Komkommerroomsoep met dille
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Room

Breng de bouillon aan de kook. Roer de bloem met wat water tot een papje en voeg dit bij de bouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken. - Ma...

Kruidenkroket
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Melk

Het vlees opzetten met het kokende water, het zout en de kruiden, aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot het gaar is (ca.1/2 uur)....

Lamsstoofpot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tijm, Uien en Bloem

30 min.Fruit de gesnipperde ui met de knoflook even aan in de boter Haal uit de pan en laat uitlekken. Verhit het braadvet weer en bak de l...

Lasagne met broccoli
Uit de categorie pasta: met Ham, Zout en Kaas

Broccoliroosjes wassen en klein snijden. Uien pellen en heel fijn snipperen.In pan boter smelten, ? deel van ui in 2 minuten zachtjes glazig...

Light wafels .
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Melk

Smelt de margarine in een pannetje op een laag vuur. Meng de bloem en de gist in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de fructose...

Limburgse Rijstevlaai
Uit de categorie desserts: met Gist, Room en Melk

Maken van basisdeeg: De bloem in een kom zeven en er een kuiltje in maken. De suiker en de verse gist in en beetje lauwe melk (1/2 dl.) oplo...

Londonderrysoep
Uit de categorie soep: met Room, Bloem en Kerrie

Een uitje fruiten met de kerrie en de spaanse peper.De bloem toevoegen en doorroeren,daarna de bouillon erbij doen en de soep laten doorkoke...

Ma'Moul (Gevulde koekjes)
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Kaneel

Kies een van de vullingen (of allebei voor de helft).Doe voor de dadelvulling de dadels en het water in een pan en breng aan de kook. Draai...

Maiskoekjes .
Uit de categorie borrelhapjes: met Bloem, Suiker en Polenta

Baktijd en oventemperatuur: Boven ? onderhitte: 180 ?C, voorverwarmen. Hetelucht: 160 ?C, voorverwarmen. Gas: stand 2-3, voorverwarmen....

Mexicaans gepaneerde schnitzel met tomaten-maissa
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Salsa

1. Roer voor de salsa in een kom de tomatenblokjes, maiskorrels, ui, peterselie, 1? eetlepel olijfolie en limoensap door elkaar. Breng de sa...

Normandische tongetjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

Bak de schoongemaakte en fijngesneden champignons in 25 g boter en houd ze vervolgens apart. Laat de cider in een grote steelpan voor de hel...

Ovenschotel met zalm, groente en aardappelpuree
Uit de categorie ovenschotels: met Zalm, Zout en Kaas

Smelt de boter in een pan.Fruit hierin de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en meng goed. Haal de pan van het vuur...

Pannekoeken met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui in wat boter, voeg de tomaten toe en maak ze klein. Voeg de tomatenketchup en kruiden toe. B...

Laatste reacties met dit ingredient

Canadese appel karamel

kipkiokipojbgjhyg...

Door *kip*
Basis zanddeeg koekjes

Helaas is dit recept niet volledig. Hoelang en met welke temperatuur...

Door *C.Weerts*
Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*

Veel voorkomende ingrediënten met Bloem