Recepten met Bloem

Over Bloem

Recepten met Bloem

Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Want bloem kunt u gebruiken voor het (bij)binden van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem ± 1 jaar goed blijven.

Verwante ingrediënten van Bloem


Overzicht van recepten met Bloem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bloem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bloem en waar Bloem het hoofdingrediënt is.

Toon 76-100 van 12889 recepten
Pannenkoekjes met geitenkaas en groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Zeef de bloem met wat zout en peper in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in. Voeg de melk toe en meng (met de handm...

PARELHOEN MET SINAASAPPELSAUS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Kerrie

Spoel de gedroogde abrikozen af en laat ze in lauw water ? uur weken. (Wel ze eventueel met 1 dl water in de magnetron op maximaal 600 Watt...

Perentaart
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Suiker

Schil 24 uur vooraf de harde groene conference-peren. Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd ieder stuk nogmaals in drieen. Ove...

perzikbeignets
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Olie

Breek de eieren in een kom, voeg een mespunt zout en 1 eetlepel suiker toe. Klop de eieren los met de melk en de olijfolie. Zeef de bloem in...

Peterseliesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Bloem

Pluk de blaadjes van de peterselie, was die en laat ze uitlekken. Pel het sjalotje, blancheer de amandelen, pel ze en hak ze met de petersel...

Pindakoekjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Pinda en Bloem

1. Rooster de pinda?s en hak ze klein. Meng pinda?s, boter, suiker, vanillesuiker, bloem en zout door elkaar en maak er kleine balletjes van...

Pita Soevlaki (Vlees stokjes met Griekse pita bro
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Uien

Bereiding van de Pita: Zeef de bloem in een kom, schep er de gistkorrels en het zout door. Voeg de olie toe en schenk er ruim 4 dl. lauw wa...

Pitabroodjes.
Uit de categorie brood: met Sla, Gist en Zout | 1 reactie

Doe de gist in een kommetje. Meng het koude en het hete water met de suiker en giet een kwart hiervan bij de gist. Roer dit mengsel romig en...

Pretletters!
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Melk

Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in de bloem tot aan de bodem van de kom, kruimel hier de gist in. Voeg dan ongeveer 1 dl lauwe mel...

Queen Victoriaschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kaas

Pocheer de Zalmsnippers 5 minuten in visbouillon, haal ze er daarna uit en laat ze uitlekken. Snijd de champignons in plakjes en pel en sni...

rijsttaart
Uit de categorie desserts: met Bloem, Suiker en Vanillesuiker

alles heel goed mengen en daarna het stijfgeklopt eiwit er door roeren,in een ingevette vorm gieten en in een voorverwarmde oven op 200gr g...

Salade met gebakken mosselen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Citroen

1. Verdeel de veldsla, wortel en komkommer over 4 borden 2. Klop het citroensap met 4 eetlepels olijfolie, mosterd, zout en peper tot een d...

Soepen
Uit de categorie soep: met Kaas, Uien en Bloem

Maak van boter en bloem een blanke roux, leng deze aan met de bouillon en breng de soep die zo ontstaat aan de kook. Schil de uien en snij z...

SPECULAAS
Uit de categorie borrelhapjes: met Bloem, Honing en Amandelen

Voeg de speculaaskruiden bij het zelfrijzend bakmeel. Snijd de boter met twee messen door het bakmeel tot kleine blokjes. Klop het ei los en...

Speculaaspoppen
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten speculaasplank Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna...

Spinazietaart met feta
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Feta

Bak de ui 5 min. in 25 g boter, voeg de ontdooide spinazie toe en bak deze 2 min. mee. Strooi de bloem erover en bak ook dit 2 min. mee. Voe...

Stoofpotje met poulet, wortel en doperwtjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

Wrijf de varkenspoulet in met peper. Verhit boter in een hapjespan en bak het vlees in ca. 5 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. 2...

stoverij op z'n westvlaams
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Uien

Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper of de...

Trompette pasta Campanola met artisjokken
Uit de categorie pasta: met Zout, Melk en Olie

Verwarm de oven voor op 200 gradenRooster de paprika in de oven voor ca. 20 minuten. Neem deze uit de oven en verwijder het vel, kern en zaa...

Vaderdagstaart
Uit de categorie desserts: met Bloem, Whisky en Suiker

Baktijd en oventemperatuur: Elektrische oven: 180 graden C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 40 minuten...

varkensribstuk met groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

-snij de vetkant van het ribstuk hier en daar kruiselings in, tot aan het vlees -meng zout, peper, paprikapoeder en majoraan in een kommetj...

veloute, een basis voor soepen en sauzen
Uit de categorie sauzen: met Room, Melk en Bloem

Smelt de boter in een pan, voeg gelijk gewicht aan bloem bij.Roer door elkaar en laat dit mengsel 15 minuten zachtjes stoven, zonder bruin t...

Versierde zandkoekjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Bloem en Suiker

Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 170?C Heteluchtoven: 150 ? 160?C Gasoven: 3 ? 4 Baktijd: 15 minuten. Oven voorverwarmen. Zeef...

Visfilets met garnalen-wijnsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

Breng het visbouillontablet met 2 ? deciliter water en de wijn tegen de kook aan. Pocheer de koolvisfilets ongeveer 3 minuten in deze bouill...

VISRAGOUT
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

Laat de kabeljauwfilet in 10 minuten gaar worden in 2? dl water met zout, 1 laurierblad, ui, wortel, peterselie en peperkorrels. Neem de vi...

Laatste reacties met dit ingredient

Canadese appel karamel

kipkiokipojbgjhyg...

Door *kip*
Basis zanddeeg koekjes

Helaas is dit recept niet volledig. Hoelang en met welke temperatuur...

Door *C.Weerts*
Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*

Veel voorkomende ingrediënten met Bloem