Recepten met Bloem

Over Bloem

Recepten met Bloem

Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Want bloem kunt u gebruiken voor het (bij)binden van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem ± 1 jaar goed blijven.

Verwante ingrediënten van Bloem


Overzicht van recepten met Bloem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bloem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bloem en waar Bloem het hoofdingrediënt is.

Toon 101-125 van 12889 recepten
Vogelnestjetaart
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Bloem

Baktijd en oventemperatuur:Baktijd: ca. 35 minuten. Elektrische oven: 190 graden C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3 a 4 (voorverwarmd). Meng...

Waanzinnige ouderwets:Grootmoeders Hachee in een
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Bestrooi het vlees met zout en peper.Verhit de boter met de olijfolie en bak hierin de uien en de uitgeknepen teentjes knoflook tot de uien...

Warme garnalenpasteitjes
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Bloem

Verwarm de oven voor op 200?C.Smelt de boter in een ruime diepe pan. Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ca....

Wijtingbeignets
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Tijm

De wijtingfilets kruiden met zout, peper en een snuifje nootmuskaat. Ze in niet te kleine stukken snijden en gedurende een half uurtje la...

Witlofsoep
Uit de categorie soep: met Ham, Zout en Room

De witlof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witlof in ringetjes snijden (witlof achterhouden voor de garnering). Uien...

'Adas Bi Haamud
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Uien

Linzen wassen, 's nachts laten uitlekken en weer wassen. Bietenloof en een paar stelen hiervan kleinsnijden, ui kleinsnijden, knoflook p...

'Getrouwde' pasta met tomatensaus
Uit de categorie pasta: met Zout, Bloem en Tomaat

Bereid de tomatensaus: versnipper de ui en laat lichtjes zweten in olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het vlees aan. Blus de warmte...

'Ontbijt'koekjes
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Rijst en Bloem

Ei los kloppen. Al kloppend/roerend bloem, melk, rijst en vanille-suiker of de citroen- of sinaasappelschil erbij doen. In koekenpan in zo...

'Tapas en Fem enzo'
Uit de categorie soep: met Vis, Zalm en Port

Doe de boter met de ui in een soeppan op zacht vuur. Roer zodra de boter gesmolten is de bloem en de tomatenpuree erdoor. Langzaam de port e...

"Bananendessert !!!"
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Suiker

*Snij de bananen in de lengte door,en leg ze in een vuurvaste schotel*Bestrooi ze met 3 eetl.suiker*Overgiet ze nu met een glaasje rum*Stroo...

"Bananenkoek "
Uit de categorie desserts: met Sla, Room en Bloem

*Prak de bananen samen met de cruesli in een grote kom*Sla nu de boter en de suiker schuimig*doe nu de eieren erbij,goed mengen,en dan het b...

"Bijzonder balletje gehakt"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Brood

Bak het spek in de koekepan langzaam uit. Voeg als dat nodig is kleine stukjes margarine toe en keer de plakjes af en toe. Verwarm 20 gr....

"Bladerdeegbakjes met Ragout en Tomatensaus&q
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Room

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Van 4 deegplakjes randen met water bestrijken. Uit 4 andere deegplakjes met vormpje rondje steken (word...

"Camemberttaart met Broccoli en Cashewnoten&q
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Olie

Taartvorm van 28 cm met eetlepel olie invetten. In een kom de kwark losroeren met 3 eetlepels olie. Bloem en 1/2 theelepel zout erboven...

"Champignonsoep met Kerrie"
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Melk

Snij de prijen in ringetjes, borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Doe een beetje (klein beetje) boter in een soeppan, roer...

"Chocoladecake met sinaasappel,en gekonfijt f
Uit de categorie desserts: met Sla, Melk en Bloem

*Meng de suiker,bloem,cacao,melk,boter,sinaasappelschil,eierdooiers,bakpoeder,gekonfijte fruit in een grote kom goed dooreen,er mogen geen b...

"Duivekater"
Uit de categorie brood: met Sla, Gist en Zout

Doe de bloem in een kom, maak er een kuil in en brokkel daarin de gist. Strooi over de gist 2 theelepels suiker en giet er een scheutje wa...

"Echte Oostenrijkse Kaiserschmarrn"
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

De rozijnen in de rum weken. Dooiers + suiker + vanillesuiker + zout heel stevig opkloppen.Afwisselend bloem doorzeven en de melk toevoegen....

"fish and chips"
Uit de categorie borrelhapjes: met Bier, Olie en Bloem

Schil de aardappelen. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn. Klop in een middelgrote kom de bloem, ei en het bier tot een glad b...

"Gegrilde zeewolf met zuiders groentestoofpot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Voor het groentestoofpotje: snijd de groenten fijn en stoof ze aan in olijfolie, voeg na 2 minuten de gepelde tomaten en een geplet teentje...

"GEROOMDE MIELIES"
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

-fruit ui glazig in boter -voeg bloen,zout,peper,noodmuskaat en mosterdpoeder erbij en maak bloem gaar -voeg melk en bouillon mengsel erbij...

"Gevulde vis met kruidenkaas!!"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

1.Snij de vis in 3 gelijke stukken,en maak een snee aan de zijkant om straks op te vullen 2.Neem nu een kom en vork,en prak de zachte camemb...

"HERDERSPASTEI"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

-fruit ui in margarine en bak worstvulling en gehakt rul -meng bouillon, tomatenketchup, worcestersaus, peterselie, zout en peper bij gehakt...

"Hoedjes Uit Calabrie"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

-snijd uit deeglap kleine vierkante stukjes deeg van 4 x 4 cm. -vouw de lapjes diagonaal stevig aan een zijde samen, zodat ze aan de ander z...

"Indiase Curryragout"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Rijst en Bloem

: 15 minuten. Afwerking 20 minuten. Energie totaal p.p. 445 Kcal. 30 gr. eiwit; 21 gr. koolhydraten 12 gr. vet van "vifke"...

Laatste reacties met dit ingredient

Canadese appel karamel

kipkiokipojbgjhyg...

Door *kip*
Basis zanddeeg koekjes

Helaas is dit recept niet volledig. Hoelang en met welke temperatuur...

Door *C.Weerts*
Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*

Veel voorkomende ingrediënten met Bloem