Recepten met Bloem

Over Bloem

Recepten met Bloem

Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Want bloem kunt u gebruiken voor het (bij)binden van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem ± 1 jaar goed blijven.

Verwante ingrediënten van Bloem


Overzicht van recepten met Bloem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bloem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bloem en waar Bloem het hoofdingrediënt is.

Toon 151-175 van 12889 recepten
1001 nacht chocoladegebakjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Cacao

Smelt boter. Voeg bruine suiker, cacao (met wat water tot een dik papje gemaakt) toe. Meng goed. Neem van het vuur. Zeef bloem, bakpoeder,...

1001- Nacht-Taart.
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem

Oven voorverwarmen op 180 graden C. Eieren met suiker in een grote kom loskloppen. Kom op pan met heet water zetten (au bain marie) en eimen...

1001-nacht chocoladegebakjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Cacao

Smelt boter. Voeg bruine suiker, cacao (met wat water tot een dik papje gemaakt) toe. Meng goed. Neem van het vuur. Zeef bloem, bakpoeder...

1mei-pizza
Uit de categorie hoofdgerechten: met Gist, Zout en Kaas

Doe de helft van het water in de BBM Roer de (olijf)olie hierdoorheen Giet de bloem hier voorzichtig op Los de honing op in de rest van h...

2 x Tapa`s
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

De chorizo : Doe de worst met de wijn en laurier in een koekenpan en laat alles afgedekt 10-15 minuten pruttelen of totdat de wijn iets is i...

3-kazensoep
Uit de categorie soep: met Bier, Kaas en Bloem

Maak de groente schoon en snijd het klein. Smelt de boter en voeg, met uitzondering van de paprika, de kleingesneden groente toe. Laat die z...

4/4DE GEBAK MET CONFITUUR
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Suiker

Meng met een klopper de suiker en de margarine die je een ? uur voordien uit de koelkast hebt gezet. De mengeling moet schuimig worden. Voeg...

8 zoete soezen gevuld met cranberry-rozijnen compo
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Kaneel

Snijd de boter in stukjes. Zeef de bloem boven een kom. Voeg het zout toe. Verwarm de oven voor op 225?C. Bekleed de bakplaat met bakpapier....

: pannetone
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Melk

1 dag vantevoren: week de bloempot een nacht in water.bekleed de pot met bakpapier. vet het papier in met boter. los de gist en 1 el su...

Amandeltaart met karamel
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Kaneel

? Oven verwarmen op 200 ?C ? Meng de suiker, kaneel, bloem, zout, bakpoeder, de in blokjes gesneden gekoelde boter, de eieren, het citroens...

Baba au Rhum
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Room

? Zeef de bloem, voeg de gist, het zout en de suiker toe. ? Roer de boter met een houten lepel tot room. ? Druk een kuiltje in de bloem, v...

Boeuf a la Bourguignonne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

? Lardeer het vlees met reepjes vet spek, kruid het en leg het 3 uur in de marinade. ? >> Verwijder het bot uit de kalfspoot, breng d...

Cabillaud fraiche a la sauce jaune
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

? Pan groot genoeg om de moten naast elkaar te leggen. ? > In een pan, de olie, peterselie, knoflook, bloem, citroensap en 1 dl heet wat...

Chocolade Bananencake
Uit de categorie desserts: met Bloem, Suiker en Eieren

? Klop de dooiers met de suiker op tot het mengsel dik en licht van kleur is en als een lint van de lepel loopt, doe er de boter de chocolad...

Citroenpudding
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Suiker

? Verwarm de oven voor op 180 ?C. en beboter de vorm. ? > Doe de boter, suiker en citroenrasp in een kom, klop dit tot een licht en luc...

Coquilles met Noily Pratsaus
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Bloem

? Saus: kook de sjalotjes met de witte wijn tot de helft in, zeef het vocht en laat het afkoelen. ? Meng de eierdooiers met het vocht en de...

Creme de tomates
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Room

? Smelt 2 el boter op matig vuur in de pan, hierin de ui en wortel in 8 tot 10 minuten al roerend licht fruiten maar niet bruinen. ? > V...

Doesburgse Mosterdsoep
Uit de categorie soep: met Room, Bloem en Mosterd

> Smelt de boter op laag vuur en voeg al roerend de bloem toe. > Laat dit in 3-5 min. garen maar let op dat de roux niet begint te kl...

Flensjes gevuld met groenten
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Melk

? Maak van de ingredienten een glad flensjes beslag. ? > Haal het buitenste blad van de prei en snijd hieruit 10 a 15 lange reepjes, haa...

Florentijnse Kabeljauw
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

> Kabeljauw 10 minuten laten pocheren in de bouillon.( stomen erboven kan ook) > Spinazie even roerbakken om het volume te vermindere...

Frambozentaart
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem

? Zeef de bloem boven de kom, voeg een mespunt zout toe, de in blokjes verdeelde boter, de vanille-essence en mix dit tot het mengsel op br...

Gebakje van verse vijgen
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Kaas

? Vijgen kruislings insnijden (niet doorsnijden) als een bloem. ? > Kaas in 8 stukjes verdelen. ? > Dressing : Olie en azijn mengen....

Gebakken grietfilet met karamelsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Bloem

? Smoor de sjalotjes in de boter tot ze glazig zijn, voeg de wijn, suiker, laurierblad, tijm en basilicum toe, laat de saus op laag vuur tot...

Gegrilde dorade met mosterdsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

? Vis onder stromend water schoonspoelen en droogdeppen, insmeren met mosterd en vers gemalen peper 5 minuten laten rusten en instrijken met...

Gestoomde chocolade pudding
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem

 chocolade in een metalen kom met 4 el water roerend laten smelten.  Neem de kom van het vuur, klop de boter door het mengsel, daarna...

Laatste reacties met dit ingredient

Canadese appel karamel

kipkiokipojbgjhyg...

Door *kip*
Basis zanddeeg koekjes

Helaas is dit recept niet volledig. Hoelang en met welke temperatuur...

Door *C.Weerts*
Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*

Veel voorkomende ingrediënten met Bloem