Recepten met Bloem

Over Bloem

Recepten met Bloem

Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Want bloem kunt u gebruiken voor het (bij)binden van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem ± 1 jaar goed blijven.

Verwante ingrediënten van Bloem


Overzicht van recepten met Bloem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bloem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bloem en waar Bloem het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 12889 recepten
Gnocchi a l'ancienne
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Melk

? Meng in een pan de melk, boter, zout en nootmuskaat, breng het geheel aan de kook. ? >> Zodra de boter is gesmolten, de bloem lucht...

Japanse kipfilet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Bloem, Suiker en Mosterd

Saus : 2dl kippenboullion, 40 cc japanse soya, 2thl. suiker, 1 eetl. mosterd (in een beetje boullion los roeren, voorkomt korrels). Geheel a...

Kaassouffle
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Kaas

? Smelt de boter in een pannetje, de bloem erdoor en roer een mooie gladde roux, laat deze een minuutje garen (bubbelen) en haal de pan van...

Kalfsragout met dille
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

? Verwarm de oven op 180? C. ? > Verhit 80 gram boter in de braadslede voeg het vlees toe en schroei het vlees aan alle kanten dicht zon...

Kip in een krokant amandeljasje (wok)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

? Snijd de kipfilet in grote stukken, voeg de sojasaus, zout, peper en suiker toe, meng het geheel goed en laat dit een half uur gekoeld sta...

Krabtaartje Thermidor
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Bloem

? fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuur in een klontje boter, als ze licht gaan kleuren ? el bloem toevoegen en even laten meega...

Peposo (pittige stoofpot)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Bloem, Suiker en Tomaat

? ovenpan: vlees licht met bloem bepoederen en even dichtschroeien, vermengen met alle ingredienten, bedek het geheel met de bouillon, zorg...

Paul Bocuse's Sauce au beurre
Uit de categorie sauzen: met Zout, Bloem en Citroen

bloem door de zachte boter kloppen.? Breng het water tegen de kook, en giet dit op het bloem/boter mengsel en voeg snufje zout toe, het geh...

Escoffier's sauce batarde
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Bloem

? Vermeng 45 gr bloem met 45 gr gesmolten boter. > In een keer 7 ? dl kokend water toevoegen; flink met de garde doorheen kloppen en hier...

Tongfilets op Florentijnse wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

? Veloutesaus : ui fijnhakken en fruiten in de boter. >> bloem toevoegen tot al de boter is opgenomen. >> bouillon toevoegen...

Tournedos a l'arlesienne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

? Garnituur : TOMATEN, verwijder het steeltje, schep de kern en de pitten eruit en kruid ze van binnen met zout en peper. ? > AUBERGINE,...

Ui-prei-taart
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Kaas en Room

? Bakvorm(pjes) invetten, bestrooien met een beetje bloem, bekleden, een met een vork op diverse plekken gaatjes prikken. ? > Spekjes i...

Uien-mosterdsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Uien

? Fruit in een ruime soeppan de uien en sjalotten in 25 gr boter glazig, roer de mosterd en de bloem erdoor en laat het 2 minuten pruttelen....

Vispotje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Kaas

? Sjalotjes in de boter fruiten zonder te laten kleuren, bloem toevoegen en 3 minuten zachtjes meebakken, fond, wijn, mosterd room en dille...

Zeeduivel met saffraansaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Room

Saus: Week de saffraan ca. 10 minuten in een eetlepel witte wijn. Doe dit met de resterende witte wijn in een sauspan en breng dit aan de k...

Zeewolf met een ragout van witte asperges
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Bloem en Tomaat

? Schil de asperges, kook ze kort in gezouten water, koel ze af onder een straal koud water, snijd de stengels in schuine stukken en houd de...

Aalbessen Souffle
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Kwark

De oven verwarmen tot heet - 200 graden. De bessen wassen, rissen en uit laten lekken. De eieren splitsen en de dooiers met de basterdsuike...

Aalbessensouffle
Uit de categorie desserts: met Room, Bloem en Kwark

De oven verwarmen tot heet 200?C. De bessen wassen, rissen en uit laten lekken. De eieren splitsen en de dooiers met de basterdsuiker en de...

Aalbessentaart Helene
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Suiker

Oven voorverwarmen op 170gr.C. Roerdeeg maken van de ingredienten genoemd onder deeg. Bakbplaat met bakpapier bekleden en deeg erover uitstr...

Aalpastei met wijn en cognac
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Meet de ingredienten af. Neem 1 van de 3 eieren en splits dooier en eiwit. Zeef de bloem en voeg er een el. zout aan toe. Snij de boter in s...

Aalsuppe, Hamburger
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

Sudder een kilo aal gaar in wat water met zout, laurier, 8 peperkorrels en 1½ dl witte wijn. Kook gedurende een uur 250 g mager spek in 2...

aarappelkoekjes
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Bloem

Vet een ovenschaal in. Maak bolletjes van de aardappelpuree en druk deze tussen beide handen plat tot koekjes. Verwarm de oven voor op 225?C...

Aarbei,-of kersgebak,!!!
Uit de categorie desserts: met Bloem, Kaneel en Suiker

*Meng bloem met vanillepappoeder,vanillesuiker,suiker,en de boter,goed mengen tot deeg*Wikkel de ene helft van het deeg in plastiekfolie,en...

Aarbeien-ricottacrepes met sinaas-likeursaus
Uit de categorie desserts: met Room, Melk en Bloem

*zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden *roer het ei en de eierdooier en de melk er langzaam door, tot een lklontvrij b...

aarbeienmolentjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

Voor het deeg de bloem met de Backinpoeder mengen en zeven Doe het mengsel in een beslagkom De kwark, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, p...

Laatste reacties met dit ingredient

Canadese appel karamel

kipkiokipojbgjhyg...

Door *kip*
Basis zanddeeg koekjes

Helaas is dit recept niet volledig. Hoelang en met welke temperatuur...

Door *C.Weerts*
Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*

Veel voorkomende ingrediënten met Bloem