Recepten met Bloem

Over Bloem

Recepten met Bloem

Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel. Bloem is een onmisbaar basisproduct in de keuken. Want bloem kunt u gebruiken voor het (bij)binden van soepen en sauzen, als paneermiddel en als hoofdbestanddeel bij het bakken van brood, gebak en koekjes. Goed afgesloten en bewaard op een droge, koele plaats kan bloem ± 1 jaar goed blijven.

Verwante ingrediënten van Bloem


Overzicht van recepten met Bloem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bloem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bloem en waar Bloem het hoofdingrediënt is.

Toon 201-225 van 12889 recepten
aardapp -uien koekjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Gist, Zout en Olie

rasp de aardapp met een grove rasp,laat ze 30-40 min staan in een kom, ze zullen wat vocht loslaten en oxideren, laat de geraspte aardapp u...

Aardappel anders zonder potje
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Melk

Schil de aardappelen, bewaar ze zolang onder water Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden), voeg de bloem toe en roer goed...

Aardappel cordon bleu
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Snijd de aardappelen overlangs in 1 cm dikke plakken (bolle kantjes worden niet gebruikt), kook ze in weinig water met zout 5 minuten voor e...

Aardappel Cordon Bleu's
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Kaas en Bloem

Stamp de cornflakes fijn, maar niet tot gruis. Klop het ei. Strooi bloem op een bord. Schil de aardappels en snijd ze in plakken van 1 cm di...

Aardappel cordon-bleu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Kaas en Olie

Snijd de augurken en de gedroogde tomaten in piepkleine blokjes. Splits de eieren en kneed de dooiers met de augurkstukjes en tomaatstukjes...

Aardappel en peppadew quiche
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room

Voor het deeg: Alle ingredienten tot een zacht deeg mengen in een keukenmachine. Druk het deeg op de bodem en tegen de wanden van een 2...

Aardappel flensjes Parmentier
Uit de categorie bijgerechten: met Ghee, Zout en Room

Was de aardappels goed, maar schil ze niet.Zet ze op met weinig koud water en breng ze aan de kook.Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.Gie...

Aardappel gnocchi
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

Bereid de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de eidooiers, 250 gr. gezeefde bloem, de gesmolten boter, peper en zout toe...

aardappel naan brood.
Uit de categorie brood: met Sla, Gist en Zout

meng eerst de yoghurt met het hete water goed doorelkaar en zet dit 5 min. apart. meng ondertussen de bloem met een derde van de volkorenbl...

aardappel ovenschotel met witte wijn saus
Uit de categorie vegetarisch: met Kaas, Room en Feta

Saus maken: wijn aan de kook brengen en 10 a 15 minuten laten inkoken. Slagroom erbij doen. Nog wat laten inkoken tot eea een beetje bindt...

Aardappel pannenkoek
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Bloem

Aardappelen raspen. Ei erbij. Ui. Beetje bloem. Naar smaak peper en zout. Goed roeren. Pannekoekjes bakken van ca. 10 cm. Probeer ze niet t...

Aardappel pannenkoeken (bramboraky)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Melk en Olie

Gewassen en geschilde aardappelen raspen, vocht afgieten. Overgieten met hete melk opdat de aardappelen niet bruin worden, losgeklopte eier...

Aardappel pannenkoeken (Praagse Cmunda)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Melk en Olie

Gewassen en geschilde aardappelen raspen, vocht afgieten. Overgieten met hete melk opdat de aardappelen niet bruin worden, losgeklopte eier...

Aardappel pate
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Margarine

Bloem, boter, 3/4 - 1 dl water en zout goed door elkaar mengen. Tot bal kneden. Deeg 1 uur op koele plaats laten rusten. 3/4 deel van de...

Aardappel pate / Aardappel pate
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Margarine

Bloem, boter, 3/4 - 1 dl water en zout goed door elkaar mengen. Tot bal kneden. Deeg 1 uur op koele plaats laten rusten.3/4 deel van deeg...

Aardappel pompoenpuree
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Pompoen

Schil de aardappelen en de pompoen, en snijd de aardappel in stukjes, de pompoen is stukken twee keer zo groot als de aardappel.Kook de aard...

Aardappel prei gratin met kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kaas

Verwarm de oven voor op 180oC. Stoom de prei in 10 min. zacht. Beboter een ovenschaal, leg om en om laagjes prei en aardappel erin en bestro...

aardappel reifjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien | 1 reactie

haal alle ingredienten in huis goed glas wijn(om te drinken bij het bereiden) gezellig muziekje opzettenschil ongeveer 1 a 2 kilo aardappe...

aardappel scones met kruiden
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Bloem

Wrijf de aardappels door een zeef en meng er de boter, kruiden, kaas en ui door. Voeg (zout)peper naar smaak toe. Doe de bloem erbij en knee...

Aardappel sesam poffertjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

kook de aardappelen goed gaar verwarm de melk met de boter en maak een aardappel puree voeg er nu ook 3 eieren aan toe en roer er de bloem...

Aardappel soesjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Maak aardappelpureeWater met boter aan de kook brengen. Bloem toevoegen en met spatel doorroeren todat massa glas is en van de pan loslaat....

Aardappel taart
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Schrob de aardappelen schoon en kook ze in 30 minuten gaar. Dop de doperwten. Prak de hardgekookte eieren fijn. Klop de andere eieren lo...

Aardappel wafeltjes.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

-Schil de aarsappelen,snij in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. -Giet ze af.-Prak de aardappelen fijn door een zeef,of beter...

Aardappel&spruitjes-schotel met kastanje-granineer
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kaas en Melk

- Hak de aardappels en de ui in de hakmachine. Kook de gehakte aardappels en ui 10 minuten in een afgedekt schaaltje/bakje in de magnetron....

aardappel-appelbrood
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Brood

Kook de aardappelen en laat ze afkoelen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.Stamp de aardappel fijn en r...

Laatste reacties met dit ingredient

Canadese appel karamel

kipkiokipojbgjhyg...

Door *kip*
Basis zanddeeg koekjes

Helaas is dit recept niet volledig. Hoelang en met welke temperatuur...

Door *C.Weerts*
Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*

Veel voorkomende ingrediënten met Bloem