Recepten met Bouquet garni

Over Bouquet garni

Recepten met Bouquet garni

Betekent letterlijk gemengd boeket. Het is een kruidenbuiltje dat meestal bestaat uit 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 1 blaadje laurier en een stengel bleekselderij of een prei. Als u de stengel bleekselderij halveert, kunt u de andere kruiden tussen de 2 selderijhelften leggen en deze dan met een keukentouwtje samenbinden. U kunt het buideltje dan, als het gerecht klaar is, heel makkelijk verwijderen. U kunt de kruiden ook samenbinden tussen de in de lengte gehalveerde prei. Laat het bouquet meetrekken in bouillons, sauzen en soepen.

Verwante ingrediënten van Bouquet garni


Overzicht van recepten met Bouquet garni

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bouquet garni. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bouquet garni en waar Bouquet garni het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 264 recepten
konijn met paddestoelen en paddestoelenjus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Zeezout | 12 reacties

Snijd de bouten van de konijnen. Snijd het onderste deel van de voorbouten weg. Been de konijnenrug uit vanaf de buik en laat de twee filets...

Marcassin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

? Een a twee dagen van tevoren: ? > Vlees, ui, wortel, selderij, knoflook, bouquet garni, jeneverbessen, zout, peper en azijn in een gro...

Osso bucco
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

? Een scheutje olie in de pan verhitten en de schenkels rondom mooi bruin bakken, de uien,bleekselderij, knoflook en wortelen toevoegen, bet...

Aardappels uit Lotharingen
Uit de categorie bijgerechten: met Bloem, Peterselie en Bouquet garni

Snijd het spek in blokjes en bak die uit in 2 eetlepels boter. Fruit de uitjes mee tot ze lichtbruin zijn. Schep spek en uitjes uit de pan e...

Aardappelsoep met knoflook en rucolapesto
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Tijm

Zet de teentjes knoflook op emt de bouillon en het zout. Bind de kruidentakjes en het laurierblad samen en voeg het bundeltje toe. Laat de b...

Aardappeltaartjes met ossenstaart en truffel
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Zeezout

Ossenstaart in de hete olie bruin laten worden, in een soeppan doen en hier zoveel water bijvoegen dat de ossenstaart geheel onder staat. Bo...

Aardappelterrine, Leidse
Uit de categorie bijgerechten: met Uien, Gelatine en Sjalotjes

Borstel de aardappelen schoon en kook ze in ± 20 minuten in de schil gaar met de gesnipperde uien en het bouquet garni of het kruidenbuiltj...

basis bouillon
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Olie

bind voor het bouquet garni een paar takjes peterselie, tijm, laurierblad en het preigroen samen. verhit de olie in een grote pan en bak he...

Basisbouillon
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Olie

Bind voor de bouquet garni een paar takjes peterselie, tijm, laurierblad en het preigroen samen. Verhit de olie in een grote pan en bak het...

Bijzondere Reerug met kaneelperen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaneel en Knoflook

Verwarm de oven voor op 190 gradenVOOR DE MARINADE: Breng bovenstaande ingredienten in een sauspan aan de kook. Laat ze 5 minuten sudderen....

Bisque de Homard - Kreeftensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Rijst

Snijd de kreeft in stukken. Smelt de helt van de boter in een grote pan en fruit de groenten tot ze zacht zijn. Voeg de kreeft toe en blijf...

Bisque van garnalen
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Uien

Pel de garnalen en bewaar de koppen en schalen voor de bouillon. Laat de garnalen afkoelen. Verhit de olie, voeg koppen en schalen toe en ba...

Bisque van noorzeegarnalen
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Tijm en Bloem

De groenten reinigen. De knoflook pellen, de kiem verwijderen en fijn snipperen. Zet ongeveer 100 g gepelde garnalen apart als garnituur -...

Blanke Kalfsragout
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Bloem

Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes van ca. 4 centimeter. Breng 1 liter water aan de kook, samen met het bouquet garni en een snufje z...

Blanquette d'agneau
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Room

Snijd het vlees in blokjes en giet er bouillon bij. Doe het bouquet garni, zout en peper erbij en laat het ongeveer 1? uur zachtjes koken....

Blanquette van kalfsvlees op grootmoeders wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Rijst

Blancheer de gehaktballetjes in gezouten water en zet ze apart. Breng de stukjes kalfsvlees in gezouten water tegen de kook aan en schuim he...

Bleekseldserijsoep met blauwgeaderde kaas
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Tijm en Olie

Pel en snipper de ui. Snijd de bladeren van de selderijstengels en houd ze apart. Snijd de stengels in stukjes.Verhit de olie in een pan met...

Blinde vinken met wortelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Laat de blinde vinken goudbruin bakken op een hoog vuur in een cocotte met de olie. Wanneer ze aan alle kanten een mooie kleur hebben, neemt...

Boeuf à la mode
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Lardeer 2 kg rundvlees met reepjes vet- of ontbijtspek en rol op als een rollade. Marineer dit een etmaal in een marinade van ½ l rode bour...

Boeuf à la mode en gelée
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Lardeer 2 kg rundvlees met reepjes vet- of ontbijtspek en rol op als een rollade. Marineer dit een etmaal in een marinade van ½ l rode bour...

Boeuf bourgignon special
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Bloem en Knoflook

Verwijder het vet en zeen en snijd de biefstuk in blokjes. Haal de blokjes vlees licht door de bloem. Snijd de bacon in vierkantjes. Verwarm...

Boeuf bourguinon
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Knoflook

Snijd riblappen in blokken. Pel het ui en snijd in dunne plakjes. Pel knoflook en helveer ze. Veeg de champignons schoon. Doe de blokken vle...

Boeuf de daube 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Knoflook

Maak een marinade van 2 uien in vieren (in elk partje een kruidnagel), 3 gehalveerde wortels, knoflook, 2 reepjes sinaasappelschil, 1 stenge...

Boeuf de daube 2
Uit de categorie vlees: met Uien, Kaneel en Tomaat

Marineer 2 kg rundvlees in 1 l rode wijn met 3 uien in vieren, bouquet garni, sinaasappelschil, knoflook, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, kan...

Boeuf mode du bistro Benoît (gestoofd rundvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Uien

In grote braadpan boter verhitten en vlees hierin rondom aanbraden. Vlees uit pan nemen. Wortelen en uien in bakvet zacht bakken. Knoflook...

Veel voorkomende ingrediënten met Bouquet garni