Recepten met Bouquet garni

Over Bouquet garni

Recepten met Bouquet garni

Betekent letterlijk gemengd boeket. Het is een kruidenbuiltje dat meestal bestaat uit 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 1 blaadje laurier en een stengel bleekselderij of een prei. Als u de stengel bleekselderij halveert, kunt u de andere kruiden tussen de 2 selderijhelften leggen en deze dan met een keukentouwtje samenbinden. U kunt het buideltje dan, als het gerecht klaar is, heel makkelijk verwijderen. U kunt de kruiden ook samenbinden tussen de in de lengte gehalveerde prei. Laat het bouquet meetrekken in bouillons, sauzen en soepen.

Verwante ingrediënten van Bouquet garni


Overzicht van recepten met Bouquet garni

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bouquet garni. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bouquet garni en waar Bouquet garni het hoofdingrediënt is.

Toon 26-50 van 264 recepten
Bolas de Picolat
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Cognac

-week de witte bonen 3 u in koud water -spoel ze af en zet ze op met vers water en de bouquet garnie en laat ze zachtjes gaar koken -giet...

Borsjtsj 1
Uit de categorie soep: met Ham, Zout en Room

De soep wordt gebonden met wat bloem en is daardoor steviger dan de lichte zomervariatie. Verse rundvleesbouillon draagt ook bij aan de stev...

Borsjtsj op z'n Russisch
Uit de categorie soep: met Prei, Room en Kool

Schaaf 1 biet zeer fijn, vermeng het schaafsel met de eveneens fijngehakte groenten en smoor alles samen een kwartier in de boter. Voeg er t...

Bouillabaisse op z'n Marseillaans
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Uien

Snijd de koppen van de vissen en giet er een halve liter water bij, de wijn, de cognac en alle verdere ingredienten tot en met de peper. Hou...

Cote de Boeuf a la Toulousaine
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Truffel

Smelt de boter in een pan en sauteer hierin snel het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees dan uit de pan en leg het in een andere gro...

Caribische potje
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Komkommer

-trek van het soepbeen en het runds,varkens en kippevlees en de bouquet garni en de overige kruiden een zeer krachtige bouillon -haal intus...

Carpe à la Juive (Straatsburger karper)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Tijm

Snij 1½ kg karper in moten en marineer een nacht in olie met zout, peper, peterselie, tijm, laurier en knoflook. Fruit 2 uien in ringen in...

Catalaanse Varkensrollade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Tomaat

Schil de aubergine en snij ze in dunne plakken. Leg ze in een diepe schaal en strooi er zout over. Laat ze een uur staan om hun vocht kwijt...

Celeries braisés (bleekselderij uit de Loire)
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Selderij en Bleekselderij

Was een struik bleekselderij, verwijder de draden met een dunschiller, snij de stengels zonder blad in stukken en blancheer ±5 minuten. Bak...

Celeries braises (bleekselderij uit de Loire)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Selderij en Bleekselderij

Was een struik bleekselderij, verwijder de draden met een dunschiller, snij de stengels zonder blad in stukken en blancheer ?5 minuten. Bak...

Champagne-zalm
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Schil de sjalotjes en hak ze fijn en maak de vis schoon voor zover dit nodig is. Beboter een schaal met 20 gr boter. Strooi de sjalotjes uit...

Champignon-cremesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Melk

* Kook de ui en de boter in een afgedekte kom op 100% gedurende 3 minuten ,totdat de ui zacht is.* Voeg bouillon ,champignons en bouquet gar...

Champignonsaus 1 uit de magnetron
Uit de categorie sauzen: met Sla, Zout en Melk

Doe melk, ui, laurier en kruiden in een kan en zet 1½ minuut op 700 watt, laat 5 minuten staan en zeef. (NB DE MELK KAN OOK ZONDER DE KRUID...

Chaudrée (vissoep uit Charente)
Uit de categorie soep: met Vis, Uien en Knoflook

Snij 1½ kg zeevis in stukken. Leg in een grote soeppan 12 uien in vieren, 2 teentjes knoflook, 12 peperkorrels, bouquet garni, 4 kruidnage...

Chaudree (vissoep uit Charente)
Uit de categorie soep: met Vis, Uien en Knoflook

Snij 1? kg zeevis in stukken. Leg in een grote soeppan 12 uien in vieren, 2 teentjes knoflook, 12 peperkorrels, bouquet garni, 4 kruidnage...

Chiantisaus "dan maar niet!"
Uit de categorie sauzen: met Zout, Bloem en Sjalotjes

Laat de fijngehakte sjalotten, het bouquet garni en de peper 10 minuten koken in de wijn. Na 10 minuten is de wijn ongeveer tot de helft ing...

Chileens Rundvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

Was de pruimen en laat ze wellen in lauw water. Ontvel de tomaten en ontpit ze. Hak het vlees in stukjes. Schil de knoflook en uien. Pers de...

Chinese vissalade (natriumarm)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Uien en Venkel

De visfilets in kleine stukjes snijden. Met peper, venkel bestrooien en citroensap erover gieten. 2 uur laten intrekken en dikwijls omke...

Cocido Madrileno
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Peterselie

-maak de groenten schoon en snij ze in stukken -hak de peterselie en de beide uien (hou de kleine ui voor later)-breng 3 l water aan de koo...

Cock-a-Leekie Soup
Uit de categorie soep: met Bouquet garni

Thoroughly wash the chicken in lots of cold, running water. Place the whole bird into a large heavy saucepan, then add onion, carrots, bouqu...

Consommé double
Uit de categorie soep: met Zout, Kervel en Tomaat

Maak de runderfond minstens een dag van tevoren, ontvet hem goed. Verwarm de fond tot lauw. Hak de poelet en het bouquet in de foodprocessor...

Consomme double
Uit de categorie soep: met Zout, Kervel en Tomaat

Maak de runderfond minstens een dag van tevoren, ontvet hem goed. Verwarm de fond tot lauw. Hak de poelet en het bouquet in de foodprocessor...

Coq au vin .
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Brood

Snij de kip in 10 stukken. Laat de boter smelten in een zware steelpan op matig vuur. Doe er wanneer de boter heet is de stukken kip in en b...

Coq au vin 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Bloem

Verdeel de kip in 8 stukken. Verhit 50 g boter in een pan en braad de kip aan alle kanten in 10 minuten bruin. Snipper de sjalotjes en snijd...

Coq au vin special
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Bloem en Brandy

Snijd de bacon in stukjes. Snijd de wortel in plakjes en de ui in ringen. Snijd de kip in stukken. Verhit de helft van de boter in een vuurv...

Veel voorkomende ingrediënten met Bouquet garni