Recepten met Bouquet garni

Over Bouquet garni

Recepten met Bouquet garni

Betekent letterlijk gemengd boeket. Het is een kruidenbuiltje dat meestal bestaat uit 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 1 blaadje laurier en een stengel bleekselderij of een prei. Als u de stengel bleekselderij halveert, kunt u de andere kruiden tussen de 2 selderijhelften leggen en deze dan met een keukentouwtje samenbinden. U kunt het buideltje dan, als het gerecht klaar is, heel makkelijk verwijderen. U kunt de kruiden ook samenbinden tussen de in de lengte gehalveerde prei. Laat het bouquet meetrekken in bouillons, sauzen en soepen.

Verwante ingrediënten van Bouquet garni


Overzicht van recepten met Bouquet garni

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bouquet garni. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bouquet garni en waar Bouquet garni het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 264 recepten
Coq au vin.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Brood

Snij de kip in 10 stukken.Laat de boter smelten in een zware steelpan op matig vuur. Doe er wanneer de boter heet is de stukken kip in en ba...

Cotelettes de Marcassin a la Chasseur
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Olie en Uien

Maak de avond van te voren de marinade. Schil knoflook, wortel en ui. Snij de ui in julienne en de wortel in schijfjes. Smelt wat olie in ee...

Coulis de tomates (Provence)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Uien en Suiker

Fruit 2 gesnipperde uien zacht in olijfolie, doe er knoflook, tomaten, basilicumblaadjes, suiker, bouquet garni, zout en peper bij en prutte...

Demidof soep
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Room

-vrag aan de poelier of hij het witte vlees van de vleugel voor U uitbeent en de vogel voor U opbindt -neem een grote pan en leg de poulard...

Diepbruine saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Bloem

Smelt de boter en bak de bacon 3 minuten Voeg de groenten toe en roerbak ze goudbruin in 6 minuten Roerde bloem erdoor Laat het mengsel...

Dikke Berlijnse kippesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Rijst en Peterselie

-laat de kip in ruim 1,5 l water met wat zout gaarkoken, doe er een bouquet garni in -schil de knolselder en snij in blokjes -voeg deze 30...

Dikke soep uit de Champagne
Uit de categorie soep: met Zout, Koolraap en Peterselie

-zet de hamschijf en spek in het koude water met het bouquet garni en kook op een zacht vuur gaar (reken op circa 2 uur)-30 min voor het ein...

Dikke soep uit de Champagnestreek
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Kool

-zet de hamschijf en het spek op in koud water met het bouquet garni en kook op een zacht vuur gaar (circa 2 uur) -schraap de wortelen en s...

Een heerlijke Lamsbout uit de Bordeaux
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Knoflook

Verwarm de oven voor op 200 gradenHaal het been uit de bout zonder deze te openen. Schil de ui en hak die fijn. Snij de boter in stukjes. D...

Een heerlijke Mosselsaus met kerrie
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Room

Laat de boter smelten in een steelpan, doe er de ui in en laat die 3 minuten zweten op een laag vuur. Voeg het kerriepoeder en de bloem toe,...

Elzasser Baekenofe
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

Begin dag tevoren. Snijd vlees in grote dobbelstenen. Snijd 1 ui in plakken en besteek er een met kruidnagels. Leg vlees in diepe schaal e...

Engelse 'roast porc' .
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Verwarm de oven voor op 250˚C. Maak een marinade van olie,knoflook, worcestershiresaus en HP-saus. Laat de rollade hierin tenminste 1 u...

Engelse hazesoep
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

-fruit de ui, wortel, prei, selderijknol, peperkorrels en weinig zout in de hete boter in 15 min -giet de hete bouillon erbij en hang het b...

Esargots Petits Gris au Persil et a la Fondue de T
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tomaat en Sjalotjes

Verwijder de steeltjes van de peterselie,*zorg dat je dan 400g hebt, even afspoelen. Snij de sjalotjes heel fijn. Ontvel en ontpit de toma...

Everzwijn met rode kool.
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Tijm en Olie

Oven op 160 gradem voorverwarmen. In grote braadpan in olie vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin bakken. Cognac, uien, wortelen, zou...

Everzwijnkoteletten met poivradesaus en kastanjepu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

-maak een wildfond van de afsnijdsels van het zwijnenvlees en de groenten*bak de met zout en peper bestrooide koteletten 2a 3 min aan elke k...

Fazant met rode wijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Giet de rode wijn in een schotel. voeg er de in blokjes gesneden wortelen bij, de geschilde uien, de tuinkruiden, de hele teentjes look, zou...

Filetrollade met honing- cranberrysaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room

Verwarm de oven voor op 250˚C. Doe alle ingredienten voor het stoombad in de schaal met 1? liter heet water (of 1,25 liter water + een...

Filetrollade met honing-cranberrysaus en verse tij
Uit de categorie feestdagen: met Prei, Zout en Room

Verwarm de oven voor op 250˚C. Doe alle ingredienten voor het stoombad in een flinke schaal met 1? liter heet water (of 1,25 liter wate...

Fleischschnacka de queue de boeuf (pastarolletjes)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Bloem

Maak van bloem, eieren en zout een pastadeeg, wikkel in folie en laat een uur rusten. Braad de ossenstaart in stukken aan. Maak de bleekseld...

Franse Hazenpeper
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Doe de azijn bij het bloed. Druk de lever door een zeef en meng ze met het bloed. Zet dit koud weg. Snijdt de haas in stukken. Schil een gro...

Franse hazepeper
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Doe de azijn bij het bloed. Druk de lever door een zeef en meng ze met het bloed. Zet dit koud weg. Snij de haas in stukken. Schil een grote...

Franse ovenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Verwarm de oven voor op 160?Snijd de eendeborst en de varkenslappen of speklappen in grote stukken.Snijd de worstjes in stukjes.Verhit de ol...

Fricassee van kip met schorseneren
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

-schil de schorseneren en was ze zorgvuldig -snij ze schuin in stukjes van 4 cm -kook ze in een roestvrij stalen of geemailleerde pan beet...

Garnalenbisque
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Room

-verwijder de koppen en schalen van de garnalen en bewaar ze voor de bouillon -zet de gepelde garnalen in de koelkast-verhit de olie in een...

Veel voorkomende ingrediënten met Bouquet garni