Recepten met Bouquet garni

Over Bouquet garni

Recepten met Bouquet garni

Betekent letterlijk gemengd boeket. Het is een kruidenbuiltje dat meestal bestaat uit 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 1 blaadje laurier en een stengel bleekselderij of een prei. Als u de stengel bleekselderij halveert, kunt u de andere kruiden tussen de 2 selderijhelften leggen en deze dan met een keukentouwtje samenbinden. U kunt het buideltje dan, als het gerecht klaar is, heel makkelijk verwijderen. U kunt de kruiden ook samenbinden tussen de in de lengte gehalveerde prei. Laat het bouquet meetrekken in bouillons, sauzen en soepen.

Verwante ingrediënten van Bouquet garni


Overzicht van recepten met Bouquet garni

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bouquet garni. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bouquet garni en waar Bouquet garni het hoofdingrediënt is.

Toon 101-125 van 264 recepten
Harengs marinés au cidre (Normandië)
Uit de categorie vis: met Zout, Uien en Azijn

Kook ¼ l witte wijn, ¼ l cider, 2 wortels in plakjes, 2 uien in ringen, bouquet garni, 10 peperkorrels, 1 kruidnagel en zout 30 minuten, v...

Harengs marinés aux baies de genièvre
Uit de categorie vis: met Zout, Uien en Azijn

Kook ½ l witte wijn, 2 wortels in plakjes, 2 uien in ringen, bouquet garni, jeneverbessen, 10 peperkorrels, 1 kruidnagel en zout 30 minuten...

Heerlijke Fricandeau met een garnalen-dillesausje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Dille

Verwarm de oven voor op 250 graden...

Heilbot/konijnenrug in filodeeg en forellenspätzli
Uit de categorie vis: met Vis, Prei en Zout

- Spätzli: Bloem, eieren - en wat peper en zout - zolang mengen zodat er een dik, maar luchtig deeg ontstaat. Meng als laatste de viseitjes...

Henrike's gevulde koolbladeren
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Rijst

Maak de tomatensaus: Verhit tweederde van de olie in een pan en fruit helft van de ui en de geplette knoflook 5 minuten Schep ze daarbij z...

HERFST scholfilet + paddestoelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

Voor de saus:de kalfsfond met de ossenstaart en het bouquet garni opzetten en de ossenstaart langzaam gaar laten worden. Het vocht zeven en...

Herten ragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

-marineer het vlees 24 u -goed laten uitlekken en bestrooien met zout en peper-bak het vlees in wat olie en de boter even aan -doe de stuk...

Hertengoulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Room

-snij het vlees in stukjes -fruit in de braadboter de bacon en ui aan -vlees erbij en goed aanbakken -bestrooien met de paprikapoeder en...

Hongaaarse saus
Uit de categorie sauzen: met Vis, Zout en Paprikapoeder

Snipper de ui en fruit deze in 50 gram boter, laat het paprikapoeder even meefruiten. Schenk de wijn er bij, voeg een klein bouquet garni to...

Hummus bi tahina 1
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Citroen en Citroen

Een foodprocessor is bijna onmisbaar bij het maken van hummus, het kost veel moeite om op een andere manier de goede consistentie te krijgen...

Ierse lamsstoofpot
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Tijm

Snijd het bot en het vet van het vlees; bewaar het bot. Snijd het vlees in grove stukken en breng die met ruim koud water en zout aan de k...

In Bier gestoofd Varkensvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Tijm

Bestrooi het vlees met zout en peper. Smelt de boter in een ruime ovale stoofpan. Schroei het vlees rondom aan en doe de garni er bij., haal...

In Calvados gestoofd Rundvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Tijm

Vraag de slager om een stuk vlees te larderen met het spek en de ham, en om het op te binden. Bind het bouquet garni tot een bosje. Pel de...

In Elzasser wijn gestoofde reeragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

*bak het vlees in een braadpan mooi bruin in wat olie en de boter *laat het vlees uitlekken en giet het vet af *vlees terug in de pan doen...

In rode wijn gestoofde haas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

-stroop de haas en maak hem schoon -bewaar lever, hart en vang zoveel mogelijk bloed op -pureer deze ingredienten en zet ze koud weg -sni...

Irish stew I
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Aardappelen

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de savooiekool in grove snippers. Verdeel de winterwortels in plakjes, het selderijknolletje in...

Jambalaya met chorizo en garnalen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Tijm en Olie

Verhit de olie in een grote vuurvaste pan met dikke bodem. Roer e bloem erin, als u die gebruikt tot een goudbruine roux. Voeg het varkensvl...

Jambon persillé (Bourgogne) of Jambon de Pâques
Uit de categorie vlees: met Ham, Prei en Uien

Bij gebruik rauwe ham: blancheer die 5 minuten met 2 gespleten kalfs- of varkenspoten. Gebruik anders evenveel gekookte ham. Schroei de uien...

Kabeljauw op een bedje van zeewier, gestoomd
Uit de categorie vis: met Vis, Prei en Zout

Pel en snipper de ui en snijd de prei in ringetjes. Verhit de olijfolie in het onderste deel van een stoompan en fruit hierin de ui en de pr...

Kalfrolletjes met pesto en courgette
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Kaas

Sla de kalfslapjes plat tussen plasticfolie. Schaaf in de lengte dunne plakken van de courgette met behulp van een kaasschaaf. Meng de pesto...

kalfsblanquette
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Suiker

wortel in schijfjes snijden; Knoflooktenen pletten; Meng 30 gram boter met de bloem en koud bewaren; 2 ei-gelen klutsen.In de pan het vle...

Kalfslapjes a la boulangere
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Sjalotjes

Braad in een braadpan in de margarine op een hoog vuur de kalfslappen aan. Bestrooi deze met zout en peper. Leg er de sjalotjes bij en braad...

Kalfsragoût 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Tijm

Doe de poelet in een pan met het water, het zout, het bouquet en de specerijen. Breng het geheel tegen de kook en laat het op laag vuur met...

Kalfsragoût 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Bloem

Smelt 10 g boter in een kookpan, fruit het kruidenboeket 5 minuten zonder dat de boter bruin wordt en schenk er 5 dl heet water bij. Breng h...

Kalfsragout met olijven
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Tomaat

Snijd het vlees in stukjes, verhit de boter en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg dan de gesnipperde uitjes toe en bak ze even mee. Str...

Veel voorkomende ingrediënten met Bouquet garni