Recepten met Bouquet garni

Over Bouquet garni

Recepten met Bouquet garni

Betekent letterlijk gemengd boeket. Het is een kruidenbuiltje dat meestal bestaat uit 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 1 blaadje laurier en een stengel bleekselderij of een prei. Als u de stengel bleekselderij halveert, kunt u de andere kruiden tussen de 2 selderijhelften leggen en deze dan met een keukentouwtje samenbinden. U kunt het buideltje dan, als het gerecht klaar is, heel makkelijk verwijderen. U kunt de kruiden ook samenbinden tussen de in de lengte gehalveerde prei. Laat het bouquet meetrekken in bouillons, sauzen en soepen.

Verwante ingrediënten van Bouquet garni


Overzicht van recepten met Bouquet garni

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bouquet garni. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bouquet garni en waar Bouquet garni het hoofdingrediënt is.

Toon 126-150 van 264 recepten
Kalfsragout Bourgignonne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Bak de spekjes in een kookpan.Voeg er de fijngehakte ui aan toe en dan de stukjes vlees. Laat even aanbraden zonder bruin te worden. Bestroo...

Kalfsvlees gevuld met een Kruidenvulling
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

Snij de kalfsborst in een rechthoek en snij het open voor te vullen. Maak de gevogelte bouillon warm en doe de kalfsschenkel samen met het...

Kalfsvleesragoût
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Bloem

Zet het vlees met koud water op, breng het aan de kook en schuim af. Voeg het bouquet garni en zout toe, zet het vuur laag en laat het vlees...

Karbonade de boeuf á la Flamande
Uit de categorie vlees: met Gist, Zout en Bier

Snijd het vlees in dunne plakjes en kruid die goed met peper en zout. Smelt het vet in een grote koekepan en bak het vlees met een paar plak...

Kip in calvadosroomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Calvados

VOORBEREIDEN: poelier vragen kip in 8 stukken te snijden. Rest karkas in stukken gehakt meevragen.kipdelen met zout en peper bestrooien. In...

Kip met knoflook
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Bloem

Verwarm de oven voor op 175°C. Wrijf de kip in met zout en peper. Doe 1 bouquet garni in de buikholte van de kip, steek deze aan weerszij...

Kip met 30 knoflookteentjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Teentjes knoflook schoonmaken en iets kneuzen.Doe de knoflook in een casserole en schep de helft van de olie er over Leg de kip en de kruide...

Kip met 40 tenen
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Laurier

Kruid de kip met zout en peper en bak 5 minuten in de boter. Doe de ongepelde knoflook en bouquet garni erbij. Kippenbouillon erbij. Laar 20...

Kip met kreeft en chocolade
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Bloem

Hak de kip in 8 stukken, bestrooi die met zout en peper en bak ze in een pan met de olijfolie en het bouquet garni goudbruin. Giet overtol...

Kip, Mormors
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Uien

Zet de kip bijna onder water, doe de uien, een paar wortels in schijfjes, bouquet garni, bouillonblokje, zout en peper erbij. Laat minstens...

Kipfiletbroodje met maanzaad
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Prei en Zout

Snijd de kip met het mes op de plank klein Verwarm de olie in de pan Roerbak hierin de kip met de kruiden goudbruin en gaar Voeg de ke...

Kippenpastei, veredelde Vlaamse
Uit de categorie vlees: met Ham, Prei en Zout

Kook de kip gaar met water en bouquet garni. Als de kip gaar is, ontvellen en het vlees in stukjes snijden. De bouillon ontvetten. Maak het...

Kippensoep met rijst, citroen en munt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Rijst

Fruit in een beetje olijfolie het preitje een aan en voeg de gesnipperde knoflook toe. Doe hierbij 2,5 dl kippenbouillon en het water en bre...

Kippensoep van soepkip
Uit de categorie soep: met Rijst, Lavas en Tomaat

Neem de kip uit de koelkast Vul de pan met het water, de kip en de overige ingredienten m.u.v. bindmiddel Breng dit aan de kook en laat...

Kippensoep, oma's
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Foelie

Breng de kip met de hartjes, maagjes en levertjes, bouillontabletten en 1 1/2 liter koud water aan de kook, draai het vuur laag en schuim de...

KIPPESOEP MET PASTA
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Bouquet garni

LEG STUKKE KIP IN GROTE PAN .VOEG PREI ,WORTEL TOE EN GIET VERVOLGENS DE BOUILLON EN 1 LITER WATER BIJ.BRENG AAN DE KOOK. VOEG HET BOUQUET G...

KIPSTOOFPOT NICOISE
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Verhit de helft van de olie in een grote braadpan of vuurvaste schaal. Leg de stukken kip hierin, eerst met het velletje omlaag. Bak de kip...

Klafsragout
Uit de categorie voorgerechten: met Asem, Zout en Room

Scheid het ei. Het vlees met koud water op zetten en aan de kook brengen. Afschuimen. Bouquet garni en zout toevoegen,vuur laag zetten...

Klassieke Bourgondische kip met heerlijke rode wij
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Doe 3 el bloem en wat zout en peper in een grote plastic zak en schud de stukken kip de stukken kip een voor een in de zak tot ze allemaal m...

Klokjesmorieljesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Uien

-fruit de uien in de boter -voeg de gesneden paddestoelen erbij en stoof ze -als het water uit de paddestoelen verdampt is, de bloem erdo...

KNOFLOOKSOEP MET KAASBROODJES
Uit de categorie soep: met Kaas, Tijm en Olie

Verwarm de grill voor. Pel de knoflook. Schil de aardappel en snijd hem in stukken.Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en b...

Kokt laks (Noorse gepocheerde zalm)
Uit de categorie vis: met Vis, Zalm en Zout

Maak een bouquet garni van de peterselie, dille en tijm. Trek van ui, wortel, bouquet garni en peper in een grote pan zout water een bouillo...

Konijn in Sancerre
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Aardappelen en Champignons

-snij de grote champignons in stukken -fruit de ui mooi aan en haal uit de pan -bak de stukken konijn in dezelfde pan met wat extra boter...

Konijnenragout met spek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Peterselie

Snijd het spek in dobbelsteentjes en leg ze in koud water. Kook het spek hierin gedurende 10 minuten. Giet het water eraf en laat het spek u...

Konijneragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

-roer citroensap, sinaasrasp en de helft van de olie dooreen en giet het mengsel over het vlees in een schaal -goed mengen en afgedekt 30 m...

Veel voorkomende ingrediënten met Bouquet garni