Recepten met Bouquet garni

Over Bouquet garni

Recepten met Bouquet garni

Betekent letterlijk gemengd boeket. Het is een kruidenbuiltje dat meestal bestaat uit 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 1 blaadje laurier en een stengel bleekselderij of een prei. Als u de stengel bleekselderij halveert, kunt u de andere kruiden tussen de 2 selderijhelften leggen en deze dan met een keukentouwtje samenbinden. U kunt het buideltje dan, als het gerecht klaar is, heel makkelijk verwijderen. U kunt de kruiden ook samenbinden tussen de in de lengte gehalveerde prei. Laat het bouquet meetrekken in bouillons, sauzen en soepen.

Verwante ingrediënten van Bouquet garni


Overzicht van recepten met Bouquet garni

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bouquet garni. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bouquet garni en waar Bouquet garni het hoofdingrediënt is.

Toon 151-175 van 264 recepten
Kruidige aardappeltjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Schil de aardapelen en was ze. Snijd ze in vieren of in blokjes. Doe ze in een pan met kokend, zout water en breng aan de kook. Kook ze 5 mi...

Kruidige Zuurkoolsoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Tijm

Kook de hamschijf met het bouquet garni in 2 l water in ca. 1?-2 uur gaar. Schep de hamschijf uit de bouillon. Haal het vlees van het bot en...

Lamsbouillon
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Room

Gebruik bij voorkeur lamsnek, lamsbouillon en schildpadkruiden (indien verkrijgbaar). Pureer de bloemkool. Zorg dat u twee eetlepels blo...

Lamsbout van de boerin.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Knoflook

Schil de uien. Piqueer een ervan met kruidnagels. Snij het borstspek in julienne. Maak een pan met lauw gezouten water. Doe de bonen in een...

Lamskoteletten met kruiden en Pilaff-rijst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

haal de lamskoteletten door de bloem (doe de bloem in een zak met de koteletjes, dan dooreenschudden) laat 2 eetlepels olijfolie en 1 eetl...

Lamsragout met rijst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Rijst

Snijd het vlees in stukjes, snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit de boter en bak het vlees en uien op een hoog vuur bruin. Voeg d...

Lamsvlees Navarra
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Bloem

1. Verwijder het overtollige v~t van het lamsvlees en snijd het in blokjes. Verhit de oven voor op 1500 C (stand 2). Verhit de olie en de bo...

Lekkere Kipfilet met champignons in een Calavados-
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Calvados en Sjalotjes

Snijd de kip in 8 stukken. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. In grote braadpan boter verhitten. Kipdelen rondom bruin bakken. Bouquet...

Linzen met pekelvlees en spek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

Gezouten varkensvlees is gesneden uit de lende, nek of schouder van het varken. Het wordt in Nederland niet zo veel verkocht. Vraag er tijdi...

Linzensoep 2
Uit de categorie soep: met Zout, Melk en Brood

Week de gewassen linzen 12 uur in 2 liter water met zout. Snijd het rookspek in blokjes en laat deze in een grote pan langzaam uitsmelten....

Linzensoep met sereh en koriander.
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Thee

Schil de aardappels, snij in stukken. Snipper ui en knoflook. Verwijder het buitenste blad van de sereh en snij het vlezige deel in smalle r...

Lotte à l'Americaine (zeeduivel uit Bretagne)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Room

Verwijder het transparante vel van de vis, fileer hem, snij in stukken, haal door bloem en bak bruin in een kwart van de boter en de olie. H...

Loup au beurre de Montpellier (zeewolf)
Uit de categorie vis: met Vis, Zalm en Zout

Blancheer 90 g waterkers, 90 g spinazie, 60 g peterselie, 60 g kervel en dragonblad 1-2 minuten, knijp ze droog. Pureer 6 ansjovisjes, 2 aug...

Macaroni met Chianti-saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

Kook de macaroni naar de gebruiksaanwijzing gaar. Schep de macaroni uit de pan en laat ze uitlekken. Laat de fijngehakte sjalotten, het bo...

Marbre van gerookte reeham, appel en eendenlever
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaneel en Gelatine

Meng de ingredienten voor de marinade en laat de reebout hierin 24 uur marineren. Rol de reebout op in een rolladenetje en rook de reebout v...

Marbre van huisgerookte reeham, appel en eendenlev
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaneel en Gelatine

Meng de ingredienten voor de marinade en laat de reebout hierin 24 uur marineren. Bind de reebout op in een rolladenetje en rook de reebout...

Matelote - Zoetwatervissoep
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Kervel

Snijd de vis in grote stukken en verwijder alle zichtbare graten. Smelt de boter in een grote pan en bak de vis en de groenten op matig vuur...

Matelote d'Anguilles 1 (paling uit de Loire)
Uit de categorie vis: met Prei, Zout en Room

Marineer 500 g paling in stukken in 3 lepels cognac, 3 lepels olijfolie, zout en peper. Week 200 g gedroogde pruimen in ½ fles Loirewijn....

Mediterrane aardappelkasserol met yoghurtsaus
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

-verhit de olie in een braadpan en fruit de ui glazig -voeg knoflook, aardappelen, courgettes en paprika's toe -roerbak 5 min en voeg...

Mediterrane groentesoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kaas

2 eetlepels olijfolie verhitten en snijbonen, courgettes, wortel en prei hierin ca. 10 minuten zachtjes bakken.2 liter water en bouquet garn...

MIJN BORSJTSJ
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Room

-laat vlees 2+1/2 uur trekken in bouquet garni -haal vlees uit pan en zeef het vocht -snij vlees in kleine stukjes -kook kool, wortel, prei,...

Mosselen in kerrie-roomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Kerrie

Kook de mosselen op een hoog vuur met de wijn en het bouquet barni zodat ze open gaan. Verwijder de bovenste schaal en houd ze warm in een...

Mosselen met Witte Wijn .
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Room

Voor de saus: 45 gram boter of margarine 45 gram meel 1 a 2 theelepels kerriepoeder 4? dl melk of half melk/half wijn 2 eetlepels ongek...

Mosselen Riviera
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Limoen

Van elke mossel de bovenste schelp verwijderen. Fruit ui, knoflook, tomaten, en chilipeper in 5 minuten en blus af met de witte wijn. Roer d...

Mosselsoep met garnaaltjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Tijm

Meet de ingredienten af. Was de mosselen met een borsteltje en verwijder kapotte exemplaren. Breng in de pan de wijn aan de kook, voeg de mo...

Veel voorkomende ingrediënten met Bouquet garni