Recepten met Bouquet garni

Over Bouquet garni

Recepten met Bouquet garni

Betekent letterlijk gemengd boeket. Het is een kruidenbuiltje dat meestal bestaat uit 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 1 blaadje laurier en een stengel bleekselderij of een prei. Als u de stengel bleekselderij halveert, kunt u de andere kruiden tussen de 2 selderijhelften leggen en deze dan met een keukentouwtje samenbinden. U kunt het buideltje dan, als het gerecht klaar is, heel makkelijk verwijderen. U kunt de kruiden ook samenbinden tussen de in de lengte gehalveerde prei. Laat het bouquet meetrekken in bouillons, sauzen en soepen.

Verwante ingrediënten van Bouquet garni


Overzicht van recepten met Bouquet garni

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bouquet garni. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bouquet garni en waar Bouquet garni het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 264 recepten
Navarin de mouton
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

-de slager heeft het schoudervlees in 2 cm grote blokjes gesneden-verhit de olie in een flinke pan en het vlees 15 min hierin aanbraden -bl...

Normandische Bouillabaise
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Griet

-stoom de mosselen in een gesloten grote pot op hoog vuur en zeef het kooknat ervan, als de mosselen open staan -haal de mosselen uit de sc...

Oeufs au vin
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Tijm en Olie

-doe de wijn in een klein pannetje en laat met het deksel erop aan de kook komen -met een brandende lucifer de verzamelde alcoholdamp onder...

Ossenstaartsoep 2
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Ketchup

Doe de ossenstaarten en de hamschijf in een flinke pan, giet er het water of de bouillon bij en breng het langzaam aan de kook. Voeg zout to...

Ossobuco van mama
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Room en Olie

Snijd de wortel, prei en paprika in stukjes. Ontvel eventueel de tomaten en snijd ze doormidden.Verwarm de oven voor op 180 graden.Fruit de...

Over heerlijke SNOEKBAARS in een botersausje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Tijm

Een vispan met rooster vullen met 2 l water. Wijn, azijn, ui met ingestoken kruidnagels en laurierbladeren toevoegen, De wortels schoonmaken...

Parelhoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sjalotjes

In een cocotte, braad de parelhoen met de gepelde sjalotten in de warme boter en de olie. Haal het meeste vet uit de pan. Voeg de wijn, jene...

Parelhoen met wilde paddestoelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Tomaat

Bak het spek in 20 g boter krokant. Neem het spek uit de pan. Bestrooi de stukken parelhoen met zout en peper en bak ze in het achtergebleve...

Parelhoen van de jager
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Kervel

Snij de parelhoen in 8 stukken. Of laat de poelier het voor je doen. Strooi hier zout en peper over. Maak de champignons schoon en snij ze i...

Pasta met een lekkere saus en Grote garnalen....
Uit de categorie pasta: met Zout, Room en Tomaat

Kook de garnalen snel gaar in de courtbouillon en neem ze uit de pan als ze roze zijn geworden.Even laten afkoelen en pellenZet de pasta op...

Perche à la Sauvigny (baars)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Room

Leg 6 baarzen (kan ook met snoek of karper) in een pan, doe er een wortel in schijfjes, 1 ui met 2 kruidnagels, knoflook, 375 ml Elzaswijn,...

Petite Marmite
Uit de categorie soep: met Zout, Kool en Pastinaak

Zet het vlees en de mergpijp op met 2 1/2 liter water en breng het langzaam aan de kook. Schuim de bouillon af, strooi er wat zout in, voeg...

Philippe Mouchel's linzensalade (Australie)
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Azijn en Linzen

Doe de linzen in water en breng dit aan de kook. Afgieten en nieuw water, bouquet garni, wortel en ui toevoegen. Aan de kook brengen en op...

Pieds de porc à la Sainte-Ménehould
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Eieren

Houd de poten in een gasvlam, maak ze schoon en leg 3 uur in zout. Wikkel ze vervolgens in repen stof zodat de vorm behouden blijft. Doe ui,...

Pintade à la Kiev
Uit de categorie vlees: met Sla, Zout en Olie

Sla de parelhoenfilets plat tussen 2 stukken vochtig gemaakt keukenpapier. Hak voor de kruidenboter de peterselie en de dragon fijn met de...

Piperade Basquaise met jambon de Bayonne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Tijm

Verwijder de steel van de pepers, snijd ze in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in 2 of 3 stukken. Bij het gebruik van gr...

Pistou soep
Uit de categorie soep: met Zout, Tomaat en Tomaat

begin met de haricotbonen op te zetten in een pan met 2 liter water doe er een teentje gesneden look bij en het bq garni peper en zout laat...

Pochouse (Bourgondische vissoep)
Uit de categorie soep: met Vis, Zalm en Zout

Snij 2 kg zoetwatervisfilet in stukken. Trek van het afval een liter bouillon. Marineer de vis een uur met zout, peper, 2 lepels marc of c...

Pommes de terre à la fougeroise
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Kaas

Schil de aardappels en snijd ze in plakken. Snipper de ui en snijd de prei (alleen het wit) in ringetjes. Breng de melk met het bouquet ga...

Pompoensoep van kleine Uchiki Kuri pompoenen
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

De pompoen en de overige groenten schoonmaken. De groenten in kleine blokjes versnijden - hoe kleiner, des te sneller gaar. De uien fijnha...

Pot au feu van eend
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Uien

Eendenbouillon: Snijd de billen en de borsten van de eenden (houd de borsten opzij voor een ander gebruik). Hak de karkassen in stukken en s...

Pot-Au-Feu .
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Verhit de olie in een braadpan. Snijd het vlees in blokjes en voeg het toe en bak het tot het aan alle kanten bruin is. Zet de pit lager zod...

Pot-au-feu 1
Uit de categorie vlees: met Prei, Brood en Kaneel

Doe 1½ kg schenkel en 1 kg riblap met 5 l water in een pan, breng aan de kook, doe er 1 ui & 2 kruidnagels, bouquet garni, 10 peperkorrels,...

Potee Champenoise
Uit de categorie soep: met Prei, Kool en Koolraap

-zet de hamschijf en spek in het koude water op met het bouquet garni en kook op een zacht vuur gaar (circa 2 uur) -schil ondertussen de wo...

Poularde en demi-deuil (Bourgogne/Lyonnais)
Uit de categorie vlees: met Room, Bloem en Citroen

Snij een blikje truffels of geweekte morieljes of boleten deels in plakjes, hak een deel fijn, bewaar het nat. Steek de plakjes in een patro...

Veel voorkomende ingrediënten met Bouquet garni