Recepten met Bouquet garni

Over Bouquet garni

Recepten met Bouquet garni

Betekent letterlijk gemengd boeket. Het is een kruidenbuiltje dat meestal bestaat uit 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 1 blaadje laurier en een stengel bleekselderij of een prei. Als u de stengel bleekselderij halveert, kunt u de andere kruiden tussen de 2 selderijhelften leggen en deze dan met een keukentouwtje samenbinden. U kunt het buideltje dan, als het gerecht klaar is, heel makkelijk verwijderen. U kunt de kruiden ook samenbinden tussen de in de lengte gehalveerde prei. Laat het bouquet meetrekken in bouillons, sauzen en soepen.

Verwante ingrediënten van Bouquet garni


Overzicht van recepten met Bouquet garni

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Bouquet garni. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Bouquet garni en waar Bouquet garni het hoofdingrediënt is.

Toon 201-225 van 264 recepten
Poule au pot 2
Uit de categorie vlees: met Ham, Prei en Zout

Meng 200 g fijngesneden rauwe (Bayonne)ham, 200 g fijngesneden kalfsvlees, 200 g fijngesneden doorregen varkensvlees en 3 fijngesneden kippe...

Prei-aardappelsoep
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Room

* Smelt de boter in de kom op 100% gedurende 30 of 40 seconden.* Roer prei en ui er doorheen ,dek de kom af en kook op 100% gedurende 5 minu...

Provencaalse vissoep met zeepaling
Uit de categorie soep: met Zout, Tomaat en Knoflook

-fruit de ui in de 1/2 van de olijfolie (niet verkleuren) -voeg tomaten, knoflook, bouquet garni, sinaasschil en het water toe -kruiden me...

Purée Saint-Germain (erwtensoep van St.Germain)
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Laurier

Week de erwten 2 uur in koud water, giet af en kook in 1 liter water met zout. Telkens afschuimen. Giet de erwten af en vang het vocht op. W...

Ragoût de poissons à la bière
Uit de categorie vis: met Vis, Prei en Zout

Maak de vis schoon en fileer zorgvuldig. Bewaar het afval. Snij de wortelen in plakken, het preiwit en 3 sjalotten in dunne ringen, en doe m...

Ragoût Madame du Barry
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Room

Maak wortel, ui, prei en selderij schoon en snijd ze grof. Doe ze in een pan met 2 liter water en het bouquet garni. Voeg 1 eetlepel zout t...

Ragout van jong hert
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

-marineer het vlees 24 uur -laat dan uitlekken en bestrooi het vlees met peper en zout -aanbakken in wat olie en de hete boter -doe de do...

Reebout sint hubertus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

-laat de bout 24 u marineren -eruit halen en droog deppen -bestrooien met peper en zout-braad de bout in wat olie en de boter in een hete...

Reebout Sint-Hubertus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

-laat de gestroopte reebout 24 uur marineren in de opgegeven ingredi?nten -uit de marinade halen en droog deppen -bestrooien met peper en...

Rosbief met kruidennoedels, gezouten
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Eieren

Besteek het ui met kruidnagels. Schrap de wortelen, snij in stukken van 4 cm. Schil de raapjes en snij in stukken. Schil de sjalotjes. Leg h...

Runderschouderstuk, gemarineerd
Uit de categorie vlees: met Azijn, Bloem en Knoflook

Leg het vlees in een ondiepe schaal; doe de azijn en knoflook erbij en roer alles goed door elkaar. Laat het vlees afgedekt 1 nacht staan. N...

Runderstoofschotel met champignons en rode wijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Bloem en Knoflook

Snijd het rundvlees in blokjes van 5 x 5 cm. Snijd de ui in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Hak de peterselie. Verhit in een grote,...

Rundshaas uit Argentinie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Tijm en Tomaat

Kook de varkenspoot in gezouten water met bouquet garni. Ontbeen en doe het buitenste vel af.Versnijden en aanbakken met een heel fijne bru...

Rundvlees in biersaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Tijm

snij het vlees in blokjes. Hak (apart) spek, uien en knoflook fijn.Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in de braadpan en b...

Rundvlees met pittige tomatensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

-breng de bouillon tegen de kook aan en doe het vlees erin en gedurende 2 uur tegen de kook houden (tot het zacht is) -haal het vlees er ui...

Rundvlees met tomaten en veel kruiden.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

-breng de bouillon tegen de kook aan -het vlees toevoegen en gedurende 2 uur tegen de kook houden, tot het vlees zacht is -haal het met ee...

Rundvlees, gestoofd
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Maak een bouquet garni van de tijm en sinaasappelschil van de marinade. Marinade: laat sjalot, knoflook, bleekselderij en wortel 10 minuten...

Salade van kreeft met rode paprika
Uit de categorie salades: met Olie, Witlof en Tomaat

Neem voor de vinaigrette bij voorkeur een vinaigrette op basis van witte wijn. De paprika''s schillen, de boven- en onderkant we...

Sauce hussarde (huzarensaus)
Uit de categorie sauzen: met Ham, Uien en Knoflook

Hak sjalot en ui fijn en fruit aan in boter. Blus af met de wijn en kook voor de helft in. Voeg demi-glacesaus, tomatenpuree, fond, ham, kno...

Sauternes-soep
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Breng de fond met de Sauternes aan de kook en laat het ongeveer een half uur tot eenkwart van het volume inkoken.Verwarm de olie en bak de k...

Schapenpoten á la Marseillaise
Uit de categorie vlees: met Tomaat, Knoflook en Sjalotjes

Kooktijd: 7-8 uur....

Schelvis in mosterdsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Bloem en Mosterd

Pocheer de schelvis in de court-bouillon en houd de vis warm op een voorverwarmde schotel. Smelt de boter en voeg de bloem toe zodat een gl...

Scholfilet met paddestoelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

Voor de saus de kalfsfond met de ossenstaart en het bouquet garni opzetten en de ossenstaart langzaam gaar laten worden. Het vocht zeven en...

Snoekbaarsfilet met waterzooi en veel verse kruide
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Brood en Dille

De schoongemaakte snoekbaars in stukken gesneden met de selderij, peper, zout, het bouquet garni en de witte wijn in een pan doen en met wat...

Soep met knoflook
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Tijm en Olie

Verwarm de gril voor. Pel de knoflook. Schil de aardappel en snijd hem in stukken.Verhit de boter in een koekenpan/kookpan en bak de bacon k...

Veel voorkomende ingrediënten met Bouquet garni