Recepten met Calvados

Over Calvados

Recepten met Calvados

Een uit Normandië afkomstig distillaat van gegist appelsap (cider), dat op dezelfde manier wordt gestookt als cognac. Als op het etiket 3 sterren, appels of lelies staan, is de calvados minimaal 2 jaar oud; Vieux of Réserve staat voor 3 jaar; V.O. of Vieille Réserve is 4 jaar oud en V.S.O.P., Extra of Napoléon betekent dat de calvados minimaal 5 jaar of langer op hout heeft gelegen. Het amberkleurige, geurige en smaakvolle distillaat wordt niet alleen als digestief gedronken, er wordt ook vaak mee gekookt. Vooral in specialiteiten uit Normandië en Bretagne, in gerechten waarin ook appels zijn verwerkt.

Verwante ingrediënten van Calvados


Overzicht van recepten met Calvados

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Calvados. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Calvados en waar Calvados het hoofdingrediënt is.

Toon 126-150 van 209 recepten
Kalfsribbetjes met room
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

-bak de champignons goed aan in wat boter-smelt de boter in een koekepan en voeg de ribbetjes en de gepelde uitjes in hun geheel erbij -kru...

Kalfszwezerik à la clamart
Uit de categorie vlees: met Sla, Zout en Room

Leg de kalfszwezeriken twee uur in gezouten water dat u een of twee keer ververst. (dat moet je trouwens doen bij elk orgaanvlees). Zet ze v...

Kalkoen met mangorelish
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Melk

Verwarm de oven voor op 225 ?C. Leg de paprika op de bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven. Doe ze in een plastic zak en laat ze...

Karbonades met appel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Suiker en Calvados

Schil de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd de appel in plakken. Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder. V...

Kip in calvadosroomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Calvados

VOORBEREIDEN: poelier vragen kip in 8 stukken te snijden. Rest karkas in stukken gehakt meevragen.kipdelen met zout en peper bestrooien. In...

Kip met appel en roomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

Schep in een plastic zak bloem, kerriepoeder en wat zout en peper door elkaar. Leg de kipblokjes er bij en blijf dan zolang schudden tot all...

Kip met appeltjes en calvados
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Brood

Verkruimel de sneetjes brood. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Schil de appels, snijd de klokhuizen eruit en snijd het vruchtvlee...

KIP MET CALVADOS IN ROOMSAUS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Calvados

Verdeel de kip in stukken. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de appels en snijd ze in partjes. Ve...

kip met gedroogde abricozen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Bloem en Curry

Kip in blokjes,abricozen halverenbloem+curry+p&z+cayennepeperin plastic zak samen met kipblokjes,schudden.Bak blokjes in wok bruin, blus me...

Kip, room, calvados en champignons
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Calvados

Champignons in plakjes snijden. Appel schillen en in blokjes snijden.Drumsticks en kipfilet bestrooien met zout en peper. In braadpan magari...

Kip-of parelhoenfilet met pruimen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Pruimen

*Snijd de filets voorzichtig in voor een holte in het vlees (of neem schnitzels) *bestrijk het vlees met de kaas en verdeel hierover 12 pru...

Kippenlevertjes met Calvados
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Calvados

De appels schillen, uitboren en in 8 dikke plakken snijden-De kippenlevertjes bakken in boter. - Kruiden met peper en zout. - De levertje...

Kippenlevertjes met calvados en mosterd
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Melk

-bak de levertjes en kruiden in de boter en kruiden met zout en peper -als het vlees bijna gaar is, de ui toevoegen -glazig laten meebakk...

Kippenpoot met knoflook en ui
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Bestrooi de kip met zout, peper en de Herbes de Provence Verwarm de boter met de olie in de pan Bak hierin de kip rondom goudbruin Voe...

Koekjestaart met peer
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Citroen

Schil en halveer de peren en verwijder de klokhuizen. Beprenkel de peren met het sap van de citroen en de calvados. Hak de helft van de bokk...

Koffie, Normandische
Uit de categorie dranken: met Room, Koffie en Suiker

Schep in elk glas een eetlepel lichtbruine suiker en giet daarop een flink borrelglas drank. Roer goed door en vul dan het glas bij met ster...

Konijn met Room en Mosterd
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Room

Snij het konijn in stukken. Bestrooi deze met zout en peper. Snij het spek in julienne. Maak de champignons schoon en snij de grote doormidd...

Konijnenboutjes, zoals in Normandie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

Maak de boutjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout en peper. Verhit een braadpan en laat de boter heet worden en wacht tot h...

Konijnenfilet met calvadossaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

Verwarm de oven op 175 graden,snipper de sjalot,snijd de knolselderij in blokjes en maak de spruitjes schoon.Peper en zout de konijnfilets.L...

Konijnesouffle met appeltjes
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Brood en Suiker

-spoel de lever goed schoon onder de koude kraan -snij de lever in blokjes en verwijder ongerechtigheden -snipper het sjalotje -marineer...

Koteletten met mosterd en gruyere
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Kruid de karbonades met peper en zout en bak ze 15 minuten in een koekepan. Klop ondertussen de slagroom stijf en meng er kaas en mosterd on...

Koteletten Vallee d Auge
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

-Schil de uitjes en blancheer ze enkele minuten in kokend water. -Was de champignons, haal het onderste van de steel weg en snij in plakje...

LAMSKOLETTEN UIT NORMANDIE.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Citroen en Calvados

De uien snipperen en in de boter glazig worden.Deze uit de pan nemen en de koteletten aan beide kanten bruin bakken.Samen met de uien warm h...

Lekkere Kipfilet met champignons in een Calavados-
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Calvados en Sjalotjes

Snijd de kip in 8 stukken. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. In grote braadpan boter verhitten. Kipdelen rondom bruin bakken. Bouquet...

Lichte briesoep met portappeltjes
Uit de categorie soep: met Port, Kaas en Room

Je kan kaas als ingredient voor diverse gerechten gebruiken, bijvoorbeeld voor deze heerlijke briesoep. 1. Kook de port in tot je een bodemp...

Veel voorkomende ingrediënten met Calvados