Recepten met Casselerrib

Over Casselerrib

Recepten met Casselerrib

Een uitvinding van de Leipziger slager Kasseler, die rond 1880 furore maakte. Het wordt gemaakt van ontbeende varkensribkarbonade. Het ontbeende stuk vlees wordt gekruid en gezouten en vervolgens licht gerookt. Op deze manier bereid, is casselerrib een lekker stuk vlees, dat door zijn lichte zoute smaak heel goed past bij een zuurkoolgerecht en bij diverse stamppotten. In deze gerechten kunt u de casselerrib, in plakken gesneden of aan één stuk, zachtjes 30-45 minuten laten mee stoven. Casselerrib is ook als vleeswaar te koop. Daarvoor wordt de casselerrib na het kruiden en zouten in water verhit en daarna soms ook nog rondom onder de hete grill gebruind.


Overzicht van recepten met Casselerrib

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Casselerrib. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Casselerrib en waar Casselerrib het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 77 recepten
Zwitserse zuurkoolschotel
Uit de categorie ovenschotels: met Zuurkool, Casselerrib en Nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 225 graden Spoel de zuurkool onder stromend water, druk het vocht er goed uit Fruit de ui in de hete boter glazig,...

Aardappelsalade met gerookte kip
Uit de categorie bbq: met Ham, Zout en Barbecue

Aardappelen schillen, wassen en gaar koken. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Aardappels na afkoelen in kleine blokjes snijden. In een k...

Aardappeltortilla van C1000
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Eieren

* Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in ? 20 min. bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de...

Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Eieren

Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in ? 20 min. bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de u...

andijviestampot met casselerribrolletjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Ananas

Aardappels schillen, wassen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven ha...

Andijviestamppot met casselerribrolletjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Ananas

Aardappels schillen, wassen, in vieren snijden en in 20 minuten gaar koken. Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven halver...

Bietensoep met casselerrib
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Kool

Rasp de geschilde bieten. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de geschilde aardappel in blokjes. Snijd de casselerrib in blokjes. Verhit d...

Blote billetjes in het gras
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Mosterd en Snijbonen

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar. Maak intussen de snijbonen schoon en...

Boeren andijviestamppot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Yoghurt en Mosterd

Kook de aardappelen in water met zout in ? 25 minuten gaar en giet ze af Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn Ba...

Boerenkool met casselerrib
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Mosterd en Boerenkool

Fruit de ui al omscheppend 3 min. in de helft van de boter. Voeg de boerenkool toe en bak hem op een hoog vuur 5 min. mee. Schenk er 2 dl...

Bourgondische zuurkoolschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Zuurkool en Rookworst

Spoel de zuurkool een keer en voeg er peperkorrels en een flinke scheut witte wijn aan toe. Kort koken, zodat zuurkool knapperig blijft. Koo...

Casseler condon bleu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Pesto

Leg de schnitzels naast elkaar, dek ze af met een stuk huishoudfolie en sla ze met een zwaar plat mes of vleeshamer iets platter. Bestrijk...

Casseler cordon bleu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Pesto

Leg de schnitzels naast elkaar ,dek ze af met een stuk huishoudfolie en sla ze met een zwaar plat mes of vleeshamer iets platter. Betrijk ze...

Casselerib-rolletjes gevuld met ananaskaas(leuk op
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Ananas en Peterselie

Roomkaas op kamertemperatuur laten komen. In kommetje toom kaas zacht roeren. Plakjes casselerrib op werkblad uitspreiden, Besmeren met room...

Casselerrib met ananas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Gist, Zout en Bloem

Voor het deeg: De zuurkool in een kaasdoek wikkelen, uitpersen, het sap opvangen en indien nodig met warm water aanvullen tot 5 dl. Bloem...

Casselerrib met appel en uiensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de geschilde appels elk in 8 parten en verwijder de klokhuizen.Verhit de braadboter in een koekenpan en...

Casselerrib met prei en mosterdsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Melk

Snijd de casselerrib in blokjes. Snijd de prei in schuine ringen van 1 cm dik, was ze en laat uitlekken. Roer de koksroom, de melk, de moste...

Casselerrib met rode kool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Azijn

In pan doen: weinig water, rode kool, laurierblaadje, kruidnagels en zout. Met deksel op pan aan de kook brengen en rode kool 20 min. zachtj...

Casselerrib met venkel en basmatirijst.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Pesto en Rijst

In pan olie verhitten, venkel al omscheppend 2 min. bakken. Knoflook toevoegen. Wijn bij venkel schenken en op hoog vuur iets laten verdamp...

Casselerrib met witte bonen.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Uien

De uien pellen, in 1 ui de kruidnagels steken en de andere ui in ringen snijden.De paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in r...

Casselerrib met witte kool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kool

Snijd de casselerrib in dunne reepjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd in kleine reepjes.Verhit de olie in de wok of wadjang...

Casselerrib met zuurkoolvulling
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Ananas en Suiker

Laat de casselerrib door de slager insnijden zodat je een "zak" krijgt. Schil de ananas.Verwijder het houtachtige gedeelte en sni...

Casselerrib, gebraden (Römertopf)
Uit de categorie vlees: met Room, Uien en Suiker

Leg het vlees in de natgemaakte Römertopf. Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220C en braad het...

Casselerribrolletje, gevuld
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Ananas en Peterselie

Laat de kaas op kamertemp komen. Roer dan zacht. Spreid de casselerrib uit en smeer de kaas erover. Vanaf de korte zijde de plakjes stevig...

Choucroute
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Uien

Zweet de uien in het vet zonder te garen, doe wijn, water, knoflook, tijm, laurier, jeneverbes en kruidnagel erbij en breng aan de kook. Doe...

Veel voorkomende ingrediënten met Casselerrib