Recepten met Citroenmelisse

Over Citroenmelisse

Recepten met Citroenmelisse

De Blaadjes van dit geurige en smakelijke citroenkruid kunnen worden gebruikt in alle gerechten waarin citroen kan worden gebruikt. Het is lekker in (vruchten)salades, in soep en saus, in zomerse drankjes en in desserts. Een (gedroogd) takje meegetrokken in de thee geeft die thee een lichte citroensmaak. Citroenmelisse is een vaste plant met mooie decoratieve bloementrosjes.

Verwante ingrediënten van Citroenmelisse


Overzicht van recepten met Citroenmelisse

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Citroenmelisse. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Citroenmelisse en waar Citroenmelisse het hoofdingrediënt is.

Toon 26-50 van 269 recepten
Appels met sabayon
Uit de categorie desserts: met Munt, Kaneel en Suiker

Breng de wijn met de suiker, het in de lengte gesplitste vanillestokje, de kruidnageltjes, de kaneel, de zonder het wit dun afgesneden citro...

Aspergesorbet met gefr.engelenhaar en frambozen
Uit de categorie ijs: met Sorbet, Suiker en Citroen

Voorbereiding: Zet het water op met de suiker en de in de lengte opengesneden vanillestok. Schil de asperges en snij ze in heel fijne plakj...

Avocado met zalmmousse
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Zout en Avocado

Zalm in stukjes snijden. In keukenmachine pureren. Tot gebruik in koelkast zetten. Citroen uitpersen.Avocado's in lengte halveren en pit...

Bademli Ekmek Ezmesi
Uit de categorie sauzen: met Zout, Melk en Brood

De korsten van het brood snijden, het brood in een kom doen en in de melk laten weken. Daarna het brood met de gepelde amandelen, de gepers...

Bananen-groentesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Komijn en Knoflook

Verhit de oliefruit daarin de gesnipperde ui, geperste knoflook, in plakjes gesneden wortel en bleekselderij 5 minuten. Voeg de bouillon toe...

Bananen-melissepuree met aardbeien
Uit de categorie desserts: met Room, Aardbei en Bananen

-roer het citroensap door de bananenpuree -was de citroenmelisse en dep droog -bewaar de helft en hak de andere helft fijn en roer door de...

Bananensalade met kip.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Room

Maak het kippevlees droog met keukenpapier en wrijf het in met een mengsel van 2 delen zout, 1 deel peper en 1 deel kerriepoeder. Verhit een...

Bitki met duivelsbrood
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

-week het brood in de melk circa 20 min -knijp het uit en maak met de geraspte ui,eieren, peper en zout en de fijngehakte kruiden het gehak...

BLAUWE BOWL
Uit de categorie feestdagen: met Bramen, Citroenmelisse en Lievevrouwebedstro

De appels wassen en in kleine stukjes snijden. Limoenen wassen en in plakjes snijden. De steeltjes van de druiven verwijderen. Van de c...

Bloemen-Azijn
Uit de categorie sauzen: met Azijn, Dragon en Pimpernel

Alle ingredienten bij elkaar doen en op een donkere koele plek, 1 maand laten trekken.Af en toe schudden!...

Bosbessentaart
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Limoen

Beboter een springvorm met een middellijn van 24 - 26 cm. Stuif er door een zeefje een beetje bloem over. Schud overtollige bloem uit de vor...

Bosvruchtencreme
Uit de categorie desserts: met Room, Munt en Bramen

Heb je vers fruit,dat schoonmaken anders het fruit ontdooien.Pureer met staafmixer of keukenmachine de helft van het fruit met de basterdsui...

Cake met citroenmelisse
Uit de categorie desserts: met Bloem, Suiker en Eieren

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker. Roer er een voor een de hele eieren door en voeg het citroensap toe...

Calamaris met tamarinde en rode curry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

-Snijd de calamarisfilets in blokjes van ongeveer vier centimeter. - Pers de citroenen in een grote kom. -Voeg een flink snuifje zout en...

Cassis-coupe
Uit de categorie desserts: met Citroenmelisse

De roodfruitmix mengen met de poedersuiker, de creme de cassis en laten ontdooien. I.p.v. creme de cassis kan ook een andere bessenlikeur wo...

CHINESE KOOLSALADE MET VRUCHTEN
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Kool

Week de rozijnen in de rum. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de gewassen kool in reep...

Chocolade schuimtaartjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Room

Verwarm de oven voor op 140 C (hete lucht 120 C). Bekleed de bakplaat met bakpapierKlop de eiwitten, azijn en zout tot ze bijna stijf zijn....

Choriatikia
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Uien

De courgettes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. Olijfolie verhitten en d ecourgetteplakjes glazig fruiten, met dille bestrooien. He...

Citroen rijstvlaaitje
Uit de categorie desserts: met Rijst, Bladerdeeg en Dessertrijst

Verwarm de oven voor op 225?C. Spreid het bladerdeeg uit en laat het ontdooien. Vet 2 kleine taartvormpjes van ca. 10 cm. in en bekleed ze m...

Citroen-bavarois
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Munt

Week de gelatine in ruim koud water. Was de citroenen. Schil ze dun en laat de helft van de schillen 15 minuten trekken in 2 dl heet water....

CITROENBOUILLON MET ARTISJOKKEN
Uit de categorie soep: met Zout, Citroen en Citroenmelisse

De kkipfilet,citroen,zout,peper en pimentkorrels in een pan doen.De ui pellen,toevoegen en het water erover gieten.Op een matig vuur ongevee...

Citroenmayonaise, magere
Uit de categorie sauzen: met Zout, Salie en Eieren

Splits 2 eieren, doe de dooiers in een kom en doe de andere eieren bij de dooiers. Voeg maizena en chtroenrasp toe en klop tot een glad meng...

Citroenmelisse - azijn
Uit de categorie sauzen: met Azijn, Melisse en Wijnazijn

De blaadjes van de melisse aftrekken en deze fijnhakken.Melisse in een fles doen.Azijn verwarmen en over de melisse gieten.14 dagen laten tr...

Citroenmelisse-tijm-cake
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Tijm

Melk met 2 eetl. citroenmelisse en 1 eetl. tijm aan de kook brengen. Van vuur af laten trekken tot melk is afgekoeld. Oven voorverwarmen op...

Citrussalade met geroosterde venkel
Uit de categorie salades: met Noten, Honing en Venkel

Verwarm de oven voor op 200?C. Verwijder de taaie buitenste laag van de venkelknollen en snij ze in 12 parten. Blancheer de parten 5 minuten...

Laatste reacties met dit ingredient

6-GRANEN SPAGHETTI MET BOSPADDESTOELEN

Replica IWC Da Vinci Chronograph heren mechanisch horloge serie IW3764...

Door *neersinkcarl*
6-GRANEN SPAGHETTI MET BOSPADDESTOELEN

Omega horloges: Constellation Constellation Omega Co-Axial 38 mm - Ste...

Door *neersinkcarl*
6-GRANEN SPAGHETTI MET BOSPADDESTOELEN

Mont Blanc Hulde aan de Hommage een WA Mozart Ballp - €114.74...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Citroenmelisse